UUTISET

03.10.2019

KARHUBASKET ALOITTI KORISLIIGAKAUDEN VOITOLLA

Karhubasket oli siirtänyt fokuksen tiukoista BCL karsintaotteluista nopeasti Korisliigaan. Vielä sunnuntaina kauhajokiset pelasivat Puolan Torunissa, jossa BCL runkosarjapaikka jäi harmittavan lähelle. Maanantaina joukkue palasi Kauhajoelle ja keskiviikkona oli edessä sarja-avaus Kotkassa.

Viime kevään välierävastus KTP oli avannut kauden viime perjantaina Lapualla, josta joukkue joutui lähtemään kotimatkalle tappion jälkeen. KTP oli tuosta tappiosta sisuuntunut ja matkustamisesta jässähtänyt Karhubasket oli kolmessa minuutissa 7-0 tappiolla. Cameron Jones (14/1/6) pussitti vieraiden avauspisteet ja Bojan Sarcevicin (12/3/4) kaksi kolmosta tasoittivat lukemiksi 9-9 neljän minuutin kohdalla. Avausneljänneksen loppupuolella Evan Yatesin (13/10/3) kakkonen antoi Karhubasketille neljän pisteen etumatkan 17-21, mutta JayVaughn Pinkston (25/5/4) teki kympillä 12 pinnaa ja piti peliä tasaisena. Toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 24-25.

Toisen kympin alkuun Okko Järvi (14/3) teki kahdeksan pistettä, ja Karhubasket nykäisi hänen tahdittamaan seitsemän pisteen etumatkan (28-35). Mikael Laihonen (4/5) pelasi ottelussa hyvät runsaat 12 minuuttia ja teki neljä pistettä. KTP ei luovuttanut, vaan Michael Pounds (11/1) teki viisi pistettä putkeen, kaventaen eron kahteen pisteeseen ja Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Yatesin pisteputki ja Alex Thompsonin (12/7) kakkonen siivittivät Karhubasketin kahdeksan pisteen etumatkalle. Cam Jones pussitti taukonumeroiksi 43-53.

KTP:n JayVaughn Pinkston teki 25 pistettä, Kuvaaja Mikko Mäkelä, mikko.makela@gmail.com, @mikolla

Kolmannella neljänneksellä Karhubasket piti hallussaan noin 10 pisteen etumatkaa. Pari minuuttia ennen kympin päätöstä Jones kasvatti vieraiden johtoaseman 15 pisteeseen (60-75). Pelin lopullisen ratkaisun esti DeAndre Daniels (22/7). Neljännes päättyi lopulta lukemiin 63-77.

Karhubasket oli jo etenemässä voittoon, mutta päätösneljänneksen loppupuolella KTP aloitti kirin. BCL pelit ja matkustelu alkoi näkyä vierasjoukkueen bensatankissa. Pinkstonin kolmonen sekä Eldar Skamon (2/2) kakkonen kavensivat eron kuuteen pisteeseen, joten Koskimies pyrki pysäyttämään kotijoukkueen kirin aikalisällä. Viimeisellä kahdella minuutilla Joonas Lehtorannan (12/1/3) kaksi ajoa muovasivat tilanteeksi 86-91. Heti perään Byron Wesley (15/4/2) kutisti eroksi kolme pistettä. Karhubasket ei hätääntynyt, eikä KTP lähtenyt rikkomaan, joten Karhubasketin ottelun paras pistemies Sammy Givens (22/11/4) haki hyökkäyslevypallon ja nosti kolme sekuntia ennen loppua kamppailun päätöslukemiksi 88-93.

Karhubasketin voiton avaimena toimi levypallopeli. Kauhajokiset olivat levyreissä parempia 26-43 ja haki hyökkäyskorilta 14 irtopalloa. Ottelun lopullinen ratkaisu tuli myös hyökkäyslevypallosta. Karhubasket menetti pallon 15 kertaa ja juuri menetykset olivat tasoittamassa peliä, sen loppupuolella. Molemmat joukkueet upottivat kolmoset 39 prosentin tarkkuudella, mutta vieraiden viimeistely kakkosissa oli piirun verran tarkempaa (KB 2p 58 %, KTP 2p 57 %).

– KTP pisti meidät vielä tosi tiukoille, ja tämä oli hyvä voitto, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Ei ollut kaunista peliä, mutta kovalla työllä saatiin raavittua pisteet meille. – Olen todella ylpeä pelaajistani, nimenomaan se miten he käsittelivät katkeran tappion Puolassa. – Lyhyellä valmistautumisella hyvin vedetyt treenit ja keskittynyt valmistautuminen näkyivät kentällä, Koskimies jatkoi tyytyväisenä voittoon.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa kotiluolassa sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu sarjanousija Lahti Basketball. Ennen sunnuntain kamppailun alkua muistellaan vielä hetki viime kevään mestaruutta ja nostetaan toinen mestaruusviiri liikuntahallin seinälle.