UUTISET

09.01.2020

KARHUBASKET KAUDEN KOLMANTEEN VOITTOON KTP:STÄ

Karhubasket kauden kahdeksanteen vierasvoittoon Cameron Jonesin johdolla (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan kauden kolmatta voittoa KTP:stä. KTP oli ennen keskiviikkoa hävinnyt kotonaan vain kolme kertaa. Nyt oranssipaidat tulivat ja hakivat kauden toisen voittonsa Kotkasta lukemin 89-95 (36-45).

Skylar Spencer (14/12/3 torjuntaa) ja Samme Givens (24/5) askartelivat kauhajokiset vajaassa kolmessa minuutissa 3-10 johtoon, joten Tomi Kaminen kutsui kotijoukkueen aikalisälle. Cameron Jones (24/7/7) ja Okko Järvi (12/8/4) lisäsivät KTP:n tuskaa koreilla, ennen kuin JayVaughn Pinkston (11/9/4) päätti kotkalaisten miltei neljän minuutin pisteettömän jakson. Karhubasket joutui lepuuttamaan viisikkoaan ja Byron Wesley (22/8) askarteli KTP:n takaisin imuun. Topias Kuukkasen (8/2) kolmonen teki tilanteeksi 21-23, kun pelattiin jo avausneljänneksen viimeistä minuuttia. Se päättyi lopulta numeroihin 21-25, kun Givens upotti kakkosen.

Karhubasket vei toisen kympin alussa pari minuuttia 0-7. Sentteri Spencer tukki korin alustat molemmissa kenttäpäädyissä ja poimi kamppailussa peräti viisi hyökkäyslevypalloa. Jones jatkoi isäntien tuskaa pisteputkellaan, joten kolmen ja puolen minuutin jälkeen vieraat johtivat 23-37. Kympin jälkipuoliskolla KTP heräsi taas kiriin. Joonas Lehtoranta (16/3/5) ajeli pallon kanssa pari kertaa korille tuloksekkaasti, joten numeroissa 34-40 Janne Koskimies komensi vieraat aikalisälle. Givens ja Jones siirsivät onnistumisillaan Karhubasketin taas yli 10 pisteen johtoasemaan, mutta Lehtorannan onnistuneet vaparit päättivät avauspuoliajan lukemiin 36-45.

Antti Niskanen kirjasi tilastoihin luvun +23 (kuva: Erkki Hautaviita)

Vieraat olivat taas sähäkkänä kympin alussa. Antti Niskanen (4/6) teki hartiavoimin hommia ja oli aina tapahtumien keskipisteessä. Niskanen kirjasi 21 minuutin peliajalla +/-tilastoon lukeman +23, joka oli yhdessä Spencerin (+21) kanssa joukkueen selvästi paras. KTP:n hyvää jakso tahditti takamies Joonas Lehtoranta, jonka kakkonen kavensi lukemiksi 49-53 neljänneksen puolivälissä. Eldar Skamo (10/1) kutisti eron kahteen ja Cullen Russo (6/2) donkkasi tilanteeksi 57-57, joten Karhubasket kokoontui aikalisälle, kun kymppiä oli jäljellä reilut pari minuuttia. Koskimies vaihtoi Spencerin kentälle, joka nosti korin ja riisti pallon heti perään KTP:ltä. Sitten Jones löysi Givensin vapaana heittopaikasta, joka upotti kolmosen. Spencer vielä poimi hyökkäyslevyn ja donkkasi lukemiksi 57-64, joten minuutin pätkän oranssipaidat voittivat 0-7. Skamo onnistui vielä kolmosessa ja Spencer kakkosessa, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 60-66.

Karhubasket kasvatti etumatkan parissa minuutissa 11 pisteeseen, kapteeni Bojan Sarcevicin (13/4 syöttöä) johdolla. KTP yritti vielä peliin mukaan Kevin Langfordin (16/4) tahdittamana, mutta neljää pistettä lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. Okko Järven kolmonen pari minuuttia ennen loppua teki tilanteeksi 84-92, mikä sinetöi voiton vieraille. Karhubasketin voittonumerot kirjattiin lopulta lukemin 89-95.

Kauhajokiset voittivat levypallot 34-46 ja hakivat Skylar Spencerin johdolla 14 hyökkäyslevypalloa. Niistä joukkue teki 14 pistettä ja tuo lukema olisi voinut olla isompikin. Karhubasket menetti pallon 10 kertaa (KTP 9), jakoi 16 syöttöä (KTP 14) ja upotti kakkoset 53 prosentin tarkkuudella. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia kolmosissa, sillä vain seitsemän heittoa 21 yrityksestä löysi tiensä sukkaan. Pelissä nähtiin runsaasti vapaaheittoja, joissa kauhajokiset onnistuivat 74 prosentin (20/27) ja KTP 72 (18/25) prosentin tarkkuudella.

– Pystyimme kokeneiden pelaajien eli Givensin ja Jonesin johdolla laittamaan toisella puoliajalla tarvittavat heitot kuppiin, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Myös Bojan nosti tasoaan paljon toisella jaksolla ja laittoi kovia heittoja sisään. – Olimme tänään hieman vaikeuksissa, kun Givens pelasi nelospaikalla ja Juan Davisille tuli vain 12 peliminuuttia, isokokoisen KTP:n kanssa. – Spencerin tulon myötä rotaatio on hieman hukassa ja pitääkin miettiä kuinka pelaajia vaihdetaan. – Hän on päässyt mukaan peliin, vaikka alla on kaksi peliä ja vain kahdet treenit, Koskimies muistutti.

Voitolla Karhubasket vankisti otettaan runkosarjan kolmannesta paikasta. KTP oli vielä ennen keskiviikkoa kauhajokisten lähin haastaja, mutta nyt KTP:llä on Pyrinnön ja Katajan tavoin rasitteena 11 tappiota. Karhubasket pelaa seuraavan ottelun ensi maanantaina Lapualla, jossa paikallisvastustaja Kobrat yrittävät luikerrella mukaan pudotuspelikuvioihin. Kobrat hakivat keskiviikkona tärkeän voiton Uudestakaupungista ja ovat nyt kahden voiton eli neljän sarjapisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Maanantaina Karhubaskettia on lähdössä tukemaan kaksi bussilastillista faneja, joten kun katsomossa asemat ovat jaettu jo ennen ottelua, niin voittokamppailu nähtäneen vain parketilla.

Samme Givens upottaa kolmosen (kuva: Erkki Hautaviita)