UUTISET

18.10.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Karhubasket (2 voittoa/3 tappiota) kohtaa sunnuntaina kotiluolassa Helsinki Seagullsin (4/1). Molemmat joukkueet pelasivat keskiviikkona. Karhubasket kärsi kauden kolmannen tappion sarjakärki Salon Vilppaalle. Seagulls nousi loppusekunneilla voittoon KTP:stä.

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on aloittanut kauden kahdella kotitappiolla. Kotiavauksessa Lahti Basketball haki sarjapisteen Kauhajoelta pistein 84-92 ja keskiviikkona 9. lokakuuta BC Nokia pääsi kotimatkalle 94-102 voiton myötä.

Kotitappioiden vastapainoksi puolustava mestari on hakenut kaksi vierasvoittoa. Kauhajokisten Korisliigantaival alkoi tällä kaudella 2. lokakuuta Kotkasta, josta Karhubasket sai lähteä lakeuksille päin 88-93 voiton jälkeen. Viime lauantaina kauhajokiset hakivat 81-96 voiton kauden ensimmäisestä paikallisottelusta Kobria vastaan.

Keskiviikkona ilman tappioita Korisliigan sarjataulukon kärkipaikkaa pitävä Vilpas oli parempi numeroin 82-68. Karhubasket sai Vilpasta vastaan hyvä startin, kun Okko Järvi paiskoi kolmosia sukkaan. Karhubasket johti avauskympin jälkeen 14-21, mutta sitten ote siirtyi salolaisille. Vilpas voitti toisen neljänneksen 25-15 ja kolmannen peräti 23-8, joten peli oli siinä kohtaa ohi. Vaikka Karhubasket tuli 21 pisteen takamatkalta kuuteen pisteeseen viimeisellä neljänneksellä, niin Vilppaalla ei todellista hätää ollut pelin loppuhetkillä.

Vilpas teki 46 pistettä kolmensekunninalueelta ja upotti kakkoset 68 prosentin tarkkuudella. Samat synnit vaivasivat myös kotitappioissa Lahtea ja Nokiaa vastaan. Lahti teki lähietäisyydeltä 42 pistettä ja upotti kakkoset 68 prosentin tarkkuudella. Nokialla samat lukemat olivat 48 ja 60 prosenttia. Karhubasketin pitäisi pystyä tiivistämään puolustusta varsinkin lähietäisyydellä. Toki Seagullsin Tuukka Kotti tuo tähän haastetta.

Karhubasket on myös onnahdellut kaukoheittopelissä, sillä kotiluolassa kolmosten osumatarkkuus on jäänyt vain 30 prosenttiin. Paremmalla pallon liikkeellä saataisiin rakennettua parempia heittopaikkoja, joista palloa olisi helpompi laittaa koriin. Oranssipaidat ovat kuitenkin koko sarjan neljänneksi tarkin joukkue kolmosissa (36,3 %). Karhubasket on tehnyt 87 pistettä per ottelu ja tuolla lukemalla pistäisi otteluita voittaa. Tämäkin kertoo, että ongelmat ovat puolustuspäässä.

– Seagullsilla on kasassa erittäin kokenut ja monipuolinen joukkue, josta ei heikkouksia juuri löydy, Janne Koskimies analysoi sunnuntain vastustajaa. – Omasta näkökulmasta Seagullsin pelaamista on mielenkiintoista seurata jo senkin vuoksi, että valmensimme viimeiset kaksi kautta Jussin kanssa yhdessä Karhu Basketia.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

Helsinki Seagullseja valmentaa Karhubasketin kahteen mestaruuteen luotsannut Jussi Laakso. Joukkue hankki kesällä uuden valmentajan lisäksi Susijengin kapteeni Shawn Huffin ja Antti Kanervon. Huff palasi monet kaudet Saksan Bundesliigassa. Viime kaudella hän teki Saksan pääsarjassa 31 ottelussa keskiarvoiksi 7,1 pistettä ja 3,2 levypalloa. Huff ei pelannut keskiviikkona KTP:tä vastaan, mutta on muissa neljässä ottelussa tehnyt 10,3 pistettä ja poiminut 5,5 levypalloa. Karhubasketissakin pelannut Kanervo palasi Korisliigaan Islannista ja hänen keskiarvonsa ovat viidessä ottelussa olleet 11,6 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,8 syöttöä.

Seagulls on aloittanut Korisliigan neljällä voitolla. Joukkue hävisi kauden toisen kotiottelun Kouvolassa 81-71, mutta on voittanut kotona KTP:n lisäksi Uran 97-80 ja Katajan 89-80, sekä vieraissa Lahden 84-90. Keskiviikkona kauden toinen tappio oli enemmän kuin lähellä, sillä KTP johti ottelua suurimman osan, parhaimmillaan 15 pistettä. Viimeisellä minuutilla Gulls tuli neljän pisteen takaa ohi, kun Tuukka Kotti nosti seitsemän sekuntia ennen loppua joukkueensa 76-75 johtoon ja samalla voittoon, kun KTP:n viimeinen yritys ei onnistunut.

Gullsien keskiviikon esitystä voi luonnehtia tasaiseksi. Kanervo oli paras pistemies 14 pinnalla, mutta kuusi muuta pelaajaa teki 8-13 pistettä, 18-34 minuutin peliajalla. Ricky Waxlax pelasi myös yli 10 minuuttia ja upotti kolmosen. Gulls voitti levypallot 40-38 ja upotti kolmoset hyvällä 44 prosentin tarkkuudella. Helsinkiläiset tilastoivat peräti 25 syöttöä, joten siitä löytyy syy hyvällä kaukoheittoprosentille.

Helsinki Seagulls

#2 Trae Bell-Haynes, takamies, 188 cm. 5 ottelua, 9,4/4/5. 2p 56,5 %, 3p 36,4 %.

#3 Richard Williams, takamies, 178 cm. 5 ottelua, 11/4,8/8,6. 2p 42,4 %, 3p 33,3 %.

#7 Shawn Huff, laituri, 198 cm. 4 ottelua, 10,3/5,5/1,3. 2p 57,1 %, 3p 35 %.

#8 Timo Heinonen, laituri, 198 cm. 5 ottelua, 7,8/3,3/2. 2p 40 %, 3p 56,3 %.

#9 Antti Kanervo, laituri, 193 cm. 5 ottelua, 11,6/2,2/1,8. 2p 61,1 %, 3p 26,9 %.

#11 Tuukka Kotti, sentteri, 205 cm. 5 ottelua, 10,4/5,8/1,8. 2p 54,1 %, 3p 33,3 %.

#30 Elijah Stewart, laituri, 196 cm. 5 ottelua, 17,4/3,6. 2p 70 %, 3p 43,2 %.

#32 Kazembe Abif, sentteri, 201 cm. 5 ottelua, 9,8/4,4. 2p 60 %.

#47 Ricky Waxlax, laituri 194 cm. 3 ottelua, 1. 3p 16,7 %.

Edellä mainittujen Huffin ja Kanervon lisäksi avain pelaajiksi nostetaan totta kai Tuukka Kotti, joka on kuulunut maajoukkueen sentteriosastolle vuosi kausia. Timo Heinonen taisi pelata jo sota-aikaan, mutta meno ei tunnu hyytyvän.

Elijah Stewart on tehnyt pistekeskiarvoksi 17,4 pistettä ja tekee pinnansa todella hyvillä prosenteilla. Takamies Richard Williams jakaa 8,6 syöttöä ottelua kohden, jolla hän kuuluu koko Korisliigan parhaimmistoon. Kazembe Abif on Karhubasketin faneille tuttu mies, sillä hän pelasi oranssipaidoissa viime kauden alkupuoliskolla. Kausi jäi lyhyeksi alaraajavamman takia, mutta on hienoa nähdä, että mies on tervehtynyt ja palannut takaisin parketille.

Karhubasket ja Gulls ovat iskeneet Korisliigassa yhteen 29 kertaa. Karhubasket on voittanut otteluista 19 kappaletta ja viimeisestä 10 kohtaamisesta kauhajokiset ovat vieneet peräti yhdeksän. Karhubasket pääsee sunnuntain kamppailuun kuuden ottelun voittoputkessa, mutta coach Laakso haluaa varmasti viedä voiton mukanaan pääkaupunkiin tähtiyhdistelmänsä avulla.

Karhubasket – Helsinki Seagulls sunnuntaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Ovet salilla ja lipunmyynti aukeavat kello 15.30. Ennakkoon pääsylippuja voi ostaa osoitteesta ennakkolippu.com tai käymällä Kauhajoen Kesportissa.