UUTISET

13.12.2019

KARHUBASKETIN KOTIVOITTOPUTKI SAI JATKOA

Samme Givensin kolmoset huudattivat kotiyleisöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket kohtasi torstaina kotiluolassa Joensuun Kataja Basketin. Joensuulaiset voittivat kolme neljännestä, mutta Karhubasketin hurja esitys kolmannella kympillä riitti voittoon.

Katajan kovassa vedossa oleva sentteri Brandon Walters (10/2) löi ottelulle alkutahdit. Karhubasket otti johtopaikan 22 pistettä nakuttaneen Okko Järven (22/5) kolmosella, mutta Kataja palasi piikkipaikalle heti avausneljänneksen puolivälin jälkeen, kun Walters onnistui kakkosessa. Antti Niskasen kolmosen muovasi tilateeksi 16-14, mutta vieraat kehittivät Omar Calhounin (15/3/3) ja Valtteri Leppäsen (6/1) koreilla pienen kirin, napaten 16-20 johtoaseman. Juan Davis Jr:n kakkonen päätti neljänneksen lukemiin 18-20.

Toista kymppiä edettiin tasatahtiin aina sen puoliväliin saakka, jolloin Calhoun ja takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (19/5/4) onnistuivat peräkkäisissä kolmosissa. Katajan siirtyi 28-33 johtoon, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Cameron Jones (9/4/5) ja Niskanen toivat oranssipaidat pisteen päähän, mutta Walterin kakkosen jälkeen joukkueet poistuivat tauolle lukemissa 32-35.

Samme Givens oli isossa roolissa kotijoukkueen kolmannen kympin rynnistyksessä (kuva: Erkki Hautaviita)

Earvin Morris (11/2/3) heitti kolmosen sukkaan kolmannen neljänneksen aluksi. Siihen Katajan ilonaiheet kolmannella kympillä jäivätkin. Järvi löi alkutahdit Karhubasketin rynnistykselle ja Samme Givens (21/5/6) löysi heittojyvän. Samalla Walters hölmöili itselleen teknisen virheen ja Jonesin vapari viimeisteli kotijoukkueen 10-0 jakson. Samuli Vanttaja (4/7) onnistui kahdessa vaparissa, mutta kun Alex Thompson (8/5) onnistui kolmosessa, niin Juha Sten kutsui vieraat aikalisälle tilanteessa 45-40. Mikael Laihosen (8/5) ja Järven kolmoset kasvattivat Karhubasketin etumatkan yhdeksään pisteeseen. Kotijoukkueen 17-0 jakso teki tilanteeksi 67-47 ja peli oli käytännössä ohi. Karhubasket voitti kolmannen kympin peräti 37-14 ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 69-49.

Okko Järvi pussitti 22 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Päätösneljänneksellä Kataja ei lyönyt hanskoja tiskiin, mutta Karhubasketilla oli aina vastaus vieraiden onnistumisiin. Karhubasketin menetykset tarjosivat joensuulaisille mahdollisuuksia pysyä pelissä mukana ja Calhounin ja Ogungbemi-Jacksonin onnistumiset kavensivat eron 13 pisteeseen. Mitään hätää kauhajokisilla ei ollut ja he kirjasivat lopulta kauden 12 voiton lukemilla 89-74.

Karhubasket voitti levypallot 40-32 ja tilastoi 25 syöttöä. Hyvällä pallon liikkeellä, varsinkin kolmannella neljänneksellä, kotijoukkue loi hyviä heittopaikkoja. Kolmosten onnistumisprosentti oli selvästi kauden paras 55,6. Myös kakkosen osuivat 50 prosentin tarkkuudella. Katajan heittoprosentit jäivät oranssipaitojen puolustuksen keskellä matalaksi. He osuivat kakkosissa 44,4 prosentin ja kolmosissa 30,8 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä Karhubasketille tuli liikaa, sillä peliväline kadotettiin 17 kertaa. Katajalle menetyksiä tuli yhdeksän kappaletta.

Mikael Laihonen jatkoi hyviä otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

– Tämä oli meille tosi tärkeä voitto, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies totesi tyytyväisenä ottelun jälkeen. – Olimme puhuneet näistä kolmesta ottelusta ennen joulua, kun joukkueeseen on tullut muutoksia. – Joukkue on erilainen, kun Yates on poissa. – Yritämme saada kolmesta ottelusta kolme voittoa. – Hävisimme kuitenkin kolme neljästä kympistä. – Saimme kolmannella neljänneksellä stoppeja ja saimme käännettyä niitä nopeisiin hyökkäyksiin. – Pallon liikkeellä saimme heittopaikkoja ja ne alkoivat upota. – 17 menetystä on paljon ja sitä pitää tarkastella kriittisesti. – Hyökkäyspeli on ajoittain vähän sekaisin ja sitä pitää tutkia tarkemmin ennen seuraavaa peliä, Koskimies kertoi suunnitelmista.

Kuudes perättäinen kotivoitto vahvisti kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Karhubasketin asemaa sarjataulukon kolmantena. BC Nokialla on kauhajokisten tapaan kasattuna seitsemän tappiota, mutta nokialaiset ovat pelanneet Karhubaskettia kolme ottelua vähemmän. Nokia on voittanut kauhajokiset jo kaksi kertaa, joten jos he voittavat rästipelinsä, niin kipuaa Nokia sarjassa oranssipaitojen ohi. KTP:llä on kasassa kahdeksan tappiota ja kolmikolla Pyrintö – Kataja – Kouvot tappioita on rasitteena yhdeksän.

Karhubasket pelaa vielä ennen joulua kaksi ottelua. Ensi keskiviikkona se matkustaa Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi ja lauantaina 21. joulukuuta Karhubasket kohtaa kotiluolassa Ura Basketin.