UUTISET

17.10.2019

SARJAKÄRKI VILPAS VOITTI KARHUBASKETIN

(kuva: Vilpas Vikings flickr)

Karhubasket lähti keskiviikkona haastamaan Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilpasta. Salolaiset olivat ainoana joukkueena Korisliigassa ilman tappioita, eikä kauhajokiset pystyneet tuottamaan Vilppaalle kauden ensimmäistä pistemenetystä.

Karhubasket sai otteluun salama alun, kun hurjassa syyskunnossa oleva Okko Järvi (18/5) upotti kaksi kolmosta vajaassa minuutissa. Samme Givensin (10/5/2) kakkonen antoi vieraille 0-8 johtoaseman, mutta sitten Vilpas sai pistetilin auki loistavan ottelun pelanneen Henri Kantosen (19/7/3) toimesta. Evan Yates (9/9/2) nosti pallon koriin ja Vilppaan valmentaja Ville Tuominen kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 4-12. Yates kasvatti Karhubasketin etumatkan 10 pisteeseen. Kokoonpanoon nostettu Juan Davis (4/2) piti vieraat edellä, mutta Vilppaan Jamuni McNeace (13/12/4 torjuntaa) kavensi kahdella vaparilla avauskympin päätöslukemiksi 14-21.

Tim Colemanin (11/5) kaksi kakkosta ja DJ Lasterin (13/5) kori toi isännät runsaassa minuutissa pisteen etäisyydelle. Järvi antoi puolustavalle mestarille hieman helpotusta kolmosella. Hetkeä myöhemmin kolmosessa onnistui Eero Innamaa (6/1/3), joten Salohallin valotaululla olivat lukemat 22-27. Kantonen oli tuomassa Vilpasta väkisin rinnalle, mutta Cameron Jonesin (16/5/2) pisteet pitivät vieraita edellä. Juuri ennen puoliaikaa McNeace tasoitti lukemat ja onnistunut vapari siirsi kotijoukkueen pisteen johtoon. Lopulta Kantosen kahden vaparin jälkeen taukonumerot olivat 39-36.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä. Kantosen kolmonen ja Teemu Rannikon (9/3 syöttöä) kakkonen johdattivat Vilppaan 10 pisteen karkumatkalle (46-36). Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta salolaiset jatkoivat rynnistystään. Jones korit ja Antti Niskasen (2/2 syöttöä) vaparit olivat laiha lohtu, sillä Reggie Dillardin (6/2) kaksi kakkosta päättivät neljänneksen lukemiin 62-44. Vilpas voitti kympin peräti 23-8, joten ottelu oli jo tuossa kohtaa taputeltu.

Vilpas kasvatti etumatkansa jo 21 pisteeseen, ennen kuin vieraat hieman syttyivät taistelemaan. Bojan Sarcevicin (3/1/2) ja Järven kolmoset leikkasivat eron 15 pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Järvi upotti jälleen kolmosen ja Jones kakkosen, joten lukemissa 68-58 lähdettiin salolaisten aikalisälle. Jonesin onnistunut kolmonen ja Givensin vapari herättivät Salohallissa olleiden oranssipaitojen kannattajat, kun päätösneljänneksen puolivälissä oltiin lukemissa 68-62. Vilppaan kolmannella kympillä hankkima etumatka oli kuitenkin tarpeeksi suuri, eikä Karhubasket onnistunut kuromaan eroa umpeen. Rannikko ja Coleman kasvattivat etumatkan takaisin yli 10 pisteen ja viimeiset neljä minuuttia menivät isännille 11-3. Loppunumerot kirjoitettiin taistelun tauottua 82-68.

Vilpas teki kauhajokisten korin läheisyydestä 46 pistettä ja upotti kakkoset 68 prosentin tarkkuudella. Vilpas voitti levypallot 40-34, mutta tiukka puolustuspeli teki Karhubasketista hyppyheittojoukkueen. Heitot eivät uponneet parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kakkosten onnistumisprosentti jäi 47 ja kolmosissa 31 prosenttia. Vilpas teki vapariviivalta 100 prosenttista työtä (8/8), kun vieraat onnistuvat 13 vapaaheitoissa 62 prosentin tarkkuudella.

– Onnittelut Vilppaalle hyvästä pelistä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Tärkein asia tänne tullessa oli, ettei Vilpasta saa päästää siihen hurmokseen, jota Salohallissa usein nähdään. – Kontrolli pitää pystyä säilyttämään ja siinä onnistuttiin ensimmäisellä puoliajalla aika hyvin. – Vilpas tuli kolmannelle jaksolle todella hyvällä energialla ja meillä oli suuria ongelmia hyökkäyksen käynnistämisessä. – Toisella puoliajalla me ei näytetty kovin hyvältä joukkueelta. Ei laitettu palloa liikkeelle ja puskettiin menetyksiin, Koskimies harmitteli.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa kotiluolassa ensi sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls. Gullseja valmentaa Karhubasketin kahteen mestaruuteen luotsannut Jussi Laakso. Helsinkiläisten kokoonpanosta löytyy kolme maajoukkuemiestä. Susijengin kapteeni Shawn Huff, sentteri Tuukka Kotti ja Kauhajoellakin pelannut Antti Kanervo muodostavat todella mielenkiintoisen ja vahvan rungon. Mielenkiintoinen nimi on myös Kazembe Abif, joka pelasi oranssipaidoissa viime kauden alkupuolella. Sunnuntain kamppailu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17.