UUTISET

08.12.2019

OTTELUENNAKKO: SUOMEN CUP KARHUBASKET – TAMPEREEN PYRINTÖ

 

Karhubasket on Korisliigasta muutaman päivä tauolla. Pelit kuitenkin jatkuvat, sillä Suomen Cup on palannut ohjelmistoon ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut karhulauma kohtaa Tampereen Pyrinnön cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa maanantaina. Ottelu alkaa Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30.

Maanantain otteluun on kaikilla ilmainen sisäänpääsy, sillä Kauhajoen Puutarha tarjoaa kaikille liput.

Karhubasket majailee 18 ottelun jälkeen Korisliigan sarjataulukossa sijalla kolme. Kärjessä on kaksikko Helsinki Seagulls – Salon Vilpas. Niillä molemmilla joukkueilla on rasitteena kolme tappiota, kun taas oranssipaidoilla tappioita on seitsemän. Sarjataulukko Karhubasketin takana on tasainen. Seitsemässä tappiossa on myös BC Nokia, joka on voittanut karhulauman jo kahdesti. Nokialaisilla pelejä on takana 16, joten jos BC Nokia voittaa rästipelit, nousee se keskinäisten otteluiden perusteella mestarien ohi. Kahdeksassa tappiossa ovat KTP, Kouvot ja Kataja. KTP:llä ja Kouvoilla on pelattuna 17 ottelua, mutta Karhubasket on onnistunut voittamaan molemmat ja kaksi kertaa. Katajalla on pelejä pelattuna 15 kappaletta, sillä Kataja oli mukana europeleissä.

Katajan europelit sallivat sen jättämään Suomen Cupin väliin. Näin mukana ensimmäisellä kierroksella ovat seitsemän kärkiseuraa ja pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä oleva Lahti Basketball. Karhubasketin maanantain vastustaja Pyrintö on Korisliigassa pelannut 19 ottelua ja voittanut niistä 10. Karhubasket ja Pyrintö kohtasivat liigapelissä lokakuun 23. päivä ja silloin tamperelaiset olivat Pyynikillä parempia lukemin 86-73.

Tuossa kohtaamisessa Karhubasket voitti levypallot 33-39, mutta menetti pallon 15 kertaa, kun Pyrinnölle menetyksiä tuli 10 kappaletta. Pyrintö naulasi kolmoset 40 prosenttisesti sukkaan, kun Karhubasketin osumatarkkuudeksi tuli 23 prosenttia. Panu Peltokangas (2/2) ja kokenut Pyrintökapteeni Antero Lehto (2/3) johtivat tamperelaisten tarkkaa kaukoheittotyöskentelyä. Khalil Small (22/5) oli Pyrinnön paras pistemies 22 pisteellä, vahvan BJ Raymondin (20/3) antaessa tulitukea. Karhubasketin paras pistemies oli 16 pisteellä Alex Thompson. Cameron Jones pussitti 13 pistettä ja Samme Givens 11.

Karhubasket on pelannut Korisliigassa viime aikoina vahvasti. 10 edellisestä ottelusta se on voittanut kahdeksan. Edellinen ottelu viime keskiviikkona Helsingin Kisahallissa päättyi kauhajokisten 72-66 tappioon. Karhubasket hävisi kauden kolme ensimmäistä kamppailua kotikentällä, mutta on sen jälkeen ottanut viisi voittoa putkeen.

Pyrinnön 10 edellistä ottelua Korisliigassa ovat tuoneet viisi voittoa ja viisi tappiota. Viisi viimeisintä kamppailua ovat sujuneet saldolla 2/3. Viime lauantaina Pyrintö voitti KTP:n Pyynikillä lukemin 103-99. Sitä edelsi tappio Lapualla (97-92) ja voitto Lahdessa (84-88). Yhdeksästä vierasottelusta Korisliigassa Pyrintö on voittanut neljä.

Pyrinnön tehomiehenä on heilunut härkämäisen vahva BJ Raymond (20,4/6,6/2,4). Raymond on heiluttanut korisukkaa yli 20 pisteen keskiarvolla ja pisteet syntyvät tarkasti. Kakkoset uppoavat yli 60 prosentin tarkkuudella ja kolmosissa prosentti on myös komea 47,1. Antero Lehto (13,4/3/4,2) johtaa Pyrinnön peliä kokemuksella ja Ray Nixon (14,1/5,4/2,4) uurastaa kentällä tamperelaisista eniten, miltei 30 minuuttia. Pyrintö lähetti takamiesjenkin LJ Rosen kotiin, joten pelaavia jenkkejä ei ole kuin kolme. Viime kaudella Kobrissa pelannut Khalil Small (15,7/5,8/2,1) on koostaa huolimatta vahva hyökkäyslevypallojen hakija.

Näiden neljän lisäksi valmentaja Sami Toiviaisella on käytössä laaja rosteri, joka tuo viisikon miehille tarvittaessa lepoa. Osku Heinonen (9,7/1,9/1,8) ei ihan vielä ole päässyt viime kauden vireeseen, mutta nakuttaa silti kolmoset sukkaan yli 40 prosenttisesti. Panu Peltokangas (5,3/4,1) on aina pelannut Kauhajoella hyvin, joten maanantaina hänet on pidettävä kurissa. Lassi Kilpinen (4,5/1,5/1,5) ja Justus Kilpinen 7,8/3,3) pelaavat miltei 20 minuuttia, joten kuuluvat Toiviaisen luottomiehiin. Vastuuta on löydetty myös Ville Haapojalle (4,7/1,7), Eero Lehtoselle (2,8/2,2), Jonne Saariselle (2,2) ja Tuomas Flickille (1,9/1).

Viime kaudella Suomen Cup oli ohjelmistossa vuosien tauon jälkeen. Viime kaudella mestariksi itsensä pelasi Salon Vilpas, joka kaatoi Cupin finaalissa Tampereella juuri Pyrinnön. Karhubasket ei viime kauden Cupissa ollut mukana.

Pyrinnöllä on tilillään yksi Suomen Cup mestaruus vuodelta 1969. Sellaiseksi voidaan laskea myös vuonna 2013 saalistettu voitto. Silloin Cup kulki nimellä Liigacup. Vuoden 2013 jälkeen peleissä oli usean vuoden tauko, sillä vasta viime vuonna Suomen Cup palasi ohjelmistoon.

Ensimmäisen kierroksen ottelun Karhubasket – Tampereen Pyrintö on luvassa kotisaliin toisen kierroksen Cup-ottelu. Siihen voittaja tulee otteluparista Vilpas – Kouvot, jotka ratkovat paremmuuden keskiviikkona 11.12.

Suomen Cup Karhubasket – Tampereen Pyrintö maanantaina kello 18.30 koulukeskuksen liikutahallissa.

Otteluun on vapaa sisäänpääsy, joten nyt kaikki nauttimaan koripallon tunnelmasta!