UUTISET

10.10.2019

KARHUBASKETILLE TOINEN PERÄTTÄINEN KOTITAPPIO

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket koki viime sunnuntaina kauden kotiavauksessa tappion sarjanousija Lahdelle pistein 84-92. Keskiviikkona kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket lähti kääntämään kurssia, kun vieraaksi saapui BC Nokia. Nokialaiset olivat kuitenkin tylyjä vieraita ja hakivat virhevaikeuksista huolimatta sarjapisteet karhuluolasta jatkoajan jälkeen lukemilla 94-102 (82-82, 34-34).

Ottelu alkoi Karhubasketin ilotulituksella. Okko Järvi (20/1/1) ja Samuel Givens (20/7/2) johdattivat kotijoukkueen 10 pisteen johtoon ensimmäisellä neljänneksellä (20-10). Nokia ei luovuttanut, vaan vastasi Stacy Davisin (28/10) johdolla 0-11 jaksolla ja nappasi itselleen johtopaikan.

Toisella neljänneksellä kotijoukkueen hyökkäyspeli takkusi ja BC Nokia jatkoi vahvaa jaksoa. Tyler Flack (4/2) upotti kakkosen ja Demarcus Hollandin (12/3/3) kolmonen muovasivat lukemiksi 24-31. Davisin vapari kasvatti eron kahdeksaan pisteeseen, ennen kuin Eero Innamaa (5/3) ja Järvi kutistivat eron kolmeen pisteeseen. Nokian aikalisän jälkeen Holland upotti kakkosen, mutta Alex Thompson (5/8) tasoitti lukemiksi 34-34, kahdella vaparilla ja onnistuneella kolmosella, kun joukkueet poistuivat puoliajalle.

Samme Givens urakoi 20 pistettä ja poimi 7 levypalloa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket tuli toiselle puoliajalle paremmalla ilmeellä. Antti Niskanen (8/3/3) antoi energiaa koko joukkueelle ja avauspuoliskolla vain 11 minuuttia pelannut, sekä vain kaksi pistettä tehnyt Cameron Jones (11/3) löysi heittojyvän. Kun vielä Evan Yates (12/6/3) nosti paloja koriin lähietäisyydeltä, isännät vievät kolme minuuttia 16-4 ja hankkivat 12 pisteen etumatkan. Sinnikkäät nokialaiset kairasivat itsensä takaisin peliin, vaikka virhetilit alkoivat täyttyä. Niko Mattila (16/4/3) ja Shaw Hopkins (16/7) nostivat tasoaan. Myös Lassi Nikkarinen käytti paikansa hyvin ja Nokia johti 61-62, kun lähdettiin viimeiselle kympille.

Päätösneljänneksen alussa Järvi ja Givens upottivat kolmoset, joten Karhubasket johti puolentoista minuutin jälkeen 68-64. Daniel Dolenc (10/5) nosteli palloja koriin, mutta sai viidennen virheensä viitisen minuuttia ennen päätöstä. Myös Flack ja Holland olivat jo sivussa virhetilien täytyttyä. Näin myös Teemu Sulonen (9) sai näyttöpaikkansa ja käytti sen hyväkseen. Givensin kakkonen piti Karhubasketin 78-75 johtoasemassa, mutta Hopkinsin kolmonen tasoitti lukemat kolmisen minuuttia ennen päätöstä. Minuutti ennen peliajan loppua Givens nosti oranssipaidat 82-80 johtoon, mutta Mattila kuittasi tuon hetkeä myöhemmin. Molemmilla joukkueilla oli lopussa paikkansa, mutta kun pisteitä ei saatu aikaan, niin edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

Okko Järven saldo oli pelissä 20/1 (kuva: Erkki Hautaviita)

Jatkoajan Nokia aloitti terävästi. Mattila upotti kolmosen, Hopkins kaksi vaparia ja Sulosen kakkonen kasvatti BC Nokian etumatkan jo kuuteen pisteeseen. Bojan Sarcevicin (11/4/6) kakkonen ja Järven kolmonen kutistivat eron pisteeseen. Sitten Nokia meni menojaan. Sulonen ja Hopkins tekivät pisteet, ja Givensin kavennuskakkonen oli Karhubasketille laiha lohtu. Vaikka kotijoukkue yritti, niin nokialaiset purkivat aggressiivisen puolustuksen helposti ja upottivat vaparit varmasti. Jatkoajan päätteeksi lukemat olivat 94-102.

Karhubasket oli edellisen kerran hävinnyt kaksi perättäistä kotiottelua maaliskuussa 2017, jolloin tuli kolmen ottelun tappioputki. Korisliigan kotiavauksessa Lahti teki toisella puoliajalla 61 pistettä ja keskiviikkona BC Nokia tehtaili viiden minuutin jatkoajalla 20 pinnaa. Voi luonnehtia, että ratkaisuhetkillä puolustuspeli ei ole toiminut. Nokia upotti kakkoset hyvällä 60 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin kakkoset upposivat myös mukavalla 58 prosentin tarkkuudella, mutta alun kolmossuman jälkeen, tarkkuus kolmosissa jäi vain 27,3 prosenttiin. Jos Lahtea vastaan vapareita saatiin nihkeästi, nyt Nokiaa vastaan päästiin vapariviivalle 25 kertaa, mutta onnistumisprosentiksi tuli vaatimaton 68.

Karhubasket haki 17 hyökkäyslevypalloa, mutta sai niistä vain 11 pistettä. Nokia voitti levyrit 38-39, mutta teki 10 hyökkäyslevypallosta 16 pistettä. Nokia myös rokotti isäntiä nopeista, joista se juoksi 17 pistettä. Ottelusta pitää nostaa esiin myös BC Nokia takamies Lassi Nikkarinen (7/3/7), joka jakoi seitsemän syöttöä, ja keräsi +/-tilastoon 30 minuutin peliajalla lukeman +23.

– Onnittelut Gregille (Gibson) ja Nokialle hienosta voitosta, valmentaja Janne Koskimies antoi tunnustuksen vastustajan paremmuudesta kamppailun jälkeen. – Vastustajalta löytyi tänään onnistujia, jotka laittoivat kovat heitot sisään. – Meillä oli pelissä omat etsikkoaikamme, mutta emme pystyneet käyttämään niitä. – Toisen puoliajan ja jatkoajan puolustus oli huonoa. – Tarvitsemme siihen kurinalaisuutta, sillä nyt rikoimme hyppyheittäjiä ja annamme vastustajalle lahjapisteitä. – Ne lisäävät turhauttamista ja samaan aikaan hyvistäkään paikoista emme saa sisään. – Peli olisi pitänyt ratkaista jo varsinaisella peliajalla. – Lauantaina on tärkeä peli meille. Nyt pitää saada päät nollattua sitä varten, Koskimies painotti.

Lauantaina Karhubasket lähtee kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Lapualle. Kobrat hävisivät keskiviikkona Ura Basketille, joten Kobrien myrkkyhampaat ovat varmasti teroitettuna. Karhubasket saa Lapualla tuke omilta faneilta, sillä matkaan on lähdössä täysi fanibussi. Muutama paikka bussiin voi vielä löytyä, joten nyt kaikki halukkaat nopeasti ilmoittautumaan. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät omasta uutisesta.