UUTISET

30.09.2019

KARHUBASKET JÄI PISTEEN PÄÄHÄN BCL:N RUNKOSARJASTA

 

Karhubasket lähti sunnuntain koripallon mestarien liigan eli BCL:n toisen karsintakierroksen toiseen osaotteluun Puolassa 11 pisteen etumatkalta, kun se oli voittanut torstain kotiottelun pistein 93-82. Sunnuntaina BCL:n lohkopaikka oli lähellä, mutta Polski Cukier Toruń heitti kolmosen sisään päätössummerin soidessa ja eteni jatkoon niukimmalla mahdollisella erolla, kun 70-58 voitto muovasi yhteispisteet lukemiin 152-151.

Sunnuntaina Karhubasket sai loistavaa tukea lähes 30 hengen faniporukalta, jonka oli matkustanut Toruniin kannustamaan joukkuetta. Kannustusta tarvittiin, sillä isolla budjetilla operoiva ja suoraan toiselle karsintakierrokselle sijoitettu Polski Cukier Toruń, piti ohjaksia käsissään läpi ottelun. Karhubasket nousi viimeisen kympin lopussa taistelemaan jatkopaikasta.

Päätösneljännestä ehdittiin pelata kaksi minuuttia, ennen kuin pisteitä saatiin aikaan. Toruńin Chris Wright (12/1/3) teki vaparilla tilanteeksi 50-40. Heti perään Wright ajoi korille ja antoi isännille heidän tavoittelemansa 12 pisteen johtoaseman. Pariin seuraavan minuuttiin mahtui muutama menetys ja tukku ohiheittoja. Kyle Weaver (18/5/4) sai lopulta kakkosen sisään, joten tilanteeksi tuli 54-40, kun kymppiä oli pelaamatta hieman yli puolet.

Torunin puolustus ei jättänyt Karhubasketin hyökkäämiselle tilaa

Lopulta, kun neljännestä oli pelattu miltei neljä minuuttia, Karhubasket pääsi pisteiden makuun. Juan Davis (12/4) heitti kolmosen sisään ja ero kaventui 11 pisteeseen. Weaver kuittasi tuo hetkeä myöhemmin, mutta Davisin toinen kolmonen teki tilanteeksi 57-46. Ex-NBA mies Weaver järjesti kuitin taas bonuskaaren takaa, ennen kuin Cameron Jones (18/2/6) luikerteli korille ja kavensi eron 12 pinnaan. Samme Givensin (14/8/2) kakkonen muovasi lukemiksi 60-50 ja Torun siirtyi aikalisälle, kun aikaa oli jäljellä 2.19. Tilanne alkoi näyttää Karhubasketin kannalta huonolta, kun Weaverin lay-up ja sentteri Damian Kuligin (12/11/4) kaksi vaparia tekivät tilanteeksi 64-50.

Minuutti ennen loppua Jones ajoi onnistuneesti korille, ja Bojan Sarcevicin (6/2/4) ensimmäinen onnistunut kolmonen pyöräytti numerot lukemiin 64-55, noin 40 sekuntia ennen loppua. Keith Hornsby (22/7/3) kasvatti eron maagiseen 12 pisteeseen 20 sekuntia ennen loppua ja Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle kuuntelemaan viimeisen hyökkäyksen ohjeet. Kaksi sekuntia ennen peliajan loppua Sarcevic upotti kolmosen ja lukemiksi tuli 67-58.

Bojan Sarcevic upottaa kolmosen, jolla vieraat olivat hetken kiinni BCL runkosarjassa

Torun kokoontui aikalisälle ja pallo saatiin pelattua Hornsbylle, jonka kolmosen upposi koriin summerin soidessa, joten Torun voitti pistein 70-58 ja jatkaa BCL:n runkosarjaan pienimmällä mahdollisella marginaalilla, kun yhteispisteet olivat 152-151.

Sunnuntain kamppailussa molemmat joukkueet olivat puolustuspäässä parempia kuin torstaina. Karhubasket heitti kolmoset vain 16 prosentin tarkkuudella ja ensimmäiset onnistumiset nähtiin vasta päätösneljänneksellä. Sitä ennen vieraat olivat heittäneet 0/20. Karhubasket haki 12 hyökkäyslevypalloa ja pärjäsi niissä hyvin. Puolalaiset olivat levyreissä parempia 40-37. Molemmat joukkueet heittivät kakkoset 50 prosentin tarkkuudella (20/40), mutta kauhajokisille jäi jossiteltavaa vapareista, sillä ne upposivat vain 42,9 prosenttisesti (6/14).

– BCL:n karsinnat ovat olleet upeaa aikaa pelaajille ja valmentajille, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Olemme nauttineet karsinnoista ja olen ylpeä siitä, kuinka pelaajat ovat edustaneet Karhubaskettia ja suomalaista koripalloa. – Olemme venyneet kovia vastustajia vastaan ja sunnuntainakin venyimme kovassa paikassa, vaikka peli ei mennyt ihan maaliin asti.

– Torun puolusti pelissä hyvin ja siitä pitää nostaa heille hattua. – He pakottivat meidän vaikeisiin heittoihin ja meidän koko hyökkäyspelaaminen oli hieman poissa raiteiltaan. – Meidän kolmoset osuivat 16 prosentilla ja vaparit 46 prosenttisesti. – Tämä oli kuitenkin 80 minuutin taistelu ja lopullinen ero on voinut tulla missä kohtaa vain, eikä jossittelu auta. – Nyt pitää vain tunnustaa, että vastustaja oli parempi ja meidän BCL-pelit loppuivat tähän. – Puhuin pelaajille ennen ottelua, että me emme tipu jatkosta, koska emme saa levypalloja tai emme toteuta meidän ottelusuunnitelmaa. – Tänään hävisimme siihen, että vastustaja heitti uskomattoman kovan kolmosen sisään pelin lopussa. – Vaikka se tuntuu pahalta, niin tappio pitää vain hyväksyä.

– Minä uskon, että tällä joukkueella on hienoja asioita edessä ja tämä on hieno joukkue. – Nyt pitää vähän palautua tästä ja aloittaa keskittyminen Korisliigaan. – Pitää muistaa, että juuri näiden hetkien takia koripallo on upea peli, kun se on. – Tunteet voivat heilahdella sekunnissa ja sen osissa laidasta laitaan. – Haluan kiittää meidän upeita faneja. – Tunnelma kotiotteluissa oli uskomatonta ja se, että tänne matkustaa iso määrä faneja joukkueen mukana, niin Minskiin kuin tänne Toruniin, on sellaista, johon en edes löydä sanoja, Koskimies kiitteli kannustajia.

Karhubasket matkustaa tänään maanantaina takaisin Kauhajoelle. Paluu arkeen tapahtuu nopeasti, sillä kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut joukkue aloittaa Korisliigan keskiviikkona Kotkassa.