UUTISET

22.12.2019

KARHUBASKET JOULULOMALLE KOTIVOITOLLA

Cameron Jones ja Korisliigan piste-ennätyksensä tehnyt Eero Innamaa saivat tuulettaa voittoa Urasta (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket sai lauantaina vieraita Varsinais-Suomesta, kun Ura Basket saapui Kauhajoella. Uran tavoite oli katkaista kauhajokisten kuuden ottelun kotivoittoputki. Uralta puuttui kokoonpanosta sentteri Dustin Thomas, jonka puuttuminen näkyi ainakin levypallotilastossa.

Karhubasket yritti vielä saada jalkoja auki, kun Ura oli jo napannut Jay Wissehin (24/5/3) kolmosella ja Darious Motenin (11/8) kakkosella vajaassa minuutissa 0-5 johtoaseman. Erinomaisen ottelun pelannut Mikael Laihonen (12/7) avasi oranssipaitojen pistetilin, mutta Miikka Luosmaa (8/10) teki tilanteeksi 2-7. Kotijoukkue kampesi väkisin tasoihin, Samme Givensin (25/5/3) ja Cameron Jonesin (17/2/6) koreilla. Kuuden minuutin kohdalla Eero Innamaan (19/3) kolmonen vei Karhubasketin ensimmäistä kertaa johtoon, kun lukemiksi tuli 15-14. Innamaan toinen kolmonen ja Bojan Sarcevicin (7/5/4) onnistuneet vaparit olivat viemässä kauhajokisia kuuden pisteen johdossa toiselle kympille, mutta Wisseh upotti summerin soidessa kolmosen, joten avausneljännes päättyi lukemiin 24-21.

Mikael Laihonen jatkoi hyviä esityksiä (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen alkupuolella Karhubasket repi Cameron Jonesin johdolla kahdeksan pisteen etumatkan. Trey Niemi (14/3) herätti vieraat vielä taistelemaan ja Ura Basket tuli takaisin kahden pisteen etäisyydelle. Juuri ennen puoliaikaa Jonesin kakkonen tahditti Karhubasketin 9-0 jaksoa ja teki tilanteeksi 44-32. Wisseh ja Luosmaa kavensivat, joten kotijoukkueen etumatka oli tauolla kahdeksan pistettä.

Kolmannella kympillä Karhubasket piti hallussaan noin 10 pisteen etumatkaa. Vieraat eivät pystyneet asettamaan uhkaa kotijoukkueen voitolle. Ainoastaan Wisseh pystyi haastamaan ajoittain Karhubasketin puolustusta. Vieraat heittivät kolmoset 19,2 prosentin tarkkuudella. Wissehin lisäksi ainoastaan Ville Hänninen (6/1) onnistui kolmosessa. Päätösneljänneksen aluksi Karhubasket kasvatti eron yli 20 pisteen, joten loppu oli sitten vain pelailua. Päätösnumerot olivat summerin soidessa 93-72.

Karhubasket voitti levypallot 38-34, ilman sen suurempia ponnistuksia. Karhubasket teki 56 pistettä Uran korin läheisyydestä ja upotti kakkoset peräti 70 prosentin tarkkuudella. 20 syöttöä kertoo hyvästä pallon liikkeestä ja seitsemän menetystä on sopivan vähän. Karhubasketin kolmoset upposivat vain 29,2 prosenttisesti, mutta sen tarkempaa kaukoheittopeliä ei nyt tarvittu.

Samme Givens teki 23 pistettä tarkalla heitopelillä (kuva: Erkki Hautaviita)

– ​Aina, kun pelaajat saavat mahdollisuuden ja käyttävät sen tällä tavoin, kuin Innamaa ja Laihonen, niin valmentaja on tosi tyytyväinen, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analysoinnin. – Olen myös tyytyväinen, että voitimme nämä kolme ottelua ennen joulua ja olemme nyt saldossa 14/7. – Ottelusta olisi varmasti tullut tasaisempi, jos Ura olisi ollut matkassa täydellä kokoonpanolla. – Heillä oli alla hyviä pelejä. – Meillä oli vain nyt enemmän voimaa kolmos ja nelospaikoilla, joten pääsimme tekemään runsaasti pisteitä korin läheisyydestä, Koskimies pohti.

Karhubasket pääsee nyt joulutauolle, joka kestää viikon verran. Toki pelaajat alkavat salilla jo sulatella laatikoita ja kinkkua ennemmin, mutta mestarien seuraava ottelu pelataan lauantaina 28. päivä kotiluolassa, kun Tampereen Pyrintö saapuu Sami Toiviaisen kanssa välipäivien otteluun. Ja sunnuntaina 29. päivä joukkueet kohtaavat heti uudestaan Pyynikillä.

Karhubasket haluaa toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua!