UUTISET

07.01.2020

OTTELUENNAKKO: KTP – KARHUBASKET

Karhubasket (16 voittoa/8 tappiota) lähtee keskiviikkona hakemaan kauden toista voittoa Kotkasta, jossa KTP (13/10) isännöi kauhajokisia. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on sarjataulukon kolmantena kahdeksalla tappiolla. KTP:llä tappioita on rasitteena 10 kappaletta, joten välimatka kasvaa oranssipaitojen voitolla kolmeen tappioon. Käytännössä KTP:n tappio tietäisi sitä, että kotkalaiset ovat sarjan lopussa tasapisteissä Karhubasketin takana, koska runkosarjan kohtaamiset olisivat jo 3-0.

Karhubasket ja KTP ovat siis kohdanneet kaudella jo kaksi kertaa. Molemmat ovat päättyneet kauhajokisten voittoon. Karhubasketin kausi Korisliigassa alkoi BCL-karsintojen jälkeen 88-93 vierasvoitolla lokakuun alussa. Marraskuun puolivälissä Karhubasket voitti kotiluolassa joukkueen kohtaamisen pistein 95-71.

Karhubasketin kokoonpanossa oli viime sunnuntaina uusi sentteri, kun Skylar Spencer oli pukenut oranssin peliasun päälleen ensi kertaa. Karhubasket voitti Lahti Basketballin lukemin 88-67 ja ratkaisi pelin jo ensimmäisellä kympillä, voittamalla sen peräti 24-4. Spencer teki runsaassa 27 minuutissa 12 pistettä, poimi 8 levypalloa ja torjui vastustajan heiton peräti neljästi. Tämän lisäksi hän jakoi myös neljä syöttöä.

Spencerin tulon myötä, Karhubasket sai oman korin läheisyyteen kaverin, joka poistelee surutta vastustajan vaatimattomat yritykset. Lisäksi hyökkäyspäässä Cameron Jones ja Bojan Sarcevic pääsevät jakamaa miehelle hyviä passeja, sillä nyt on luvassa liikettä syvyyssuunnassa. Kaarelle tuli heti viime ottelussa hieman lisätilaa ja kolmoset osuivatkin säkkiin hyvällä 45 prosentin tarkkuudella.

Mikael Laihosen poissaolo jättää aukon pelaavaan rosteriin, varsinkin kun Alex Thompson on myös poissa kokoonpanosta. – Karhuvuoressa meitä odottaa keskimäärin 97 pistettä kotikentällään tehnyt KTP, joten aivan selvää on, että meidän täytyy keskittyä puolustuspelaamiseen, Janne Koskimies korostaa. – 1 vastaan 1-tilanteissa pärjääminen ja kovuus levypalloissa ovat voiton avaimet. – Toivottavasti saamme pidettyä korilukemat matalina ja sitä kautta sarjapisteet Kauhajoelle, Koskimies toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Spencer, Jones, Davis Jr, Vehmanen, Niskanen, Sarcevic, Järvi, Innamaa, Hakamaa, Givens.

KTP on kauhajokisten tapaan pelannut erinomaisesti kotisalissa. 9 voittoa ja kolme tappiota on hyvä saldo ja identtinen keskiviikon vieraan kanssa. Karhubasketin lisäksi sarjapisteet Kotkasta on vienyt mukanaan vain Salon Vilpas, joka on tehnyt tempun kahdesti. Edellisen kotitappion jälkeen KTP on nyt voittanut viisi perättäistä ottelua Steveco areenalla.

Viimeiset 10 ottelua KTP on edennyt saldolla 6/4 ja viisi viimeistä 3/2. KTP on pelannut kuusi ottelua, jotka ovat ratkenneet viiden pisteen marginaalilla ja voittanut niistä vain yhden. Karhubasket on pelannut nämä tiukat pelit saldolla 4/1 ja Pyrintö 6/3. KTP:n vahva kotipelaaminen perustuu onnistumisiin kolmosissa. Jos kotkalaiset kivittävät kolkit vieraissa 29,4 prosentin tarkkuudella. Steveco areenalla onnistumisprosentti on selvästi parempi, 39,3 prosenttia. Voitto- ja tappiopelien välillä tuo ero on vieläkin suurempi. Voittopelissä KTP upottaa kolkit 40,4 prosentin tarkkuudella, kun tappioissa onnistumisia tulee vain 26,6 prosentin tarkkuudella.

KTP:n kokoonpanossa on tapahtunut yksi muutos joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen. DeAndre Daniels lähti joulukuun alkupuolella ja tilalle tuli 206 senttinen laituri Cullen Russo. Russo on nyt pelannut kuusi ottelua KTP:n rivissä ja tehnyt niissä 15,3 pistettä, ottanut 6,5 levypalloa ja riittänyt pallon vastustajalta 1,7 kertaa per ottelu. Russo antaa vain 0,8 syöttöä ottelua kohden ja onnistuu kolmosissa vain 20 prosentin tarkkuudella. Kakkoset mies nakuttaa sisään peräti 74,5 prosentin tarkkuudella ja hakee 2,3 hyökkäyslevypalloa joka kamppailussa.

Kolme muuta jenkkiä ovat tutut JayVaughn Pinkston (16,9/5,7/2,6), Byron Wesley (19,7/6,4/4,1) ja Kevin Langford (11/5,5/2,6). Kaikissa KTP:n otteluissa aloittavana takamiehenä on toiminut Joonas Lehtoranta (7,9/3,2/2,8). Lehtoranta kävi poimimassa palkintokaappiinsa kultamitalit Karhubasketin riveissä. Muut avainmiehet Tomi Kamisen kokoonpanossa ovat kokenut Eldar Skamo (6/2,7), Michael Pounds (8,3/1,7) ja viime aikoina heittovirettä löytänyt Topias Kuukkanen (4,2). Kaminen peluuttaa rohkeasti myös nuoria tulevaisuuden lupauksia kuten Janne Lehtoranta, Miika Heinonen, Markus Rautasalo ja Joonas Timonen.

KTP – Karhubasket keskiviikkona 8.1. Kotkan Steveco Areenalla kello 18.30.

Ottelua voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta. Tunnelmallinen kisakatsomo on taas rakennettu Pub Janoiseen Leipuriin, jossa on myös herkullinen Hot Wings Buffa sekä virvokkeita.