UUTISET

18.12.2019

KARHUBASKET VOITTOON UUDESSAKAUPUNGISSA

Mikael Laihonen pussitti 15 pistettä, joka on miehen uusi Korisliigaennätys (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan voittoa Uudestakaupungista, jossa Korisliigan jumbona uivat Korihait halusivat palata voittokantaan muutaman ottelun tauon jälkeen.

Karhubasket otti alussa johtopaikan Samme Givensin (14/4) koreilla. Korihaiden Jalen Henry (17/6/3) piti kuitenkin isännät imussa. Avausneljänneksen puolivälissä vieraat johtivat 7-12, kun piste-ennätyksensä tehnyt Mikael Laihonen (15/2) upotti kaksi kakkosta. Hait kavensivat pisteellä, kun Ernest Zeigler (15/6/2) sai yhden vaparin sisään. Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic (9/2/4) naulasi illan ensimmäisen kolmosen, joten lukemissa 8-15 Jarno Nikula kutsui Hait aikalisälle. Sen jälkeen Henry onnistui kolmosessa ja joukkueen uusin vahvistus Richaud Pack (13/2) upotti kaksi kakkosta, joten nopeasti oltiin tasalukemissa 15-15. Laihosen kolmonen oli päästämässä vieraista johtopaikalta toiselle neljännekselle, mutta Miikka Marttisen (12/4) kolmonen teki lukemiksi 18-18.

Toisella neljänneksellä pelattiin tasaisesti aina kympin puoliväliin. Silloin Cameron Jones (10/4/7) ja Eero Innamaa (7/1) rakensivat Karhubasketille 23-29 johtoaseman, joten Hait kokoontuivat aikalisälle pohtimaan asiaa. Vieraat eivät pystyneet venyttämään etumatkaa, joten isännät uivat takaisin peliin. Vajaat kaksi minuuttia ennen puoliaikaa Elias Eerikinharjun (5/1) kolmonen muovasi valotaululle lukemat 29-31. Pack tasoitti lukemat ja kauhajokisten menetysten jälkeen Eerikinharju upotti kakkosen summerin soidessa, joten joukkueet poistuivat pukusuojiin tilanteessa 35-33.

Kolmannen kympin alkupuolella Okko Järvi (11/3/2) osoitti heräämisen ensi merkkejä. Marttinen ja Laihonen vaihtoivat pisteitä, mutta Henri Ventoniemen (4/3) post-peli piti Korihait parin pisteen etumatkalla. Järvi ja Alex Thompson (9/4) askartelivat Karhubasketin 44-50 johtoon, mutta nopeasti isännät tulivat takaisin. Casey Bensonin (10/3/2) kakkonen ja onnistunut vapari tekivät tilanteeksi 49-50. Lopulta kolmas neljännes päättyi lukemiin 56-59.

Okko Järven suoritukset olivat ratkaisemassa voittoa Karhubasketille (kuva: Erkki Hautaviita)

Päätöskympin alussa kauhajokiset kiskoivat taas eron kuuteen pisteeseen, mutta nopeasti lukemat olivat 64-64. Kympin puolivälissä lukemat olivat 64-69, kun Järvi ja Juan Davis Jr (6/8) kirjasivat onnistumisensa pöytäkirjaan. Neljänneksen jälkipuolella Karhubasket yritti tosissaan ratkaista peliä itselleen. Sarcevic onnistui kolmosessa, mutta Benson kuittasi sen heti takaisin. Kaksi viimeistä minuuttia alkoivat Henryn kahdella vaparilla, jotka tekivät lukemiksi 73-75. Hetken päästä Samme Givens loukkasi silmänsä ja joutui virhetilanteen jälkeen vaihtoon. Vapariviivalle komennettiin vaihdosta tullut Innamaa, joka upotti varmasti molemmat vaparit. Pack teki numeroiksi 75-77 ja heti perään Thompson antoi vieraille neljän pisteen johtoaseman. Zeigler ja Pack saivat merkkausvirheiden jälkeen kävellä korille, joten 20 sekuntia ennen loppua oltiin lukemissa 79-79. Karhubasket juoni kuvion kuntoon aikalisällä, joten jälkeen Pack rikkoi Davisiä kakkosen yrityksessä. Davis naulasi molemmat vaparit sukkaan, ja Karhubasket kuittasi itselleen kauden 13 voiton lukemin 79-81. Hait saivat vielä vapaaheittojen jälkeen aikalisän avulla pallon yläkentälle ja pelattua hyvän heittopaikan, mutta kolmonen ei onnistunut.

Karhubasket teki 42 ja Korihait 40 pistettä korin läheisyydestä. Karhubasketin kakkoset upposivat 60 prosentin tarkkuudella, kun Hait saivat kakkosensa sukkaan 53 prosentin tarkkuudella. Karhubasketille menetyksiä tuli 11 kappaletta, mutta isäntien 18 menetystä oli liikaa. Hait paikkasivat menetyksiä voittamalla levypallot 37-33 ja upottamalla 10 kolmosta 38 prosentin tarkkuudella. Kauhajokisten kolmoset upposivat vaatimattomasti 21 prosentin tarkkuudella, mutta sitä paikattiin hankkimalla 23 vaparia ja pistämällä ne sisään 78 prosentin tarkkuudella.

– Olen tyytyväinen voittoon, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeen. – Korihait ovat osoittaneet, että he ovat hyvä joukkue vaikean alun jälkeen. – Jos Hait pelaavat tällä tavalla, niin varmasti voittoja tulee. – Meillä oli monta kertaa pieni johtoasema, mutta Hait eivät missään kohtaa luovuttaneet. – Kotijoukkue teki 15 pistettä meitä enemmän kaukoheitoilla ja he löysivät onnistujia laajalla rintamalla. – Olen tyytyväinen joukkueen alkukauteen. – Alussa kasassa oli europelien jälkeen kaksi voittoa ja viisi tappiota, mutta sen jälkeen olemme saaneet 11 voittoa ja vain kaksi tappiota. – Lisäksi olemme pelanneet viime ottelut ilman viisikon sentteriä, kun Yates lähti Japaniin, Koskimies summasi alkukautta.

Voitolla Karhubasket vahvisti otettaan Korisliigan sarjataulukon kolmannesta sijasta. Samaan aikaan Pyrintö voitti Pyynikillä BC Nokian, joten Pyrinnöllä, Nokialla, KTP:llä ja Katajalla on kaikilla nyt rasitteena yhdeksän tappiota.

Karhubasket kohtaa vielä Ura Basketin, ennen kuin joukkue jää viikon joulutauolle. Ottelu Uraa vastaan pelataan koulukeskuksen liikuntahallissa lauantaina 21. joulukuuta kello 17. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com. Joulun jälkeen ohjelmassa on kaksi ottelua Pyrintöä vastaan, ennen kuin vuosi 2019 saadaan päätökseen.