UUTISET

11.12.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KATAJA BASKET

Karhubasket (11 voittoa/7 tappiota) palaa parketille Korisliigassa runsaan viikon tauon jälkeen. Maanantaina pelituntuma pysyi yllä Suomen Cupin ottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan. Poissa kokoonpanosta olivat Samme Givens ja Cameron Jones, mutta he palaavat kokoonpanoon torstaina. Vastustaja Kataja Basket (8/8) haki maanantaina 84-88 voiton Kouvolasta.

Givens – Jones kaksikon puuttuessa Pyrintö rynnisti Cupissa välieriin 91-96 (30-46) voitolla. Valmentaja Janne Koskimies oli nostanut Joona Hakamaan avausviisikkoon ja jakoi muutenkin peliaikaa tasaisesti. Alex Thompson johti Karhubasketin paluuta voitto taistoon toisella puoliajalla, keräämällä 26 pisteen saldon. Myös Okko Järvi osoitti tarkkuutta kolmosissa ja kasasi yhteensä 15 pistettä. Karhubasket oli kolmosissa tarkempi kuin kertaakaan tällä kaudella kotisalissa, sillä kolmosten osumatarkkuudeksi tuli hyvä 44,8 prosenttia. Kauhajokiset eivät saaneet kuriin BJ Raymondia, joka johti tamperelaisten hyökkäyspeliä 34 pisteellä. Raymond oli erehtymätön vapariviivalla (10/10) ja naulasi kolmoset sukkaan 66,7 prosentin tarkkuudella (4/6). Maanantaina Karhubasket menetti pallon 16 kertaa ja noista menetyksistä 12 kappaletta tuli ensimmäisellä puoliajalla. Se auttoi Pyrinnön 30-46 puoliaikajohtoon, eikä oranssipaidat päässeet toisella jaksolla kuin kahden pisteen etäisyydelle.

Katajan maanantain ottelu oli saman tyyppinen, kuin Karhubasketin Cup-peli. Kataja oli puoliajalla tappiolla 45-33. Vielä runsaat pari minuuttia ennen puoliaikaa joensuulaisten takamatka oli 15 pistettä (43-28), mutta onnistui kuromaan eron 12 pinnaan. Kolmannella kympillä peli Kääntyi Katajalle. Se voitti kympin 17-36, kun 208 sentteri Brandon Walters alkoi laittaa palloa koriin. Walters keräsi Kouvoja vastaan tehot 30 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Sentteri teki pisteensä 64 prosentin tarkkuudella kakkosissa (14/22), eikä Kouvot löytänyt hänelle pysäyttäjää. Takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (11/7/11) hätyytteli tripla-tuplaa, jakaen 11 syöttöä. Katajan puolustus piti Kouvojen kolmoset 32 prosentin tarkkuudessa ja aiheutti isännille 15 menetystä.

Karhubasket on edennyt alkuvaikeuksien jälkeen mukavassa tahdissa Korisliigassa. Viimeiset 10 ottelua ovat tuottaneet saldon kahdeksan voittoja ja kaksi tappiota. Nuo tappiot ovat tulleet sarjaa johtavalle Helsinki Seagullseille vieraissa ja BC Nokian vieraana lukemin 81-72. Nokia on Karhubasketin tavoin sarjataulukossa seitsemässä tappiossa, mutta on pelannut kauhajokisia kaksi ottelua vähemmän. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Karhubasketin kausi alkoi kolmella kotitappiolla Lahdelle, Nokialle ja Gullseille. Sen jälkeen kotivoittoja on putkessa viisi kappaletta ja torstaina kello 18 lähdetään hakemaan kuudetta perättäistä kotivoittoa.

Evan Yates siirtyi viime viikolla Japaniin. Hänen seuraajaa ei vielä ole löydetty, mutta Karhubasketilla on silti kokoonpanossa neljä jenkkiä. Juan Davis Jr (8,2/6,2) oli kokoonpanossa jo Gullseja vastaan ja teki 12 pistettä sekä poimi yhdeksän levypalloa. Edellisen keskiviikon kamppailu oli Davis Jr:n kuudes Korisliigassa. Karhubasket ei saanut isompia kolhuja maanantaina, mutta Mikael Laihosen pelaaminen torstaina on vielä epävarmaa.

– Katajan peliesitykset ovat vaihdelleet suuresti viime aikoina, Janne Koskimies aloittaa torstain kamppailun ennakoinnin. – Meillä taas on haasteita ison pään rotaation kanssa, joten ottelun kulkua on vaikea ennakoida. – Meidän tulee pärjätä Waltersin kanssa 3 sekunnin alueella ja luottaa omaan ottelusuunnitelmaan.

Karhubasketin kokoonpano: Kokoonpano Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen (GTD 50 %), Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson, Samme Givens.

 

Karhubasket on kohdannut Katajan kertaalleen tällä kaudella. Marraskuun 9. päivä kauhajokiset hakivat Joensuun LähiTapiola areenasta voiton numeroin 80-106. Oranssipaidat ottivat pelin haltuun heti ensimmäisellä kympillä, jonka voittivat 16-30. Tauolla lukemat olivat 36-55. Karhubasket voitti tuossa ottelussa levypallot peräti 28-47, hakien 19 hyökkäyspään levyriä. Menetyksiä kauhajokisille tuli vain kahdeksan kappaletta. Karhubasket osui kolmosissa 45 prosentin tarkkuudella, mikä on kauden paras suoritus. Samme Givens teki 21 pistettä ja poimi 9 levypalloa vajaassa 25 minuutissa. Cameron Jones pussitti 19 ja Mikael Laihonen 14 pistettä. Katajan paras pistemies oli 18 pistettä tehnyt Brandon Walters.

Kataja on saanut päätökseen aherruksen Europe Cupissa. Europeleissä Kataja eteni lohkovaiheeseen voittamalla Virolaisen University of Tarton kaksiosaisessa karsintaottelussa. Lohkovaiheessa se kohtasi kotona ja vieraissa Puolalaisen Legia Warzawan, Tanskalaisen Bakken Bearsin ja Unkarilaisen BC Körmendin. Kataja otti kotisalissa kaksi hienoa voittoa, kaatamalla Warszawan kahden jatkoajan jälkeen lukemin 112-105 ja BC Körmendin 95-91.

Europelin muokkasivat Katajan ohjelmaa Korisliigassa. Joulukuussa joensuulaiset urakoivat yhdeksän ottelua, joista peräti seitsemän on vierasottelua. Maanantain kamppailun lisäksi takana tässä kuussa ovat jo ottelut Turussa Ura Baskettia vastaan, josta tuli 85-73 tappio. Kotkassa KTP:n vieraana tuli tappio lukemin 100-82, mutta joulukuu alkoi vierasvoitolla Korihaista 69-84. Viimeiset 10 ottelua Kataja on edennyt saldolla neljä voittoa/kuusi tappiota ja viisi viimeistä kamppailua ovat edenneet tahdissa kolme voittoa, kaksi tappiota.

Vieraissa Katajan saldo on 3/4 ja Kouvolan lisäksi vierasvoitot ovat tulleet Uudestakaupungista ja Tampereelta. Karhubasket on kohdannut Katajan Korisliigassa 51 kertaa ja joensuulaiset ovat 28 voitolla niskan päällä. Viimeiset 10 ottelua ovat menneet kauhajokisten tahdissa, sillä niistä Karhubasket on kerännyt kahdeksan voittoa.

Paljon pelejä tuovat mukana loukkaantumisia. Näinhän se tahtoo mennä. Aapeli Alanen (10,1/4,4/1,9) on olut sivussa jo kauan, mutta on lähestymässä pelikuntoa. Ainakin maanantaille hänet oli merkattu kokoonpanoon GTD 25 %. Myös jenkkilaituri Jarekious Bradley (12,8/7,8/1,8) on huilannut kaksi edellistä ottelua. Sentteri Brandon Waltersin (17,7/7,1/1,4 torjuntaa) ja takamies Jarred Ogungbemi-Jacksonin (15,6/5,9/5,5) lisäksi maanantaina pelasivat jenkeistä laiturit Omar Calhoun (13,9/4,6/1,6) ja Earvin Morris (15,8/6,2/2,7). Walters huilasi joulukuun kaksi ensimmäistä ottelua Uudessakaupungissa ja Kotkassa, mutta on iskenyt sen jälkeen Uraa ja Kouvoja vastaan 23,5 pistettä ja poiminut 8,5 levypalloa. Pisteiden ja levyrien lisäksi Walters torjuu hyvin vastustajan heittoja, sekä poimii 3,1 hyökkäyspään levyriä ottelua kohden.

Laadukkaan jenkkiosaston lisäksi Juha Stenin miehistöstä löytyy laajuutta myös kotimaisella osastolla. Alasen poissaolo jättää ison aukon, mutta nuoret Valtteri Mervola (2/1,2 syöttöä) ja Valtteri Leppänen (4,3) ovat kiittäneet vastuusta, pelaten hyvin. Urasta siirtynyt entinen maajoukkuetakamies Fiifi Aidoo (6,7/1,9/2,1) ja Joni Herrala (4,7/1,8/3,5) tuuraavat hienosti takamiehen tontilla Ogungbemi-Jacksonia. Isossa päässä Samuli Vanttaja (4,8/3,6) antaa tarvittaessa lepoa Waltersille. Kokeneen Matias Ojalan (5,4/3,1) voi laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Ja löytyy Katajan kokoonpanosta myös Karhubasketin kasvatti Valtteri Pihlajamäkikin.

 

Karhubasket – Kataja Basket torstaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa alkaen kello 18. HUOM! alkamisaika kello 18!