UUTISET

17.12.2019

OTTELUENNAKKO: KORIHAIT – KARHUBASKET

Karhubasket (12 voittoa/7 tappiota) pelaa vielä ennen joulua kaksi ottelua. Ensimmäinen niistä on vieraissa, kun kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhubasket matkustaa keskiviikkona Uuteenkaupunkiin Korihaiden (3/15) vieraaksi.

Karhubasket aloitti kauden kolmella perättäisellä kotitappiolla. Sen jälkeen kotivoittoputki on kasvanut kuuteen otteluun. Viime torstaina oranssipaidat kaatoivat kotiluolassa Joensuun Kataja Basketin lukemin 89-74. Joensuulaiset voittivat kolme kymppiä, mutta isännät voittivat kolmannen kympin peräti 37-14 ja etenivät selvään voittoon. Torstaina Karhubasket upotti Samme Givensin ja Okko Järven johdolla kolmoset 55 prosentin tarkkuudella, mikä oli kauden parasta heittopeliä. Sentteri Evan Yatesin siirryttyä Japaniin, on kauhajokisilla aukko korin alustalla. Siihen on etsitty sopivaa pelaajaa, mutta ainakaan vielä sellaista ei ole löydetty.

Vieraissa Karhubasket on pelannut saldolla kuusi voittoa ja neljä tappiota. Viimeiset kaksi vieraspeliä ovat päättyneet tappioon. 4. joulukuuta sarjakärki Helsinki Seagulls oli parempi Kisahallissa numeroin 72-66. Sitä edelsi häviä Nokialla, kun BC Nokia nappasi kauhajokisista kauden toisen voiton 81-72 lukemin. Kahden vierastappion välissä Karhubasket voitti kotonaan Salon Vilppaan 70-69.

Karhubasket on edennyt 10 edellistä ottelua saldolla 8/2 ja viisi viimeistä on mennyt Gulls ja Nokia tappioiden myötä kolmella voitolla ja kahdella häviöllä. Karhubasket on sarjataulukossa kolmantena seitsemässä tappiossa. Gulls ja Vilpas ovat kolmessa tappiossa, joten sarjakärkeen alkaa olla matkaa. Karhubasketin takana sarjataulukko on tiivis, sillä KTP ja BC Nokia ovat kahdeksassa tappiossa, ja Pyrintö sekä Kataja ovat saaneet rasitteeksi yhdeksän häviötä.

– Korihaiden ulkomaalaisvahvistuksista yksikään ei pelannut joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, joten meidän tulee tehdä otteluun valmistautuminen huolella, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies painottaa. – Tehokolmikon Benson, Zeigler, Henry pysäyttäminen on tärkeää ja levypallopeliin omalla korilla pitää löytyä kovuutta.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Alex Thompson, Samme Givens.

 

Korihait vaihtoivat valmentajaksi kauhajokisille tutun Jarno Nikulan marraskuun lopussa. Samaan aikoihin tuli pari pelaajavaihtoa, joten Hait nappasivat kauden avausvoiton marraskuun 20. päivä Lapualla, kun Kobrat hävisivät lukemin 88-89. Sitä ennen Hait olivat hävinneet kaikki 12 otteluaan. Voitto Kobrista sai jatkoa, sillä heti perään Hait voittivat vieraissa Ura Basketin 77-92 ja kolmas perättäinen voitto tuli kotisalissa Kouvoista lukemilla 88-75.

Joulukuussa voittoja ei ole tullut, vaan joukkue hävisi Katajalle 69-84 ja Lahdelle 66-87 kotona. Edellinen ottelu päättyi tappioon vieraissa KTP:lle 99-84. Kolmella perättäisellä voitolla Hait nousivat kolmikon Ura, Kobrat, Lahti kantaan, mutta nyt nuo kolme joukkuetta ovat napsineet pari voittoa, joten matkaa pois jumbopaikalta on kaksi voittoa. Toki kaudesta on vielä puolet pelaamatta ja Hait tulevat varmasti parantamaan kotisaldoaan, joka on tällä hetkellä 1/7.

203 senttinen sentteri Jalen Henry (19/6,4/2,1) ja 198 senttinen takamies/laituri Ernest Zeigler III (17,6/8,4/1,4) liittyivät joukkueeseen marraskuun alussa. Henry on hyvä heittäjä, joka nakuttaa kolmosetkin lähes 40 prosentin tarkkuudella sisään. Zeigler ei vielä ole saanut kaukoheittopeliä kulkemaan, mutta haastaa puolustusta ajoilla koreille, keräten 5,3 vaparia ottelua kohden. Zeigler hakee myös 2,8 hyökkäyslevypallo per ottelu, joten hänen kanssaan Karhubasketin puolustuksen pitää olla varuillaan.

188 senttinen takamies Anton Cook (11,7/3,2/2,3) loukkaantui voitollisessa Kobrat ottelussa, mikä oli Haille menetys. Tuuraajaksi saatiin Vilppaasta lähtenyt Reggie Dillard (7,8/3,6), joka on pelannut Uudessakaupungissa viisi ottelua. Neljäntenä jenkkinä Haiden kokoonpanossa on takamies Casey Benson (13,3/5,5/3,9), joka on monipuolinen pelaaja ja pystyy viimeistelemään tarkasti.

Korihait tiedottivat maanantaina, että joukkueen kokoonpanoon on liittynyt uusi pelaaja. 191 senttinen Richaud Pack pystyy pelaamaan sekä takamiehen että laiturin paikalla. Viime kaudella 27-vuotias Pack pelasi Espanjan Leb Silverissä (3. taso) Menorcan joukkueessa. Siellä pisteitä syntyi 13,5 ottelua kohden ja Pack poimi myös 3,2 levypalloa ja jakoi 1,6 syöttöä. Yliopistouransa viimeisen kauden (2014-2015) Pack pelasi Maryland Terrapins joukkueessa, joka kaudeksi 2014-2015 vaihtoi ACC konferenssista Big Ten konferenssiin. Kaudella 2014-2015 Pack pelasi 35 ottelussa, joista 27 hän oli avausviisikossa. Pisteitä syntyi 5,8 ottelua kohden ja levyreitä kertyi 3,3. Ennen Espanjaa Pack pelasi mm. Kyproksella. On mielenkiintoista nähdä kenenkä paikan Pack ottaa kokoonpanossa ja onko hänen pelilupansa kunnossa ennen keskiviikon ottelua.

Kotimaisella osastolla avainroolissa ovat sentteri Henri Ventoniemi (8,2/5,4/1,7) ja Miikka Marttinen (6,3/2,9/1,9). Myös Vesa Heinonen (6,9/1,9/1,9) on väläytellyt ajoittain ja Elias Eerikinharju (2/1,7/1,1) on taas pääsemässä alkukauden vauhtiin. Myös Valtteri Leino (3) kuuluu Nikulan pelaavaan kokoonpanoon.

Kolmessa voitto-ottelussa Hait nakuttivat kakkoset 60 prosentin tarkkuudella sisään ja piti menetykset yhdeksässä. Karhubasketin puolustuksen pitää torstaina olla tiivistä, ettei uusikaupunkilaiset pääse vapaisiin heittopaikkoihin ja menetyksistä oranssipaidat pääsisivät juoksemaan nopeita. Karhubasket on kohdannut Korihait Korisliigassa 37 kertaa ja ottanut 29 voittoa. Edelliset 21 ottelua ovat päättyneet kauhajokisten voittoon. Korihaiden edellinen voitto tuli helmikuun 2012 lopussa.

Tällä kaudella Karhubasket ja Korihait ovat kohdanneet kerran ja lokakuun lopussa mestarien voittonumerot olivat 81-69. Tuolloin Karhubasket teki 46 pistettä Haiden puolustuksen ytimestä ja rankaisi vieraita 20 menetyksestä 23 pisteen verran. Haiden kokoonpano on tuosta kohtaamisesta muuttunut melkoisesti, joten sen suurempia johtopäätöksiä tuosta ottelusta ei kannata tehdä.

Korihait – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Uusikaupunki Areenalla.

Karhubaskettia saattaa olla lähdössä tukemaan myös fanibussi, mutta siihen tarvitaan vielä ilmoittautumisia, joten nyt langat kuumaksi, jotta bussin lähtö varmistuisi.

Peliä voi katsella suorana myös Elisa Viihteen kanavalta. Virallinen kisakatsomo on tuttuun tapaan Pub Janoisessa Leipurissa, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa ja nauttia samalla hot wings buffasta, virvokkeiden kera.