UUTISET

27.12.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – TAMPEREEN PYRINTÖ – KARHUBASKET

Välipäivien herkkuklassikko eli back to back kohtaamiset ovat taas täällä. Karhubasket (14 voittoa/7 tappiota) kohtaa lauantaina kotiluolassa Tampereen Pyrinnön (11/10). Heti seuraavana päivänä eli sunnuntaina 29. joulukuuta joukkueet kohtaavat Tampereella. Molemmat ottelut alkavat kello 17. Karhubasketin kotiotteluihin lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Tampereelle on lähdössä kaksi fanibussia, jotka rupeavat olemaan täynnä, joten jos haluaa Pyynikille kannustamaan oranssipaitoja, kannattaa toimia nopeasti.

Karhubasket ja Pyrintö ovat kohdanneet ns. tuplapelissä välipäivinä jo kolmena edellisenä vuonna. Näissä peleissä vierasvoitot ovat olleet harvassa. Kaudella 2017-2018 Pyrintö haki vierasvoiton karhuluolasta numeroin 81-83. Muuten ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin, joten tamperelaiset ovat kairanneet näistä otteluista neljä voittoa kuudesta pelistä. Pelit ovat olleet tiukkoja. Viime kaudella Karhubasket voitti kotiottelunsa kahdeksalla pisteellä (84-76). Kaudella 2017-2018 Pyrintö otti vierasvoiton jälkeen kuuden pisteen kotivoiton (79-73). Kertaalleen joukkueiden ero on ollut summerin soidessa kolme pistettä ja kolme kertaa joukkueiden erona on ollut vain kaksi pistettä.

Karhubasket ja Pyrintö ovat iskeneet Korisliigassa yhteen 57 kertaa. Pyrintö on kohtaamisissa niskan päällä, sillä 32 kertaa voitto on mennyt tamperelaisille. Karhubasket on siis voittanut 25 kohtaamista. Kaksi edellistä kohtaamista on voittanut Pyrintö. Tämän kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu pelattiin lokakuun 23. päivä Pyynikillä ja silloin punanutut olivat parempia pistein 86-73. Pyrinnön näytöstä johti BJ Raymond, tekemällä 20 pistettä tarkalla heittopelillä. Ottelun toisella puoliajalla ottelun pistekunkuksi nousi Khalil Small 22 pisteellä. Karhubasket voitti levypallot 33-39, mutta menetti pallon 15 kertaa ja onnistui kolmosissa vain 23 prosentin tarkkuudella. Pyrintö upotti kaukoheitot 40 prosenttisesti ja jakoi 18 syöttöä, kun kauhajokiset saivat kasaan vain 13 passia. Karhubasketin paras pistemies oli Alex Thompson 16 pisteellä.

Karhubasket on ollut mukavassa vireessä ennen joulutaukoa. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on voittanut viidestä edellisestä ottelusta neljä ja 10 edellisestä kahdeksan. Joukkue hävisi kauden kolme ensimmäistä kotiotteluaan Lahdella, BC Nokialle ja Seagullseille, mutta on sen jälkeen voittanut kaikki kotiottelunsa, joten kotivoittoputki on kasvanut seitsemään otteluun.

Karhubasketin pelaamista on hankaloittanut sentteri Evan Yatesin siirtyminen Japaniin, mutta Mikael Laihonen on nostanut pelinsä uudelle tasolle ja johtanut isonpään pelaamista. Hyvät suoritukset ovat nostaneet Raision Palloseuran kasvatin aloitusviisikon paikalle. Eero Innamaa pussitti edellisessä ottelussa uuden Korisliigan piste-ennätyksensä, 19 pistettä, kun Karhubasket voitti Ura Basketin lauantaina 21. joulukuuta lukemin 93-72.

Vieraissa Karhubasket on myös pelannut hyvin. 11 ottelusta joukkue on voittanut seitsemän. Neljä häviötä on tullut BC Nokian, Vilppaan, Gullsien ja Pyrinnön vieraana. Kun sarjan puoliväli saavutetaan lauantain ottelun jälkeen, niin Karhubasketin asema on vankka sarjan kolmantena. Jos kauhajokiset onnistuvat nappaamaan viikonlopulta kaksi voittoa, niin tuo sarjasijoitus vain vankistuu. Toisaalta kaksi tappiota tasoittaisi sarjataulukkoa kummasti, sillä BC Nokialla ja KTP:llä on kasassa yhdeksän tappiota ja Pyrinnöllä sekä Katajalla tappiota on rasitteena 10 tappiota.

Karhubasketin ongelmakohtana tällä kaudella on ollut kaukoheittopeli. Joukkue on onnistunut kolmosissa vain 32,3 prosentin tarkkuudella. Kotiluolassa joukkue on heittänyt kolmoset 32 prosenttisesti ja voittopeleissä 33,7 prosentin tarkkuudella. Kakkosissa joukkue on ollut tarkka, sillä 14 voittopelissä prosentti on ollut yli 60 prosenttia. Lauantaina ja sunnuntaina kohtaavat kaksi vahvaa levypallojoukkuetta. Karhubasket on tuossa tilastossa Korisliigassa kakkosena (38,9) ja Pyrintö kolmantena (38,5). Molemmat joukkueet hakevat hanakasti hyökkäyslevypalloja, joiden keskiarvo on molemmilla 11,7 kappaletta per peli.

– Perinteinen välipäivien back-to-back Pyrintöä vastaan alkaa lauantaina Kauhajoelta, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloittaa lauantain pelin alustuksen. – Nämä pelit ovat olleet todella mukavia pelata ja valmentaa, koska yleisö on lähtenyt hienosti mukaan. – Molemmilta joukkueilta löytyy pelaajia, joidenka pysäyttämisessä valmentajilla riittää ennakkoon mietittävää. – Pyrinnöllä se on B.J Raymond, jonka fyysisyyden ja suoritusvarmuuden yhdistelmä on ollut meille vaikea pala aiemmissa peleissä, Koskimies painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson, Samme Givens.

 

Pyrinnöllä on Karhubasketin tavoin pelattuna 21 ottelua, joten hekin saavuttavat 44 ottelun runkosarjassa puolivälinkrouvin lauantaina. 11 voitosta tamperelaiset ovat napanneet seitsemän Pyynikillä ja neljä vieraissa. Viisi viimeistä ottelua Sami Toiviaisen suojatit ovat pelanneet saldolla kolme voittoa/kaksi tappiota. Viimeiset 10 ottelua ovat tuoneet viisi voittoa.

10 vierasottelusta Pyrintö on voittanut siis neljä. Kuusi tappiota ovat tulleet Joensuussa (88-73), Kotkassa (104-96), Helsingissä (103-89), Kouvolassa (102-86), Lapulla (97-92) ja Salossa (99-77). Kaksi edellistä vieraskamppailua ovat päättyneet tappioihin Kobrien ja sarjakakkosen Vilppaan halleissa. Kaksi edellistä kotiottelua Pyrintö on voittanut ja mättänyt niissä paljon pisteitä. KTP pisti tamperelaiset tiukalle joulukuun 8. päivä, mutta hävisivät lukemin 103-99. Paikallisvastustaja BC Nokia sai lähteä lyhyelle kotimatkalle 110-90 tappion jälkeen. Pyrintö onkin tehnyt Korisliigassa toiseksi eniten pisteitä per ottelu. Sukka on heilunut 92,8 pisteen keskiarvolla.

Pyrintö teki joulukuun alkupuolella kokoonpanoon muutoksen, kun takamies LJ Rose vaihtui 190 senttiseen takamies Nick Kelloggiin. Kellogg on saanut alle kaksi ottelua ja tehnyt niissä tilastoihin 13,5 pistettä, 2 levyriä ja 5 syöttöä. Kellogg ei vielä ole saanut kaukoheittopeliä kohdalleen, sillä kolmoset ovat uponneet 25 prosentin tarkkuudella. Mies kuitenkin haastaa puolustusta ajoillaan, ja kerää neljä vaparia ottelua kohden. Kellogg pelasi Korisliigassa kaudella 2017-2018 Kobrissa 15 ottelua. Silloin tilastoihin tuli 20 pistettä, 4,4 levypalloa ja 4 syöttöä.

Pyrinnön avainmies on BJ Raymond (20,7/6,2/2,5). Härkämäisen vahvaa Raymondia on vaikea puolustaa korin läheisyydessä, mutta mies osaa myös heittää. Kolmoset ovat uponneet 46,3 prosentin tarkkuudella, joten eipä miestä voi jättää vapaaksi kaarellakaan. Kauhajokiset muistavat miehen näytöksen joulukuisessa Suomen Cup-ottelussa, jossa Raymond teki mitä tahtoi ja siivitti tamperelaiset Cupin välieriin.

Kaksi muuta jenkkiä ovat Khalil Small (15,5/6/2,1) ja kokenut Ray Nixon (14/5,8/2,4). Small ja Nixon hakemat molemmat 1,8 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden, joten puolustuksen pitää olla heidän kanssa erittäin tarkkana koko ajan.

Sami Toiviainen on peluuttanut kokoonpanoaan tasaisesti. Nixon pelaa eniten minuutteja, ja hänenkin peliaikansa jää alle 30 minuutin per ottelu. Kotimaisista eniten kentällä viihtyy Antero Lehto (12,5/2,9/4), mutta myös tarkkakätinen Osku Heinonen (8,6/1,8/1,6) pelaa yli 20 minuuttia per ottelu. Justus Kilpinen (7,8/3,1/1,2) tekee mitä tarvitaan ja Kobrista siirtynyt Panu Peltokangas (5,4/4) antaa Raymondille lepominuutteja, kun Petri Heinonen puuttuu joukkueen kokoonpanosta. Lassi Kilpinen (5/1,3/1,4) repii ja raastaa totutusti. Kokoonpanon täydentävät Eero Lehtonen (2,6/2,1), Ville Haapoja (4,7/1,7), Tuomas Flinck (1,8) ja Jonne Saarinen (2,2).

Toiviaisen Pyrintö pelaa iloista hurlumhei-koripalloa. Paljon pisteitä, iloita pallon liikettä ja vähän menetyksiä. Siinäpä olisi toimiva resepti miltei mille vaan joukkueelle. Jos Pyrintö nakuttaa kolmoset yli 40 prosenttisesti sukkaan, kuten on tehnyt 11 voitto-ottelussa, niin sitä on vaikea voittaa. Puolustuksen pitää olla koko ajan tamperelaisten kanssa hereillä ja yksi vastaan yksi puolustuksessa pitää pärjätä, sillä Pyrintö rankaisee ankarasti puolustuksen merkkausvirheistä, kierrättämällä pallon vapaalle pelaajalle.

– Lyhyt joulutauko on takana ja paluu tositoimiin edessä, kun vastaan asettuu Karhubasket back to back peleissä, Sami Toiviainen alustaa lauantain kamppailua korisliiga.fi sivuston ennakossa. – Karhubasket on erittäin vaarallinen avoimen kentän joukkue, joten meidän heitonvalintojen, levypallopelaamisen ja puolustukseen paluun on onnistuttava.

Pyrinnön kokoonpano: Lehto, Raymond, Small, Kilpinen L., Heinonen O., Nixon, Kellogg, Peltokangas, Flinck, Saarinen, Kilpinen J

 

Karhubasket – Tampereen Pyrintö lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com. Salin ovet ja lipun myynti aukeaa hallilla lauantaina kello 15.30. Lippuja on mennyt ennakkoon hyvin, joten hallille kannatta tulla ajoissa.

Tampereen Pyrintö – Karhubasket sunnuntaina Pyynikillä kello 17.

Jos fanibussilla ei pääse Tampereelle, voi peliä katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta. Kisakatsomo on rakennettu perinteiden mukaan Pub Janoiseen Leipuriin, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa ja nauttia Hot Wings buffasta, virvokkeiden kanssa.

Ääntä saliin, oranssi päälle ja nähdään salilla lauantaina!