UUTISET

11.10.2019

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Kaksi peräkkäistä kotitappiota kärsinyt puolustava Suomen mestari Karhubasket (1 voitto/2 tappiota) matkustaa Lauantaina kauden ensimmäiseen paikallisotteluun, kun Kobrat (2/1) isännöin kauhajokisia Lapuan Urheilutalolla. Ottelu käynnistyy kello 17 ja sitä on mahdollista katsella suorana Elisa Viihteen kautta.

Karhubaskettia on lähdössä kannustamaan myös fanibussi, jossa on muutama paikka vapaana. Jos toimii nopeasti, niin mukaan voi vielä päästä. Lähtö tapahtuu kello 15.30 Ojalan Pakarin takapihalta. Matkan hinta on fanclubin jäsenille 20 euroa ja ei jäsenille 25 euroa. Hinta sisältää pääsylipun. Ilmoittautumiset tekstiviestillä numeroon 044 985 4825 tai Karhubasketin nettisivujen kautta.

Karhubasket koki keskiviikkona kirvelevän jatkoaikatappion BC Nokialle. Nokialaiset lähtivät kotimatkalle sarjapisteiden kanssa, 94-102 (82-82, 34-34) voiton jälkeen. Tappio oli kotiluolassa toinen perättäinen, sillä viime sunnuntaina kotiavauksessa sarjanousija Lahti Basketball oli parempi lukemin 84-92. Karhubasket aloitti Korisliigan BCL karsintaottelun vierasvoitolla Kotkassa, kun 2. päivä lokakuuta Kotkan Steveco areenalla KTP taipui lukemin 88-93.

Kaksi kotitappiota on ollut kova kolaus kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittaneelle Karhubasketille. Hyökkäyspäässä pisteitä on syntynyt mukavasti, 90,3 pistettä ottelua kohden, mutta kun puolustus ei ole pitänyt, niin vastustajat ovat tehneet 94 pistettä per ottelu. Keskiviikkona puolustus oli parempaa kuin kotiavauksessa, mutta jatkoajalla nokialaiset onnistuivat tekemään 20 pistettä, joka on kova lukema viiden minuutin pätkässä.

Karhubasketin paras viisikko kolmessa ensimmäisessä ottelussa on ollut Cameron Jones (13,7/3,3/2,7), Antti Niskanen (6/1,3/1,7), Evan Yates (11/9,7/3,7), Bojan Sarcevic (11,3/3,3/5) ja Samme Givens (21/9/3). Givens on joukkueen paras pistemies, mutta hän huilasi tappio-ottelun Lahtea vastaan. Givens on myös tehnyt pisteensä hyvillä prosenteilla, sillä kakkoset ovat uponneet 61,1 prosentin ja kolmoset 55,6 prosentin tarkkuudella. Cameron Jones ei ole vielä päässyt totuttuun vauhtiin. Onko niin, että Jones tarvitsee peliaikaa enemmän, kuin nyt tullut vajaat 27 minuuttia per peli? Toki mies sai keskiviikkona viidennen virheensä, joka luonnollisesti rajoitti peliaikaa.

Antti Niskanen on tuonut joukkueelle runsaasti energiaa penkiltä. Valmentaja Janne Koskimies antoikin Niskaselle keskiviikkona avausviisikon paikan, joka oli ansaittu hyvien esitysten myötä. Evan Yatesilla pallot ovat hieman poltelleet näpeissä, mutta silti mies on tehnyt 53,6 prosentin tarkkuudella 11 pistettä per ottelu. Yates on myös hakenut peräti viisi hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Alex Thompson (8,7/7/1,3) hakee vielä rooliaan, eikä mielelle ole osattu rakentaa heittopaikkoja. Ja jos paikka tulee, niin palloa vaan ilmaan.

Janne Koskimies on peluuttanut joukkuettaan selvästi laajemmalla rotaatiolla, kuin mihin on totuttu. Tämä on hyvä asia, sillä saamalla vastuuta, nuoret pelaajat kehittyvät. Toisaalta, kun pelataan laajemmalla rotaatiolla, niin odottaisi puolustuksen olevan ainakin pari napsua tiiviimpää ja aggressiivisempaa.

Kauden ensimmäinen paikallisottelu käsillä ja runsaslukuinen faniporukkamme taas mukana, Janne Koskimies alustaa kamppailua. – Odotettavissa siis mahtava korislauantai! – Nopeat hyökkäykset, vahva 1vs1 korille haastaminen ja Nikkarisen palloscreenipelaaminen ovat Kobrien pelin ydin, johon meidän pitää keskittyä.

Kokoonpano: Cameron Jones, Juan Davis Jr (GDT 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Evan Yates (GTD 50%), Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi (GTD 50%), Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Alex Thompson, Samme Givens (GTD 50%).

Kobrat ovat myös pelanneet kolme ottelua. Syyskuun lopussa se voitti kotona KTP:n pistein 90-80. Voitto tuli myös vierasottelusta Korihaita vastaan keskiviikkona 2. lokakuuta lukemin 88-94. Keskiviikkona Kobrat vierailivat Ura Basketin vieraana, mutta tämä keikka tuotti kauden ensimmäisen tappion 117-93.

Keskiviikkona Kobrien kyyti oli kylmää, sillä Ura takoi jo puoliaikaan mennessä 69 pistettä. Ensimmäisen kympin Ura aloitti 26-4 ja vei sen lopulta 35-12. Muuten ensimmäistä kymppiä lukuun ottamatta peli oli tasainen, sillä 30 viimeistä minuuttia mentiin lukemin 82-81 ja lopulta päädyttiin numeroihin 117-93.

Kobrien peli on pyörinyt kivasti takamies Antto Nikkarisen (11,7/4,3/10,7) johdolla. Nikkarinen on operoinut kolmessa ottelussa peräti 10,7 syötön keskiarvolla. Lisäksi Nikkarinen on upottanut kolmoset 38,5 prosentin ja kakkoset 66,7 prosentin tarkkuudella. Vaikka kuinka jakaisi syöttöjä, hyviäkin, niin tilastoihin niitä ei merkitä, jos ei syötön vastaanottaja pistä palloa koriin. 201 senttinen laituri Jordan Capps (25,3/7,3) on näin tehnyt. Capps on upottanut kakkoset 55 prosentilla ja kolmoset 43 prosenttisesti. Tarkkojen heittojen lisäksi Capps hankkii yhdeksän vaparia per ottelu, mutta vaparien osumatarkkuudessa olisi parannettavaa, sillä se on vain 59 prosenttia.

KTP:stä Nikkarisen tavoin Lapualle siirtynyt Juho Lehtoranta (8,7/5,2/2) on heittänyt kolmoset peräti 63,6 prosentin tarkkuudella. Lehtoranta on antanut viisikolle lepoaikaa yhdessä Kobrien oman kasvatin Jussi Turjan (7,7/1/2,3) kanssa. Nikkarisen ja Cappsin lisäksi viisikossa ovat jenkit Julien Lewis (13,7/6/3), Reggie Keely (10,7/6/1,3) ja Brandon Boggs (14,7/5,3/1,3).

198 senttinen laituri Boggs pelaa yhdessä Nikkarisen kanssa yli 32 minuuttia per ottelu, mutta muiden pelaajien minuutit on valmentaja Ville Turja onnistunut pitämään alle 30 minuutin. Toki kun tilastoja tutkii, niin Kobrien viisikko Nikkarinen + jenkit, ovat +/-tilastossa surkeassa lukemassa -20. Tämä selittyy keskiviikon Ura kamppailun alun murhenäytelmällä.

Jos Karhubasketin tekemisessä puolustuspäässä on ollut ongelmia, niin ainoastaan Kobrat ja sarjajumbona ilman voittoja majaileva Korihait ovat päästäneet enemmän pisteitä per ottelu, kuin kauhajokiset. Kun otanta on vielä vain kolmen ottelun mittainen, niin keskiviikkona Uran mättämät 117 pistettä synkentää lapualaisten saldoa turhankin paljon. Kobrat ovat sarjan tarkin kolmenpisteenheittojoukkue ja jakaa Nikkarisen kanssa eniten syöttöä. Karhubasket taas on paras riistoissa ja hyökkäyslevypalloissa.

Edellisessä pelissä saatiin kunnon muistutus siitä, miten paljon pelivalmius ja energia vaikuttavat siihen, miten hyvin ottelun pystyy aloittamaan, Ville Turja kommentoi korisliiga.fi sivustolla. – Ura tappio varmasti terävöittää joukkueemme otteita. Lisäksi vielä paikallisottelu Karhua vastaan sytyttää aina aivan omalla tavallaan, joten joukkueemme nähdään huomenna varmasti huomattavasti valmiimpana. – Karhu on kokenut joukkue joka on pelannut jo useita kovatasoisia euro-otteluita, ja heidän otteensa kentällä näyttävätkin jo paljon valmiimmilta kuin monella muulla. – Edessä kova haaste johon pyrimme kaikin keinoin vastaamaan.

Kokoonpano: Antto Nikkarinen, Jordan Capps, Reggie Keely, Samuel Kujala, Brandon Boggs, Jussi Turja, Julien Lewis, Niko Mantere, Juho Lehtoranta ja Ville Taipale

Kobrat – Karhubasket lauantaina kello 17 Lapuan urheilutalolla.

Jos paikalle ei pääse fanibussilla tai muuten, niin peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kautta.

Virallinen kisakatsomo on taas viritetty Pub Janoiseen Leipuriin, jossa peliä voi katsella hyvässä seurassa ja nauttia Hot Wing Buffasta, virvokkeiden kera.