UUTISET

17.01.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Korisliigan kolmospaikalla etenevä Karhubasket (18 voittoa/8 tappiota) kohtaa lauantaina kotisalissa BC Nokian (12/13). Greg Gibsonin valmentama BC Nokia on ollut tällä kaudella oranssipaidoille vaikea vastustaja. Nokialaiset ovat voittaneet kauden molemmat kohtaamiset, joten nyt olisi paikka korjata tuo tilasto.

Karhubasket kohtasi viime maanantaina paikallisottelussa Kobrat. Lapualaiset olivat vailla mahdollisuuksia kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen karhulauman kynissä. Karhubasket ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, johtaen tauolla lukemin 27-55. Toisen puoliajan aluksi ero kasvoi yli 30 pisteen ja loppulukemat olivat 71-89. Karhubasket ratkaisi voiton tiukalla puolustuksella, mikä ei jättänyt Kobrille tilaa pelin rakentamiseen. Takamies Antto Nikkarinen pysyi Antti Niskasen pihdeissä ja koko Korisliigan pisteykkönen Jordan Capps sai aikaan vain 15 pistettä, joista osa tuli pelin jo ratkettua.

Sentteri Skylar Spencerin tulon myötä, kauhajokiset ovat saaneet puolustukseen uutta ulottuvuutta. Nyt omalla korilla on mies, joka pystyy torjumaan vastustajan heitot, joten kaarella pystytään puolustamaan tiukemmin. Samalla Cameron Jones ja Bojan Sarcevic ovat saaneet helpotusta pelin rakentamiseen.

Viisi viimeistä ottelua Karhubasket on edennyt saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. Tuo tappio tuli joulun välipäivinä Tampereella, kun Pyrintö voitti kauhajokiset 92-90. Mestarit ovat voittaneet yhdeksän kotiottelua putkeen. Kauden alussa BC Nokian lisäksi voitot karhuluolasta hakivat Lahti Basketball ja Helsinki Seagulls. Jos alkukaudesta Karhubasketilla oli vaikeuksia puolustuspäässä, niin nyt joukkue antaa vastustajalle 79,5 pistettä ottelua kohden, mikä on pienin lukema koko Korisliigassa. Vilpas päästää omissa otteluissa 80,3 pistettä ja Gulls 80,6.

– Nokia on yritteliäs joukkue, jota vastaan pitää pystyä pelaamaan tilanteet kovaa loppuun asti, valmentaja Janne Koskimies alustaa lauantain ottelua. – Toistaiseksi emme juuri tilannekovuudessa pärjänneet heitä vastaan, josta kertoo mm. marraskuun ottelun Nokian 20 hyökkäyslevypalloa. – Heidän isojen miesten rotaatiossa on Flackin loukkaantumisen myötä vajaus, joten entistä suuremmalla syyllä meidän on pyrittävä pitämään intensiteetti korkeana läpi ottelun.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

BC Nokia kohtasi keskiviikkona kotonaan KTP:n. Kotkalaiset olivat tuossa ottelussa parempia lukemin 77-86 ja aiheuttivat Nokialle kauden kuudennen kotitappion. Keskiviikon kamppailu oli tasainen aina viimeiselle kympille asti, jonka KTP voitti lukemin 14-22, vieden sarjapisteet mukanaan. BC Nokia pelasi ilman Tyler Flackiä, jonka kausi päättyi alavartalovammaan. BC Nokia on jo ehtinyt aloittaa uuden vahvistuksen etsimisen, mutta uusi pelaaja tuskin on mukana vielä Kauhajoella.

BC Nokian kaikki kaikessa oli jälleen Stacy Davis. Davis teki 36 minuutissa 26 pistettä ja poimi 11 levypalloa. Pisteet tulivat hyvillä prosenteilla, mutta mies ei saanut joukkueeltaan tukea. Daniel Dolenc teki 10 pistettä ja Shawn Hopkins 11. Niko Mattila jäi ilman pisteitä, jakaen kuitenkin kuusi syöttöä. Demarcus Holland teki seitsemän pistettä, ja Ladarius Tabb hätyytteli tupla-tuplaa 9 pisteellä ja 11 levypallolla. BC Nokia ja KTP tasasivat levypallot 41-41, menetykset menivät lähes tasan 16-15, mutta suurin ero oli tarkkuudessa kolmosissa. KTP laittoi omat kaukoheitot sisään 34 prosentin tarkkuudella, kun nokialaisten prosentiksi tuli 24.

BC Nokia on pelannut viisi edellistä ottelua saldolla 2/3 ja 10 viimeistä ottelua ovat menneet 3/7. Vieraissa nokialaiset ovat pelanneet 12 ottelua ja voittaneet niistä viisi. Kauhajoen lisäksi Nokia on hakenut sarjapisteet Lahdesta, Lapualta, Uudestakaupungista ja Kouvolasta. Edellinen vierasvoitto on Kouvoista marraskuun alusta ja sen jälkeen joukkue on hävinnyt viisi peliä putkeen Kotkassa, Salossa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa.

Greg Gibsonin valmentama Nokia on joukkue, joka voitto-otteluissa upottaa kakkoset 55,2 prosentin ja kolmoset 36,8 prosentin tarkkuudella. Tappioissa kakkoset ovat löytäneet tiensä sukkaan 51 prosenttisesti ja kolmoset 30,7 prosentin tarkkuudella. Levypalloja joukkue poimii voitto-otteluissa 42,1 kappaletta, kun tappioissa niitä jää käsiin 38,2.

BC Nokialla on kahdeksan miestä, jotka pelaavat otteluissa yli 20 minuuttia. Sitten löytyy vielä Teemu Sulonen (5/1,3 syöttöä) ja Michael Besselink (4,3/2,7), jotka pelaavat runsaat 12 minuuttia. Besselink on pelannut kuusi ottelua Korisliigassa, joita viimeisin on ollut 13. joulukuuta pelattu ottelu Seagullsia vastaan. Rinki on laaja, mutta Nokian pelityyli on kuluttava.

Paras pistemies on Stacy Davis (17,4/7,2/1,7), joka on myös joukkueensa paras levypallomies. Davis pelaa miltei 33 minuuttia ottelua kohden, upottaa kakkoset 50,6 prosentin ja kolmoset 34,7 prosentin tarkkuudella. Takamies Demarcus Holland (11,7/4,9/3,8) on myös isossa roolissa ja tuottaa nopeutensa puolesta vastustajalle ongelmia. Kolmantena jenkkinä on Ladarius Tabb (9,5/7,2). Tabb on kimmoisa pelaaja, joka hakee kolme hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Tyler Flack (9,8/5) ei siis enää ole joukkueen kokoonpanossa, joten nokialaiset ovat matkassa kolmella jenkillä.

Sentteri Daniel Dolenc (10,6/5,6) on jatkanut nousuaan isojen kotimaisten pelaajien eturiviin Korisliigassa. Niko Mattila (9,8/2,8/3,8) raastaa, tönii ja repii tuttuun tapaan takamiehen tontilla, ollen joukkueelle Dolencin kanssa ne tärkeimmät pelaajat. Tämä nähtiin myös keskiviikkona KTP:tä vastaan, sillä Mattila jäi ilman pisteitä. Lassi Nikkarinen (6,7/1,3/3) on vähän kärsinyt loukkaantumisista, mutta on tiukasti kiinni vuoden tulokkaan palkinnossa. Jo aikaisemmin mainittu Teemu Sulonen tunnetaan hyvänä heittäjänä, joka niittaa kolmoset säkkiin 36,1 prosentin tarkkuudelta.

– Karhu pelaa tasaisen hyvää koripalloa tällä hetkellä, BC Nokian valmentaja Greg Gibson aloittaa otteluennakon. – Spencerin lisäys sisällä on tehnyt heistä aktiivisemman ja antanut heille levypallovoimaa molempiin päihin. – Me pyrimme etsimään aikaisemman pelirytmin 40 minuutin ajaksi. Olemme pelanneet monta hyvää minuuttia lähiaikoina, mutta emme tarpeeksi montaa tähän sarjaan.

BC Nokian kokoonpano: Dolenc, Davis, Ahonen, Mattila, Sulonen, Hopkins, Holland, Boman, Tabb, Nikkarinen.

Karhubasket ja BC Nokia ovat siis tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Lokakuun 9. päivä nokialaiset hakivat voiton Kauhajoelta lukemin 94-102. Tuohon tarvittiin jatkoaika, jonka vieraat veivät selvästi numeroin 12-20. Nokialla joukkueet kohtasivat marraskuun loppupuolella ja silloin kotijoukkue oli parempi lukemin 81-72.

Molemmissa otteluissa Nokia on voittanut levypallot. Lokakuussa numerot olivat 38-39, mutta marraskuussa nokialaisten voitto perustui juuri levyreihin, jotka joukkue voitti peräti 50-33. Näistä 50 levypallosta peräti 20 tuli hyökkäyspäässä. Kun Karhubasket on vielä jäänyt molemmissa otteluissa kolmosissa alle 30 prosentin tarkkuuteen, niin painopistealueita ei sen tarkemmin tarvitse etsiä.

Karhubasket on koko Korisliigan toiseksi huonoin joukkue kolmosissa. Sen prosentti on 32,4, kotiluolassa 32,3 ja tappioissa prosentti on hävyttömän matala 29,9. Lauantaina kohtaavat sarjan kaksi parasta levypallojoukkuetta. BC Nokia on tuon tilaston kärjessä, mutta hyökkäyslevypalloissa kauhajokiset ovat kymmenyksen edellä.

Karhubasket ja BC Nokia ovat kohdanneet Korisliigassa 23 kertaa. Voitot ovat kauhajokisten eduksi 13-10, mutta kaksi edellistä ovat päättyneet pirkanmaalaisten eduksi.

Huhut kertovat, että BC Nokian kannattajaryhmä Alakulma on tulossa karhuluolaan lauantaina. Tämä on hieno asia, sillä näin saadaan tunnelmaltaan jo ennestään Korisliigan parhaaseen saliin hieman lisämaustetta. Tervetuloa Alakulma!

Karhubasket – BC Nokia lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Salin ovet avautuvat ja lipunmyynti käynnistyy salilla lauantaina kello 15.30. Lippuja saa etukäteen ostettua osoitteesta ennakkolippu.com.

Nähdään salilla lauantaina!