UUTISET

20.12.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – URA BASKET EGAMESTARS

Karhubasket (13/7) kohtaa lauantaina kotiluolassa Ura Basketin (6/12). Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket pitää hallussaan sarjataulukon kolmatta paikkaa, kun Korisliiga lähenee puoliväliä. Ura Basket on yhdeksäntenä, tasapisteissä Lahden ja Kobrien kanssa. Uralla on matkaa pudotuspelipaikkaan kolme voittoa eli kuusi sarjapistettä.

Karhubasket pääsee viimeiseen otteluun ennen joulua mukavassa kuuden ottelun kotivoittoputkessa. Joukkue hävisi kauden kolme ensimmäistä kotiotteluaan Lahdelle, Nokialle ja Seagullseille, mutta on sen jälkeen ollut voittamaton kotiluolassaan. Edellisessä kotiottelussa kauhajokiset voittivat 12. päivä joulukuuta Katajan lukemin 89-74.

Vieraissa Karhubasket on voittanut seitsemän ottelua ja hävinnyt neljä. Tappiot ovat tulleet Salossa Vilppaalle, Gullseille Kisahallissa, Pyrinnölle Pyynikillä ja Nokialla. Keskiviikkona kauhajokiset hakivat tiukan 79-81 voiton Uudestakaupungista. Korihait voittivat levypallot 37-33, eikä Karhubasketilla ollut paras kaukoheittopäivä, sillä kolmoset upposivat vain 21 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset kuitenkin upottivat kakkoset 60 prosentin tarkkuudella ja pitivät menetykset 11 kappaleessa, joten he kirjasivat voiton, kun Hait menettivät pelivälineen 18 kertaa. Karhubasketin paras pistemies oli Mikael Laihonen, jonka tekemät 15 pistettä on miehen uusi pääsarjaennätys. Laihosta säestivät Samme Givens 14 pisteellä ja Okko Järvi 11 pisteen saaliilla.

Evan Yatesin lähdön jälkeen Karhubasket on pelannut hyvin, mutta joukkueen korin alla, molemmissa päissä on sentterin kokoinen aukko. Tätä aukkoa pyritään tukkimaan mahdollisimman pian. Valmentajat etsivät koko ajan uutta sentteriä, mutta ainakaan vielä oikeaa pelaajaa ei ole löytynyt. Juan Davis Jr on ollut pelaavassa kokoonpanossa nyt seitsemän kertaa. Sama jatkuu myös lauantaina.

– Ura Basketille on käynyt Branchin lähdön jälkeen samoin kuin meille viime kaudella joulukuussa, Janne Koskimies aloittaa lauantain kamppailun alustuksen. ”Parhaan pelaajan” lähdettyä joukkueen pelaaminen onkin parantunut ja he ovat löytäneet taas sen pallon liikkeen, johon heidän pelitapansa perustuu. – Meidän täytyy tehdä hyvä valmistautuminen ja hidastaa heidän hyökkäämistään.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson, Samme Givens.

 

Ura Basketissa tuli iso muutos joulukuun alkupuolella, kun Stephaun Branch lähti joukkueesta. Pistetilaston kakkonen (21,1), levypallotilaston kolmonen (9,6), riistotilaston ykkönen (2,6) ja syöttötilaston kutonen (5,3) jätti ison aukon rosteriin, mutta jos pelaaja ei sovi joukkueeseen, niin koviakin ratkaisuja pitää pystyä tekemään. Branchin lähdön jälkeen joukkue koki tiukan tappion Lahdessa (84-81) ja voitti kotonaan KTP:n (82-77).

Myös Tyrell Bellot-Green poistui joukkueen kokoonpanosta marras-joulukuun vaihteessa. Kolmanneksi jenkiksi Ura palkkasi 188 senttisen takamiehen Jaytornah Wissehin. Wisseh on pelannut kolmessa ottelussa ja tehnyt keskiarvoiksi 11,7 pistettä, 2 levypalloa ja 7 syöttöä. Wisseh on kokenut pelaaja, joka on pelannut mm. Unkarissa, Slovakiassa ja Kanadan NBL-liigassa. Viime kaudella hän pelasi Tsekin NBL-sarjassa 44 ottelussa ja teki tilastoihin 8,2 pistettä/3 levyriä/4,8 syöttöä.

Uusi kasvo Urassa on myös Darious Moten (14,3/5,7/3), joka on ollut mukana kolmessa ottelussa. Kaudella 2017-2018 Moten pelasi Espoo Unitedissa. Motenin ja Wissehin lisäksi Uralla on kokoonpanossa kolmas jenkki Dustin Thomas (15,7/10,7/2,1), joka johtaa Korisliigan levyritilastoa.

Kotimaisella osastolla avainrooleissa ovat Trey Niemi (10,3/1,6/2), Marius van Andringa (13,4/2,4/2,4) ja Miikka Luosmaa (4,6/3,9). Andringa ottaa yli kahdeksan kolmosta per ottelu ja upottaa ne mukavalla 37,9 prosentin tarkkuudella. Viimeiseissä kuudessa ottelussa Marius on ottanut hurjat 11,3 kolmosta per peli ja osumatarkkuus on ollut liki 40 prosenttia.

Valmentaja Kristian Palotie jakaa peliaikaa myös Ville Hänniselle (4,1/1/1,1) ja Eero Sahlbergille (3/1,1/1,6). Pienempään rooliin ovat jääneet Atte Perttu (1,5/1,1) ja Joona Airenne (2,3). Uran kokoonpano on elänyt paljon, mutta kuudessa voittopelissä he ovat nakuttaneet kakkoset 59,7 prosentin ja kolmoset 39,6 prosentin tarkkuudella. Uralle ei heittopaikkoja sovi jättää, sillä jos heittovire löytyy, niin pallo alkaa tulla tiuhaan tahtiin korisukasta läpi.

Ura on voittanut kauden yhdeksästä vieraspelistä vain yhden. Tuo tapahtui lokakuun alkupuolella, kun joukkue haki vierasvoiton Korihaista lukemin 89-109. Sen jälkeen vieraissa on tullut seitsemän kertaa. Lähimmäs voittoa Ura on päässyt vieraissa edellisessä vieraspelissä Lahdessa, jossa isännät nousivat viimeisellä kympillä 84-81 voittoon. Lahdessa Moten teki 20 pistettä, van Andringa sekä Thomas 17 pistettä mieheen.

Viimeiset viisi ottelua Ura on pelannut saldolla kaksi voittoa ja kolme tappiota. Viimeiset 10 ovat menneet kolmella voitolla ja seitsemällä tappiolla. Edellisen ottelun Ura pelasi kotisalissa maanantaina, kun se voitti Korisliigamaanantain ottelussa KTP:n lukemin 82-77. Ura oli niskan päällä koko ottelun, mutta kotkalaiset nousivat viimeisellä kympillä uhkaamaan jo selvältä näyttänyttä voittoa. Ura piti menetykset 10 kappaleessa, upotti kakkoset 58 prosentilla ja vaikka kolmosissa tarkkuus jäi vain 28 prosenttiin, niin Ura voitti, koska KTP:n osumatarkkuus kolmosissa oli vain 6 prosenttia.

– Viimeinen ottelu ennen joulupyhiä ja kaksinkertainen puolustava mestari vastassa Kauhajoella, Ura Basketin valmentaja Kristian Palotie kertoo. – Se toimii tässä kohtaa oikein hyvänä tasonmittarina. – Karhubasketilla on materiaalia ja valmiutta puolustaa ja hyökätä muutamallakin erilaisella keinolla. – Meiltä vaaditaan 40 minuuttia todella yhtenäistä ja kurinalaista pelaamista.

Kokoonpano: Wisseh (GTD 50%), V. Hänninen, Niemi, Van Andringa, Sahlberg, Airenne, Moten, Perttu, Luosmaa, Thomas (GTD 50%), L. Hänninen, E. Gullichsen.

Karhubasket – Ura Basket eGameStars lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Lippuja saa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Nähdään salilla lauantaina!