UUTISET

19.01.2020

KARHUBASKET VOITTI BC NOKIAN KOTILUOLASSA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket kasvatti kotivoittoputkensa 10 otteluun, voitettuaan lauantaina BC Nokian pistein 88-76 (37-29). Nokialaiset olivat voittaneet oranssipaidat kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta nyt kauhajokiset olivat parempia.

Karhubasketin puolustaminen oli kohdallaan avauspuoliajalla. Nokia ei saanut vapaita tekopaikkoja, eikä päässyt liikuttelemaan palloa vapaille pelaajille. Avauskympin puolivälissä näytti siltä, että kotijoukkue menee menojaan, kun Cameron Jones (20/4/9) upotti tarkasti heittonsa lähietäisyyksiltä ja sentteri Skylar Spencer (15/8/2 torjuntaa) nosteli palloja koriin vastustamattomasti. Karhubasketin johtaessa 12 pisteellä (19-7) vieraat vastasivat 0-6 jaksolla, joten he pysyivät mukana. Kotijoukkueen muutamat turhat menetykset, Nokian hyökkäyslevypallot, sekä Niko Mattilan (31/4/5) hurja heittopeli ensimmäisellä puoliajalla, pitivät vieraat mukana ja joukkueet suuntasivat tauolle lukemissa 37-29.

Skylar Spencer jatkoi hyviä otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella puoliajalla Karhubasket tuntui pitävän peliä hallussaan. Samme Givens (17/5/5)  johti kotijoukkueen hyökkäyspeliä ja Karhubasket kierrätti hyvin palloa, löytäen vapaat pelaajat. Bojan Sarcevicin (8/4/2) kolmonen teki tilanteeksi 60-47, kolmannen kympin lopussa, mutta vierailta löytyi kirivaihde. Kirittäjä oli Mattila, joka oli jo ennen taukoa heittänyt neljä kolmosta säkkiin. Sama meno jatkui toisella puoliajalla ja näin mies nakutti kahdeksalla kolmosella uudet Korisliigan piste-ennätyslukemansa, 31 pistettä. Myös avauspuoliskolla kahteen pisteeseen jäänyt Stacy Davis (13/5) pääsi pisteiden makuun, joten Nokia viimeisen kympin alkupuoliskolla tasoihin, kun lukemat olivat 67-67.

Antti Niskanen donkkaamassa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket vastasi tähän vajaassa parissa minuutissa 9-0 jaksolla ja otti komennon itselleen. Sarcevic palasi johtamaan mestareiden peliä ja taistelutahdon ruumiillistuma Antti Niskanen (8/7/2) oli aina oikeassa paikassa. Givensin kakkosen jälkeen lukemat olivat 76-67 ja BC Nokian valmentaja Greg Gibson kutsui joukkueensa aikalisälle. Viimeisten minuuttien aikana nokialaiset eivät enää uhanneet Karhubasketin voittoa, vaan Okko Järven (16/2/2) pisteet sinetöivät oranssipaitojen neljännen perättäisen voiton.

Okko Järvi ja vieraiden hahmo Niko Mattila (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin puolustus teki taas erinomaista työtä. Vaikka Nokia teki viimeisellä kympillä Mattilan johdolla 28 pistettä, niin silti vastustaja pysyi alle 80 pisteessä. Nokialaiset menettivät pallon 17 kertaa ja onnistuivat kakkosissa vain 47,5 prosentin tarkkuudella. Vieraiden 11 hyökkäyslevypalloa ja kauhajokisten matala onnistumisprosentti kolmosissa (31,8) tarjosivat voittomahdollisuuksia Nokialle. Tasoitusta kotijoukkue antoi myös heittämällä vaparit vain 60 prosentin tarkkuudella (9/15), mutta kakkosten onnistumisprosentti oli taas kova 65,9 prosenttia. Oranssipaidat kävivät tekemässä 48 pistettä, yli 70 prosentin tarkkuudella, Nokian kolmensekunninalueelta.

– Olen tyytyväinen siihen, miten pystyimme kontrolloimaan peliä toisella jaksolla, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. – Teimme pieniä muutoksia puoliajalla ja pystyimme murtamaan Nokian puolustusta hyvällä pallon liikkeellä. – Siitä kertoo myös 23 syöttöä. – Mattilan kovat heitot ja Tabbin hyökkäyslevypallot toivat Nokian tasoihin. – Puolustuksessa tuli näissä pieniä merkkausvirheitä, johon ei voi olla tyytyväinen. – Jos hyökkääminen olisi ollut lopussa heikompaa, niin olisi voinut mennä todella vaikeaksi. – Nyt pyrimme jatkamaan samaa tekemistä Vilpasta sekä Gullsia vastaan, ja saada hyviä harjoituksia alle, Koskimies lupasi.

10 kotivoiton putki on mukavasti asemoinut Karhubasketin sarjataulukon kolmospaikalle. Seuraavassa kahdessa ottelussa testi tulee kuitenkin olemaan kovin mahdollinen. Ensi keskiviikkona kauhajokiset kohtaavat Salossa sarjakakkosena olevan Vilppaan. Sen jälkeen seuraava ottelu tulee olemaan kotiluolassa sarjakärki Gullseja vastaan. Kaksi voittoa näistä olisi kova sana, mutta kaksi tappiota kiristää taistelun pudotuspelien kotiedusta taas äärimmilleen.