UUTISET

29.12.2019

KARHUBASKET JATKOI KOTIVOITTOPUTKEA

Mikael Laihonen johdatti kauhajokiset kotivoittoon lauantaina (kuva: Erkki Hautaviita)

Koripallovuosi 2019 päättyi Karhubasketin kotiotteluiden suhteen voittoon, kun Tampereen Pyrintö oli lauantaina saapunut karhuluolaan perinteisten välipäivien back to back otteluiden ensimmäiseen osioon.

Cameron Jones (18/7&) ja Mikael Laihonen (17/7) nostelivat parissa minuutissa oranssipaidat 4-0 johtoon. Karhubasketilla näytti olevan peli hallussaan, kun Okko Järvi (12/1/2) upotti kolmosen ja vei isännät 7-2 etumatkalle. Väkivahva Pyrinnön BJ Raymond (15/2) oli kuitenkin toista mieltä ja toi vieraat mukaan peliin. Pyrintö siirtyi ensimmäisen kerran johtoon avausneljänneksen puolivälin jälkeen, kun kapteeni Antero Lehto (7/4/3) upotti kolmoset, joten liikuntahallin valotaululle vaihtuivat lukemat 10-11. Kympin loppu pelattiin tasaisesti ja Karhubasket pääsi toiselle kymmenminuuttiselle 20-19 johtopaikalta.

Peliä jatkettiin tasatahtiin muutaman minuutin, kunnes Antti Niskanen (6/3/2) huudatti runsaan 1100 katsojan yleisöä kolmosella ja Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kutsui joukkueensa aikalisälle. Nick Kellogg (13/3/4) ja Raymond Nixon (14/13) askartelivat koreillaan tamperelaiset muutamassa minuutissa 32-35 johtoon, joten oli Janne Koskimiehen vuoro pitää aikalisä. Samme Givens (7/3) kavensi tilannetta, mutta Pyrintö pääsi puoliajalle johtopaikalla lukemin 34-38.

Toisen puoliajan aluksi Benjamin Raymond löysi pelijyvän ja tahditti Pyrinnön kahdessa minuutissa 36-44 karkumatkalle. Hetkeä myöhemmin ero kasvoi 10 pisteeseen, kun Kellogg upotti kaksi vaparia. Puolustavat mestarit eivät tästä häkeltyneet, vaan runnoivat takaisin peliin Jonesin ja Laihosen johdolla. Bojan Sarcevicin kolmonen teki tilanteeksi 47-50 ja sai kotiyleisön kannustamaan entistä raivoisammin. Runsaat kaksi minuuttia ennen kympin loppua, Sarcevic naulasi toisen kolmosen ja lukemat olivat 52-52. Khalil Smallin (6/7/2) kakkosen jälkeen kymppi päättyi lukemiin 55-58.

Kapteeni Bojan Sarcevic oli järjestelemässä Karhubasketin kiriä viimeisellä neljänneksellä (kuva: Erkki Hautaviita)

Heti päätösneljänneksen alkuun Osku Heinonen (17/5/2) heitti kolmosen sukkaan ja antoi esimakua tulevasta. Minuuttia myöhemmin Heinonen upotti seuraavan ja lukemiksi tuli 58-66. Kotijoukkue sätki mukana Jonesin ja Alex Thompsonin (5/3) koreilla, mutta Heinonen lisäsi isäntien tuskaa osumalla vielä kahdessa kolmosessa, joten kun pelikellossa oli aikaa jäljellä noin viisi ja puoli minuuttia, johti Pyrintö 10 pisteellä (62-72). Okko Järvi leikkasi eroa neljällä pisteellä, mutta sai heti perään viidennen virheensä ja joutui penkin puolelle. Laihonen kuitenkin jatkoi Karhubasketin hyvää vaihetta ja kun Sarcevic sekä Jones onnistuivat omissa heitoissaan, vein kotijoukkue kahden minuutin jakson 10-0 ja nousi tasoihin lukemilla 72-72.

Kaikkiaan Pyrintö teki viimeisellä vitosella vain kolme pistettä. Nixonin vapari ja Kellogg juoksi lay-upin sisään summerin soidessa, kun peli oli jo ohi. Laihosen kakkonen ja parivaljakko Jones-Sarcevicin tarkat vaparit sinetöivät Karhubasketin kahdeksannen perättäisen kotivoiton lukemin 79-75.

Cameron Jone luikertelee korille (kuva: Erkki Hautaviita)

Joukkueet tasasivat levypallot lukemiin 41-41 ja menetyksiä molemmille tuli 10 kappaletta. Karhubasket teki Pyrinnön kolmensekunninalueelta 44 pistettä, 59,5 prosentin tarkkuudella. Muutenkin kotijoukkue oli vieraita parempi kakkosissa, upottaen ne 54,5 prosentin tarkkuudella, kun Pyrinnön tarkkuudeksi tuli 46,5 prosenttia. Kummallakin joukkueella jäi parannettavaa kaukoheittopeliin, sillä Karhubasketin osumatarkkuus oli kolmosissa 25 prosenttia ja Pyrinnön 28 prosenttia. Mikael Laihonen jatkoi erinomaisia esityksiä ja upotti uudet Korisliigan ennätyspisteensä (17) 77,8 prosentin kakkosilla ja 100 prosentin vapareilla. Vaikka oranssipaidat eivät saaneet Osku Heinosta kuriin, niin joko BJ Raymond pidettiin hyvin kurissa tai miehelle sattui off-päivä.

– Ero oli lopussa 10 pistettä, niin piti luoda poikiin aikalisällä luottamusta ja uskoa, ettei päät siinä tilanteessa painu ja peli ratkea, Janne Koskimies kertasi viimeisen kympin tapahtumia. – Tuntui, että Pyrintö vei koko ajan peliä ja meidän piti pysyä mukana. – Heinosen kolmoset auttoivat heitä paljon. – Lopussa olen tyytyväinen siihen, että rupesimme pääsemään vapaaheittoviivalle, josta puhuimme. – Samoin saimme hyökkäyslevypalloja. – Tahtotila oli nyt kohdallaan ja olemme useassa pelissä olleet parempi toisella puoliajalla, Koskimies kiitteli omiaan.

Karhubasket ja Pyrintö iskevät uudelleen yhteen sunnuntaina kello 17 Pyynikillä. Karhubaskettia on lähdössä tukemaan kaksi täyttä fanibussia, joten oranssi on vahvasti esillä salin lehtereillä ja tamperelaiset saavat jälleen oppitunnin omien kannustamisesta. Jos nyt Karhubasket fanit äänekkäästi Pyynikille ja Pyrinnön fanit avoimin mielin oppimaan uutta.