UUTISET

29.12.2019

PYRINTÖ VOITTI OSAN NRO 2 VÄLIPÄIVIEN KOHTAAMISISTA

Pyynikki oli oranssi sunnuntaina (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket oli lauantaina voittanut Tampereen Pyrinnön kotiluolassaan 79-75, kun se ensin toipui Osku Heinosen kolmosrallista ja piti tamperelaiset päätösneljänneksen kurissa. Karhubasket ei antanut Pyrinnölle viimeisen kympin ratkaisuhetkillä viiteen minuuttiin kuin yhden pisteen, joten kauhajokiset nappasivat jo kahdeksannen perättäisen kotivoiton.

Kuten Karhubasketin ja Pyrinnön välipäiväotteluissa on ollut tapana, niin molemmat joukkueet voittivat tänäkin vuonna kotiottelunsa. Pyrintö piti lauantain tapaan sunnuntaina ohjaksia käsissään suuremman osaa ottelua. Karhubasketilla oli omat etsikkoaikansa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta Pyrintö otti johtopaikan kolmannella kympillä ja piti sen loppuun asti.

Karhubasketista hyvin esillä olivat Mikael Laihonen (5/1/2), mutta hänen pelaamisensa päättyi 16 minuutin jälkeen loukkaantumiseen. Vammaa tutkitaan vielä tarkemmin sunnuntaina, joten alkuviikosta ollaan viisaampia. Laihonen kolattiin tylysti kentän pintaa, mutta tuomarikolmikko ei tilanteessa nähnyt normivirhettä kummempaa.

Samme Givens (16/3) ja Alex Thompson (17/6) olivat lauantaina pienessä roolissa, mutta sunnuntaina miesten puolustus- ja hyökkäyspelaaminen oli parempaa. Cameron Jones (16/8/3) oli jälleen oma itsensä, vaikka muutama helpohko ohiheitto tulikin. Juan Davis Jr (9/6), Okko Järvi (10/3) ja Bojan Sarcevic (11/2/6) olivat myös pelituulella vuoden viimeisessä ottelussa.

Alex Thompson donkkaamassa (kuva: Erkki Hautaviita)

Erityismaininta menee oranssipaidoista Antti Niskaselle (6/5/2 riistoa), joka taisteli kentällä 18 minuuttia. Karhubasket voitti levypallot 35-37, mutta menetti pallon 13 kertaa, kun Pyrinnölle menetyksiä tuli 12. Joukkueiden ero tuli heittoprosenteista. Karhubasket osui kakkosissa 55 prosentin tarkkuudella ja kolmosissa sävel ohi tutun synkkä, sillä onnistumisprosentiksi muodostui 32. Pyrintö naulasi omat kolmosensa 36 prosentilla ja kakkoset 60 prosenttisesti.

Antti Niskanen tekemässä koria (kuva: Erkki Hautaviita)

Pyrinnön paras oli Ray Nixon (15/4/5), joka heitti tarkasti tärkeissä paikoissa. Benjamin Raymond (20/9/3) oli kentän paras pistemies, mutta ei ollut viikonloppuna parhaassa vireessä. Antero Lehto (16/2/4) repi, töni ja raastoi kentällä runsaat 23 minuuttia, ennen kuin virhetili täyttyi. Yllättävän pitkään siinä taas meni.

– Onnittelut Samille ja Pyrinnön joukkueelle tästä voitosta, mikä ei varmasti ollut vääryys kenttätapahtumiin nähden, Janne Koskimies aloitti analysoinnin pelin jälkeen. – Kiitos myös meidän faneille, joita oli täällä tänään runsaasti, hienosta kannustuksesta. – Tuntui, että pelissä oli enemmän vauhtia kuin järkeä. – Ehkä väsymys näkyi parhaiten pelaajien ratkaisuista kentällä. – Tiukka peli ja olen tyytyväinen, että nousimme lopussa taas taistelemaan voitosta. – Lopun tilanteet menivät ihan oikein, kun ne pelin jälkeen katsottiin nauhalta, joten Pyrintö oli parempi ja ansaitsi voittonsa, Koskimies antoi vastustajalle

Tappiosta huolimatta Karhubasket pysyy Korisliigan sarjataulukossa kolmantena. Seagulls ja Vilpas porskuttavat sarjan kärjessä, mutta keskiryhmä sijoilla kolme-kahdeksan tiivistyi taas. Kauhajokisilla on kasassa kahdeksan tappiota, KTP:llä yhdeksän ja BC Nokialla sekä Katajalla kymmenen. Toki otteluja on pelattuna eri määrä, mutta Karhubasket ylitti nyt sarjan puolivälin.

Muutaman päivän tauon jälkeen joukkue palaa harjoituksiin vuoden 2020 puolella ja kentälle sunnuntaina 5. tammikuuta, kun kello 17 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Lahti Basketball.

Lahtelaiset hakivat jo kauden avausottelussa voiton karhuluolasta, joten kauhajokisilla on varmasti jotain hampaan kolossa. Lippuja saa ostettu ennakkoon tutusti osoitteesta ennakkolippu.com.