UUTISET

10.12.2019

PYRINTÖ PÄÄTTI KARHUBASKETIN TAIPALEEN SUOMEN CUPISSA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket pelasi muutaman vuoden tauon jälkeen Suomen Cupia maanantaina, kun Tampereen Pyrintö tuli testaamaan Korisliigan sarjataulukon kolmosen iskukyvyn. Kauhajokisilta puuttuivat kokoonpanosta takamies Cameron Jones ja laituri Samme Givens. Joona Hakamaa oli nostettu avausviisikkoon ja valmentaja Janne Koskimies jakoi peliminuutit tasaisesti. Pyrinnön kokoonpanosta puuttui takamies Antero Lehto.

– Tänään vastuuta annettiin sellaisille pelaajille, jotka eivät hirveästi ole kauden aikana pelanneet, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Kun pelituntumaa ei hirveästi ole, niin se näkyi alussa menetyksinä, joita tuli avausjaksolla 12 kappaletta. – Siitä ei kuitenkaan voi pelaajille olla vihainen, sillä pelituntuman puute tekee juuri tällaisia asioita. – Paransimme selvästi toisella puoliskolla ja ole tyytyväinen pelin antiin, Koskimies jatkoi.

Karhubasket ei saanut Benjamin Raymondia kuriin (kuva: Erkki Hautaviita)

Pyrinnön Benjamin Raymond (34/6) kokosi kentän suurimman pistesaaliin ja nakutti jo puoliaikaan mennessä 18 pistettä. Raymond heitti kaikki neljä ensimmäistä kolmosta sukkaan, siivittäen tamperelaiset 0-17 pisteputkella 30-46 puoliaika johtoon. Karhubasketin menetykset, joita avauspuoliajalla tuli 12 kappaletta, tarjosivat Pyrinnölle kaikenlaisia mahdollisuuksia ja sen he käyttivätkin. Pyrinnön murheena oli Raymond Nixonin loukkaantuminen avauspuoliajan aikana, kun hän tipahti pahan näköisesti selälleen levypallotilanteessa. Sami Toiviaisen mukaan loukkaantuminen ei olisi paha, mutta selvinnee tarkemmin jatkotutkimuksissa.

Karhubasket heräsi taistelemaan puoliajan jälkeen. Isännät voittivat kolmannen kympin 35-22 ja nousivat tilanteeseen 65-68, kun lähdettiin viimeiselle kympille. Kauhajokisten nousun takana olivat Okko Järvi (15/2/3) ja Alex Thompson (26/5/2), jotka alkoivat osua kaukoheitoissaan. Kaksikon johdolla Karhubasketin osumatarkkuudeksi kolmosissa tuli 44,8 prosenttia, joka on kauden kovin lukema kotiluolassa.

Alex Thompson johti kotijoukkueen toisen puoliajan nousua voittotaistoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Pyrintö kasvatti etumatkansa yli 10 pisteen päätösneljänneksen alkupuolella. Karhubasket kuitenkin tuli vielä kamppailuun mukaan, kun se nosti puolustuksensa koko kentälle. Pari riistoa toivat joukkueen neljän pisteen etäisyydelle. Alex Thompsonin kolmonen teki tilanteeksi 89-91 runsas minuutti ennen loppua. Pyrintö kasvatti etumatkaansa tarkoilla vapareilla, mutta tilanteessa 91-94, vain noin 15 sekuntia ennen loppua, Juan Davis Jr (11/4/4) riisti pallon, mutta hankki itselleen viidennen virheen ja Raymondin vapaaheitot päättivät ottelun lukemiin 91-96.

Kotijoukkueen alkuhetkien otteista näki, että kaksi viisikon pelaajaa oli sivussa. Toisella puoliajalla joukkue pääsi ottamaan rytmistä kiinni ja sai tarjottua liikuntahalliin kerääntyneelle yleisölle kunnon pelin. Kapteeni Bojan Sarcevicin (9/4/7) johdolla Karhubasket tilastoi 24 syöttöä. Mikael Laihonen (11/9) kävi ankaraa pystypainia Raymondin kanssa ja Eero Innamaa (9/4) teki runsaassa 22 minuutissa 11 pistettä. Viisikossa ollut Hakamaa (6) pussitti kuusi pistettä ja jokainen oranssipaidoista pääsi pisteiden makuun.

Mikael Laihonen heittämässä (kuva: Erkki Hautaviita)

Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen oli iloinen omien nuorien pelaajiensa esityksestä. Eero Lehtonen (14/3) osui päätösneljänneksellä tärkeässä kolmosessa ja armoitettu heittokone Osku Heinonen (11/1) kahdessa kaukoheitossa. Pyrinnön kolmosprosentiksi muodostui 46,7. Vieraat osuivat vapareissa 69,6 prosentin tarkkuudella (16/23), mikä avasi ovea Karhubasketin nousulle voittotaistoon.

Voitolla Pyrintö eteni Suomen Cupin välieriin, jossa se saa vastaansa kotikentällä voittajan keskiviikon ottelusta Salon Vilpas – Kouvot. Cupin välierä pelataan Pyynikillä 11.1.2020.

Karhubasket suuntaa nyt täyden fokuksen Korisliigaan, jossa kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhubasket kohtaa torstaina kotiluolassa Joensuun Kataja Basketin. Ottelu alkaa torstaina poikkeuksellisesti kello 18. Lippuja tuohon torstain kamppailuun saa osoitteesta ennakkolippu.com.