UUTISET

15.10.2019

OTTELUENNAKKO: SALON VILPAS – KARHUBASKET

Viime lauantaina Lapualla voittokantaan palannut Karhubasket (2 voittoa/2 tappiota) lähtee keskiviikkona haastamaan Salon Vilppaan (4/0). Vilpas on Korisliigan ainoa joukkue, joka ei ole tällä kaudella hävinnyt otteluakaan.

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneelle Karhubasketille voitto lauantain paikallisottelusta tuli hyvään saumaan. Alla oli kaksi perättäistä tappiota kotiluolassa. Kotiavauksessa Lahti Basketball oli parempi pistein 84-92 ja viime keskiviikkona sarjapisteet haki Greg Gibsonin luotsaama BC Nokia numeroin 94-102. Helpolla nokialaiset eivät pisteitä saaneet mukaansa, sillä joukkueet pelasivat jatkoajan, ennen kuin voittaja oli selvillä. Jatkoajalla Nokian meno oli hurjaa, sillä joukkue teki vain viidessä minuutissa peräti 20 pistettä.

Puolustuspää onkin ollut se ongelmakohta Karhubasketin pelaamisessa. Sarjakaudenavauksessa Kotkassa KTP teki 88 pistettä, mutta sieltä kauhajokiset kairasivat voiton. Sen jälkeen pisteitä on päästetty kiihtyvällä tahdissa. Tähän kurssiin tuli onneksi muutos Lapualla, sillä Kobrat tekivät 81 pistettä. Valmentaja Janne Koskimies oli hieman tyytyväisempi puolustuspelaamiseen, mutta hänen mukaansa siinä olisi vielä parannettavaa.

Hyökkäyspeli Karhubasketilla on sujunut hyvin. Vaikka tuntuu siltä, ettei viime kevään finaalien MVP-pelaaja Cameron Jones oli vielä saanut urkuja vireeseen, niin Samme Givens ja Bojan Sarcevic ovat olleet hyvässä vireessä. Givens heittää kolmoset yli 50 prosentin tarkkuudella. Ja jos kuumia pelaajia etsitään, niin Korisliigassa ei nyt taida olla kuumempaa kotimaista pelaajaa kuin Okko Järvi.

  • Salossa meiltä vaaditaan ehdottomasti kauden tasaisin puolustuspeli, jotta pystymme taistelemaan voitosta, Janne Koskimies kertoo ajatuksistaan keskiviikon peliin. – Vilpas ei ole tänäkään vuonna yhden go-to pelaajan varassa. – Ratkaisija voi olla kuka tahansa 9-10 pelaajan rotaatiosta, kuten Laine viime pelissä osoitti.
  • Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GDT 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson (GTD 50%), Samme Givens.

Vilpas lähtee kauden kolmanteen kotiotteluunsa selvänä suosikkina. Suosikkina se lähti koko Korisliigaan, sillä jos Suomen mestari ei tällä kaudella löydy kaksikosta Vilpas – Helsinki Seagulls, niin elämme ihmeellisiä aikoja. Toki parina viime keväänäkin on eletty ihmeellisiä aikoja…

Kauden avausottelussa Vilpas kuittasi viime kevään game 7 häviön, kun se lähetti Kouvolan Kouvot kotimatkalle 95-77 tappion jälkeen. Sitten Vilpas kävi hakemassa voiton Joensuusta 76-78 ja Kotkasta 78-89. Viime lauantaina Lahti Basketball piti Vilpasta pitkään pihdeissä, mutta salolaisten kokemus käänsi pelin kotijoukkueelle toisella jaksolla.

Vilppaan kotimainen kaarti ei paljoa esittelyitä kaipaa. Teemu Rannikko (5,5/2/6) on pelannut vain 21 minuuttia peliä kohden, mutta koko Vilppaan 10 miehen rosteri pelaa yli 10 minuuttia ottelua kohden. Rannikkoa takamiehen tontilla tuuraa Aatu Kivimäki (7,5/1,3/3,5). Kovimmat minuutit ensimmäisissä neljässä pelissä on tilastoinut Henri Kantonen (10,5/4/3,3), joka pelaa hieman vajaat 27 minuuttia ottelua kohden.

Susijengissä ulkomaalaisia välillä ärsyttävä Juho Nenonen (12,5/2,5) on siirtynyt kokemuksen myötä kauemmas korista ja ottaa 5,5 kolmosta per ottelu. Mutta mikäs siinä on heitellessä, kun Nenonen upottaa ne yli 40 prosentin tarkkuudella. Toinen kokenut maajoukkueratsu Mikko Koivisto (7), puuttui joukkueen edellisestä ottelusta. Riku Laine (7/2,5) teki viime lauantaina kamppailussa uudeksi Korisliigan piste-ennätyksekseen 17 pistettä.

Jenkkeinä Vilppaalla ovat jo viime kaudella Salossa pelannut 193 senttinen laituri Reggie Dillard (2/1,8), mutta hän on pelannut vain 14 minuuttia ottelua kohden. 198 senttinen laituri Trenton Thompson voikin olla kokoonpanossa jo keskiviikkona tai sitten hän jatkaa divari B:n PeU basketissa, jossa on kahdessa ottelussa tehnyt tehot 24/6,5.

Eniten jenkeistä on pelannut 198 senttinen sentteri DJ Laster (18,3/3,3). Laster on upottanut kakkoset hyvällä 62,5 prosentin tarkkuudella ja ottaa niitä 12 kappaletta per ottelu. 208 senttinen sentteri Jamuni McNeace (10,3/5,5) on repinyt 3,3 hyökkäyslevypalloa per ottelu, mutta hän on vielä ilman torjuntoja, vaikka miestä ennakoitiin sen tilastoon kärkinimiksi. No vielä on kautta jäljellä. Neljäntenä jenkkinä on pelannut 196 senttinen laituri Tim Coleman (9/8,3/1,8), joka on joukkueen paras levypallomies.

Vilpas on heittänyt kolmoset Salohallissa kahdessa ottelussa 42,6 prosentin tarkkuudella. Lisäksi Vilpas hankkii 19,5 vaparia kotiottelua kohden ja hakee 11 hyökkäyslevypalloa. Näihin asioihin kauhajokisen tulee kiinnittää huomiota keskiviikon kamppailussa.

– Kova testi luvassa hallitsevan mestarin muodossa, Vilppaan valmentaja Ville Tuominen sanoo korisliiga.fi sivuston ennakkokommenteissa. – Ykkösprioriteetti on löytää omiin otteisiin tasaisuutta.

Vilppaan kokoonpano: Koivisto (GTD50%), Kantonen, Nenonen, Rannikko, Coleman, Kivimäki, Dillard, McNeace, Laine, Laster.

Salon Vilpas – Karhubasket keskiviikkona Salohallissa kello 18.30 alkaen.

Peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kautta. Virallinen kisakatsomo on tuttuun tapaan rakennettu Pub Janoiseen Leipuriin, Hot Wings Buffan ja virvokkeiden kanssa.