UUTISET

06.01.2020

KARHUBASKET ALOITTI VUODEN 2020 VOITOLLA

Skylar Spencer pelasi ensimmäisen ottelunsa Karhubasketissa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket käynnisti vuoden 2020 voitolla, kun se kaatoi kotiluolassa Lahti Basketballin lukemin 88-67 (48-28). Samalla kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Karhubasketin kotivoittoputki kasvoi yhdeksään otteluun.

Ennen ottelua Karhubasket sai huonoja uutisia, sillä upeita otteita esittänyt Mikael Laihonen on ylävartalovamman takia sivussa 2-4 viikkoa. Laihonen murtautui esityksillään aloitusviisikkoon, joten menetys on kova. Samalla oranssipaidat saivat kuitenkin vahvistusta kokoonpanoon, kun joukkue hankki loppukauden sopimuksella 206 senttisen sentterin Skylar Spencerin Liettuasta. Spencerin otteet olivatkin kovat heti alkuun, kun hän johdatti kotijoukkueen 24-4 johtoon, kun ensimmäinen kymppi päättyi. Kauhajokiset iskivät lukemista 6-4 18 pistettä putkeen ja koko ottelu oli käytännössä taputeltu.

Okko Järvi pussitti 21 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Spencer (12/8/4/4 torjuntaa) teki runsaassa 27 minuutissa 12 pistettä, poimi kahdeksan levypalloa ja torjui vastustajan heiton neljästi. Juuri sitä, mitä valmentaja Janne Koskimies on sentteriltä toivonutkin. Spencerin teholuvuksi tuli 24, sama kuin Cameron Jonesille (18/5/6) 28 peliminuutissa.

Ensimmäisen kympin repäisyn jälkeen, muut kympit pelattiin tasaisesti läpi, joten Karhubasket kuittasi kauden ensimmäisessä kotiottelussa kärsityn kotitappion lahtelaisille 21 pisteellä. Marginaali oli sama, kuin mitä Okko Järvi (21/3) pussitti yhteensä. Järvi osui kolmosissa 75 prosentin tarkkuudella, ja johti yhdessä Samme Givensin (17/7) kanssa oranssipaitojen kaukoheittopeliä. Givens osui molemmissa kolmosissaan ja kotijoukkueen osumatarkkuudeksi kolmosissa tuli 45 prosenttia.

Karhubasket voitti levypallot 40-31, menetti pallon 12 kertaa ja jakoi 19 syöttöä. Lahdelle menetyksiä tuli 16 kappaletta ja syöttöjä tilastoitiin 11. Lahdelta yli 10 pisteen pääsi kolme pelaajaa. Logan McLane (13/3/3), Taylor Johns (12/8) ja Tuomas Hirvonen (12/3/2). Karhubasket oli aikaisemmin viikolla purkanut Alex Thompsonin sopimuksen, joten neljäntenä jenkkinä kentällä hääri Juan Davis Jr (6/5). Eero Innamaa teki penkiltä kahdeksan pistettä.

Samme Givens teki 17 pistettä ja upotti molemmat kolmosensa (kuva: Erkki Hautaviita)

– ​Näytti siltä, että Spencerin tulo mukaan kokoonpanoon antoi virtaa koko joukkueelle, valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen kommentoinnin. – Pojat pelasivatkin hyvin ensimmäisen kympin. – Puhuimme takamiesten kanssa ennen ottelua, että otetaan Lahden heittäjiä hieman lähempää kiinni, vaikka he ajaisivat ohitse korille, mutta sillä oli nyt torjuntauhkaa paikalla. – Tämä oli yksi peli ja nyt pitää hitsata joukkue yhteen treeneissä, Koskimies painotti.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi keskiviikkona KTP:n Kotkassa. Kauhajokiset pitävät hallussaan sarjataulukon kolmatta sijaa, Gullsien ja Vilppaan takana. Karhubasketilla on kasassa 24 ottelusta 8 tappiota, kun kotkalaisilla on pelattuna 23 ottelua ja tappioita on kertynyt 10. Karhubasket on KTP:n voittanut jo kahdesti, joten jos mestarit hakevat kauden toisen voittonsa Steveco areenalta, niin joukkueiden ero sarjataulukossa kasvaa kahdella voitolla.