UUTISET

08.10.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Karhubasket (1 voitto/1 tappio) avasi Korisliigakauden kotiottelut viime sunnuntaina tappiolla sarjanousija Lahti Basketball joukkuetta vastaan. Uusi mestaruusviiri saatiin kuitenkin nostettua liikuntahallisen seinälle. Kahden viirin jatkoksi sopii vielä useampi jatkoksi.

Keskiviikkona Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalliin saapuu vieraaksi BC Nokia (1/2). Nokialaiset ovat ehtineet pelata Korisliigaa jo kolmen ottelun verran. BC Nokian valmentajaksi saapui täksi kaudeksi useamman vuoden Kauhajoella pelannut ja valmentanut Greg Gibson.

Karhubasket aloitti Korisliigakauden BCL karsintaotteluiden jälkeen voitolla Kotkassa viime keskiviikkona. Sieltä kauhajokiset pääsivät kotimatkalle 88-93 voiton jälkeen. Sunnuntaina Lahti Basketball pelasi hyvän toisen puoliajan ja teki sen aikana peräti 61 pistettä. Näin Karhubasket kärsi kauden ensimmäisen kotitappion ja nyt oranssipaitojen on käännettävä kurssi kotiluolassa.

Samme Givens seurasi ottelun vaihtopenkiltä siviilit päällä. Pelivuorossa jenkeistä olivat Cameron Jones (16/6/2), Juan Davis Jr (6/5), Evan Yates (8/13/5) ja Alex Thompson (9/6/2). Givensin kokemusta ja puolustustaitoa olisi tarjottu, mutta pitkässä Korisliigan runkosarjassa on pelaajille annettava myös lepoa.

Karhubasketilla oli käsissään voiton avaimet. Joukkue heitti monta vapaata kakkosta korin läheisyydestä ohi ja tähän ei jatkossa ole varaa. Myös aggressiivisuutta puuttui hyökkäyspäästä, koska vapaaheittoja kertyi vain yhdeksän kappaletta. Suurimmat ongelmat olivat kuitenkin puolustuspäässä, sillä Lahti pääsi nakuttamaan peräti 61 pistettä toisella puoliajalla, hyvillä prosenteilla.

– Esityksellämme kauden ensimmäisessä kotipelissä sunnuntaina ei ansainnut voittoa, Janne Koskimies aloittaa keskiviikon pelin ennakoinnin. – Onneksi saamme uuden mahdollisuuden heti keskiviikkona. – BC Nokian joukkueesta löytyy urheilullisuutta useilla pelipaikoilla, joten 1vs1 puolustamisessa ja levypallopelissä pitää ehdottomasti onnistua.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50 %), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi (GTD 50%), Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

 

BC Nokia on pelannut Korisliigaa kolmen ottelun verran. Avauskamppailussa se hävisi Joensuussa Katajalle 79-72 syyskuun lopussa. Avausvoiton nokialaiset hakivat Lahdesta pistein 71-87 viime keskiviikkona. Kotiavaus viime lauantaina sujui joukkueelta mollivoittoisesti, sillä KTP haki sarjapisteet Nokialta viime perjantaina lukemin 72-85.

Nokia on pelannut kolme ensimmäistä kamppailua ilman neljättä jenkkiä. 197 senttinen laituri Ladarius Tabb on ollut sivussa loukkaantumisen takia. 202 senttinen sentteri Tyler Flack (14/6/1,5) missasi kauden avausottelun Joensuussa, mutta on sen jälkeen pelannut molemmat kamppailut. Laituri Stacy Davis (15/10/2,3) on urakoinut kolmessa pelissä yli 35 minuuttia, ja yli 30 minuuttia on pelannut myös takamies Demarcus Holland (15,7/3,3/2).

Avausviisikossa olleet Niko Mattila (9,7/1,7/3,7) ja Shawn Hopkins (8/4,7/1,7) ovat heittäneet kolmosensa tarkasti. Mattilan tarkkuus on ollut 36,8 ja Hopkinsin 44,4 prosenttia. Sentteri Daniel Dolenc (12,3/10,7/2,3) on täydentänyt avausviisikon jokaisessa pelissä. Dolenc on repinyt hyvin levypalloja ja tuottanut vastustajille tuskaa varsinkin hyökkäyskorilla, sillä hyökkäyslevypalloja mies on hakenut peräti 4,7 ottelua kohden.

Takamies Lassi Nikkarinen (4,7/0,3/3,3) on saanut peliaikaa coach Gibsonilta yli 20 minuuttia, mutta heittotarkkuudessa oin vielä ollut parannettavaa (2p 30,8, 3p 12,5). Antti Ahonen (1,7) ja Teemu Sulonen (0,7) ovat pelanneet kolmessa kauden ensimmäisessä ottelussa viitisen minuuttia per ottelu.

Voittoisessa Lahti ottelussa Nokia heitto kolmoset 40 prosentin tarkkuudella. Kahdessa tappio-ottelussa kolmosten heittoprosentti on jäänyt 27 prosenttiin. Voitto-ottelussa Nokian puolustus riisti pallon vastustajalta 10 kertaa, kun häviöissä riistoja on tullut vain 4,5 ottelua kohden. Toki otanta on vielä vain kolmen ottelun kokoinen.

Keskiviikon ottelun joukkueet ovat sarjan parhaimmistoa levypalloissa. Karhubasket on poiminut haltuunsa 41,5 levyriä ottelua kohden ja Nokia on napsinut niitä 40,3 per ottelu. Nokialaisilla on parannettavaa kakkosissa, sillä niissä joukkue on ollut Korisliigan heikoin, 48,9 prosentin osumatarkkuudella. Menetyksiä molemmille joukkueille on tullut 14 per ottelua.

Karhubasket – BC Nokia keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Keskiviikkona salin ovet ja lipunmyynti aukeaa hallilla kello 17. Ennakkoon lippuja voi ostaa osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista.