UUTISET

01.10.2019

OTTELUENNAKKO: KTP – KARHUBASKET

Pitkä Korisliigakausi pyörähtää puolustavan mestari Karhubasketin osalta käyntiin keskiviikkona, kun joukkue matkaa Kotkaan, jossa se haastaa KTP:n. Vain Karhubasket ja Lahti ovat vielä lähtökuopissa, mutta muut joukkueet ovat pelanneet pelin tai kaksi.

Karhubasket pelasi viime sunnuntaina tiukan BCL-karsintaottelun Puolan Torunissa. Paikka BCL:n runkosarjaan jäi lopulta vain yhden pisteen päähän. Puolalaiset olivat kamppailussa parempia pistein 70-58 ja etenivät viimeisen sekunnin kolmosella jatkoon yhteispistein 152-151.

Karhubasket pelasi runsaan kahden viikon aikana neljä tiukkaa BCL-karsintaottelua. Se nappasi voitot kotisalissa Tsmoki-Minskistä sekä Polski Cukier Toruńista ja hävisi molemmat vierasottelut. Minskissä tappio oli vain piste, joten yhteispisteet riittivät jatkopaikkaan. Polski Cukier Toruńia vastaan kotiottelussa hankittu 11 pisteen etumatka ei riittänyt.

Tiukat neljä europeliä ovat hioneet Karhubasketin pelin kuntoon. Kääntöpuolella on tietysti raskaat pelimatkat, jotka yhdessä tiukkojen pelien kanssa, saattavat jättää jälkensä kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittaneen joukkueen iskukykyyn Korisliigakauden ensimmäisellä viikolla.

Valmennuskaksikko Koskimies – Hänninen viestitti Puolasta maanantaina, että pieniä kolhuja miehistössä on ja erityisesti jenkkien pelaamisen suhteen ratkaisuja tehdään tiistaina. Viisikosta Cameron Jones, Juan Davis, Evan Yates, Alex Thompson ja Samme Givens pitäisi kuitenkin löytää neljä pelaava miestä ennen keskiviikon kamppailua. EDIT: Juan Davis jr ei pelaa keskiviikkona.

– Maanantaina illalla paluu Puolasta ja keskiviikkona aamulla jo bussi suuntaa kohti Kotkaa Korisliigakauden avaukseen, Janne Koskimies ennakoi sarja-avausta. – KTP-Basketin joukkueesta löytyy useita vaarallisia 1vs1 pelaajia, joidenka pysäyttämiseen meidän tulee keskittyä tällä lyhyellä valmistautumisajalla. – Kovat BCL-ottelut näkyvät pieninä kolhuina, joten rosterissa on hieman pohdittavaa jenkkien kanssa. Päivitämme tilannetta, kun asiat selkeytyvät.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson, Samme Givens.

 

KTP aloitti Korisliigan viime perjantaina Lapulla, josta viime kevään pronssijoukkue joutui lähtemään kotimatkalle 90-80 tappion jälkeen. Kobrissa pelasivat viime kaudella KTP:ssä urakoineet Antto Nikkarinen ja Juho Lehtoranta. Tämän kaksikon paikkaajaksi KTP on hankkinut Ura Basketista Eldar Skamon ja Korihaista Topias Kuukkasen.

Kuukkanen jäi sarja-avauksessa ilman pisteitä, ja Skamon saalis oli kuusi pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Nikkarisen ja Lehtorannan lähteminen tarkoittaa sitä, että Joonas Lehtoranta ja joukkueen kapteeni Michael Pounds ovat entistä isommassa roolissa. Pounds teki sarja-avauksessa runsaan 15 minuutin peliajalla seitsemän pistettä. Joonas tehtaili 11 pinnaan ja keräsi viisi levypalloa.

Valmentaja Tomi Kaminen oli nostanut viisikkoon 191 senttisen takamies Miika Heinosen. Helsinkiläisen MuKi:n kasvatti pelasi miltei 19 minuuttia ja teki kolme pistettä. Etukäteen KTP:n jenkkinelikkoa on hahmoteltu Korisliigan parhaaksi. Kevin Langford pelasi jo viime kaudella Kotkassa 49 ottelua (13,8/5/3). Sarja-avauksessa 33 vuotias ja 203 senttinen sentteri teki 11 pistettä ja poimi kahdeksan levypalloa.

Kolme muuta jenkkiä ovat 201 senttinen sentteri JayVaughn Pinkston, 196 senttinen laituri Byron Wesley ja 203 senttinen laituri DeAndre Daniels. Kobria vastaan Pinkston teki 19 minuutissa tehot 10/5. Wesley kokosi 20 pisteen, kuuden levypallon ja neljän syötön saaliin runsaan 34 minuutin peliajalla. Daniels puolestaan ahersi hieman vajaassa 20 minuutissa tehot 12/2. Pinkston sai ensimmäisen puoliajan lopussa teknisen virheen ja hänen ottelunsa päättyi 22 minuutin kohdalla, kun hän hölmöili itsensä suihkuun eu-virheellä. Tämä oli kova kolaus KTP:lle, jonka jälkeen ottelu kääntyi lapualaisille.

Perjantain kamppailu oli puoliajalla lukemissa 43-44, mutta Kobrat voittivat kolmannen neljänneksen peräti 36-18, joten viimeisen kympin voitto 11-18 ei enää ottelun kurssia muuttanut. KTP kävi hieman vajaat pari minuuttia ennen loppua viiden pisteen päässä (85-80) Wesleyn kakkosen jälkeen, mutta Kobrat veivät viimeisen minuutin 5-0 ja piti sarjapisteet itsellään.

KTP:llä oli suuria ongelmia kaukoheittojen kanssa Lapualla. KTP otti 26 kolmosta, mutta sai sisään vain kolme. Myöskään vapariviivalla joukkueella ei ollut paras päivä, sillä niiden onnistumisprosentiksi tuli 54. Menetyksiä kotkalaisille kirjattiin 14 kappaletta ja syöttöjä vain 12. Näitä KTP lähteen varmasti parantamaan keskiviikkona.

– Karhu Basket pelasi upean karsintasarjan mestarien liigassa ja heillä onkin pienenä etulyöntiasemana kokemukset kovista otteluista, Tomi Kaminen kertoo korisliiga.fin otteluennakossa. – Takamieskaksikko Cameron Jones, Bojan Sarcevic on sarjan kärkitasoa ja heihin täytyy lyödä painetta. – Kobrapeli vastaan on käsitelty ja joukkue lähteekin luottavaisin mieleen Karhun kaatoon.

KTP:n kokoonpano: Pinkston, Wesley, Daniels, Skamo, Pounds, Ja Lehtoranta, Heinonen (GTD 50%), Langford, Kuukkanen, Jo Lehtoranta, Hannikainen.

 

KTP – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Steveco Areenalla. Ottelua voi katsella suorana Elisa Viihteen kanavalta, josta peli tulee selostettuna ja monikameratuotannolla, kuten kaikki tulevan kauden Korisliigakamppailut.

Aina Karhubasketin vieraspelien aikaan Pub Janoisessa Leipurissa on kisakatsomo, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa. Tarjolla on myös Hot Wing Buffa edulliseen Karhubasket Fanclubin jäsenhintaan.