UUTISET

03.01.2020

KARHUBASKET SOPIMUKSEEN SKYLAR SPENCERIN KANSSA

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 206 senttisen ja 107 kiloisen sentteri Skylar Spencerin kanssa. Spencer saapuu Suomeen ja Kauhajoelle Liettuasta, jossa pelasi alkukauden Vytautas Prienu joukkueessa.

Liettuassa Spencer pelasi 15 ottelussa, tehden keskiarvoiksi 7,7 pistettä ja 4,3 levypalloa. Kakkoset mies upotti 62 prosentin tarkkuudella. 25 vuotias Spencer pelasi kaudet 2012-2016 yliopistokoripalloa San Diego Statessa. 144 ottelussa hän teki 3,8 pistettä, poimi 4,5 levypalloa ja torjui 2 heittoa ottelua kohden. San Diego State Aztecs pelaa NCAA:n I-tason Mountain West konferenssissa.

Yliopiston jälkeen Spencer on pelannut kaudella 2017-2018 NBA:n G-liigassa Fort Wayne Mad Ants ja Agua Caliente Clippers joukkueissa yhteensä 24 ottelua, tehden keskiarvoiksi 4,7 pistettä ja 4,1 levypalloa. Kokemusta on tullut myös tuolla kaudella Venezuelan LPB-liigasta.

Euroopassa mies pelasi kaudella 2018-2019 Romaniassa Steaua CSM EximBank Bucuresti joukkueessa. Romanian pääsarjassa hän oli mukana 25 ottelussa tehoilla 11,1 pistettä, 8,3 levypalloa ja 2,3 torjuntaa. Hänen joukkueensa oli mukana myös Europe Cupissa, jossa kuudessa ottelussa tuli keskiarvoiksi tehot 16 pistettä, 9,8 levyriä ja 2,5 torjuntaa.

Tämä kausi ei sujunut Liettuassa suunnitelmien mukaan, sillä hänen edelleen kiilasi rosterissa liettualainen sentteri, joten mies oli halukas vaihtamaan maisemaa. – Skylar on ulottuva ja liikkuva sentteri, jolta odotamme ennen kaikkea isoa panosta puolustuspäähän, valmentaja Janne Koskimies kertoo. – Syyskauden ottelut ovat osoittaneet, että tarvitsemme pelaajaa, joka pystyy pelaamaan enemmän koriraudan yläpuolella tuoden heitontorjuntauhkaa ja kykyä ottaa myös ”oman alueensa” ulkopuolelle pomppivia levypalloja. – Tämän vuoksi koimme Evan Yatesin Japanista saaman sopimustarjouksen olleen sittenkin mahdollisuus löytää meille sopivampi sisäpelaaja. – Hyökkäyksellisesti odotan Skylarin tulon avaavan myös Bojanin ja Thomasin pelaamista vielä hieman. – Syöttösuunta ylös koriraudan päälle on nyt mahdollinen ajo- ja palloscreenitilanteissa. – Mikään ei tietenkään tapahdu sormia napsauttamalla, vaan meidän tulee harjoittelun kautta löytää yhteinen sävel, Koskimies painottaa.

Spencer saapuu Suomen ja Kauhajoelle perjantain. Jos paperiasiat saadaan kuntoon, niin mies saatetaan nähdä kokoonpanossa jo sunnuntaina, kun Karhubasket kohtaa kotisalissa Lahti Basketballin. Ottelu alkaa Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17. Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com.