UUTISET

21.08.2019

KARHUBASKET JÄRJESTÄÄ HARJOITUSTURNAUKSEN 7.-8.9.

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket isännöin kotiluolassa harjoitusturnausta. Lauantaina 7. ja sunnuntaina 8. syyskuuta pelattava turnaus antaa joukkuelle ensimmäiset pelikokemukset syyskuun puolivälin jälkeen pelattaviin BCL:n karsintaotteluihin.

Karhubasket on treenannut tiiviisti jo parisen viikkoa. Maanantaina joukkueeseen liittyivät viime kevään Korisliigan finaalien MVP Cameron Jones ja Samme Givens. Molemmat saapuivat Kauhajoelle sunnuntai iltana. Sunnuntaina piti saapua myös Dyllon Hudson-Emoryn, mutta pienet haasteet lennoissa, siirsivät saapumisen vasta maanantai aamupäivään.

Tiistaina Kauhajoelle pitäisi saapua Evan Yates ja kun Alex Thompson saapuu keskiviikkona, niin koko joukkue on kasassa. Peltuntumaa lähdetään hakemaan harjoitusturnauksesta. Yleisölle joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä maanantaina 2. syyskuuta, jolloin joukkue järjestää avaoimet harjoitukset koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17-18. Harjoitusten lisäksi ohjelmassa on kolmenpisteen heittokilpailu sekä donkkikisa.

Harjoitusturnauksen aikataulu:

La 7.9.

klo 16.30 BC Nokia – BC Luleå

klo 19.00 Karhubasket – Jämtland Basket

Su 8.9.

klo 14.30 Jämtland Basket – BC Nokia

klo 17.00 Karhubasket – BC Luleå

BC Nokian valmentajana toimii pitkään Kauhajoelle sekä pelaajana että valmentajana viihtynyt Greg Gibson. Nokian joukkue on uudistunut viime kaudesta, mutta Loimaan Bisonsin ja Joensuun Katajan mestaruuteen valmentanut Gibson, on varmasti saanut hitsattua näätälauman yhteen.

Molemmilla ruotsalaisjoukkueilla on valmistautuminen menossa syyskuussa alkavaan liigaan. Viime kaudella Luleå sijoittui 36 ottelun runkosarjassa neljänneksi saldolla 24 voittoa ja 12 tappiota. Jämtlandin sarjasijoitus oli viides, kun voittoja tuli yksi vähemmän eli 23 kappaletta. Pudotuspeleissä joukkueet kohtasivat ensimmäisellä kierroksella ja Jämtland voitti tiukan ottelusarjan voitoin 3-2. Välierissä Jämtland hävisi mestariksi edenneelle ja jo runkosarjan voittaneelle Södertäljelle voiton 4-2.

Harjoitusturnauksen liput maksavat 10 euroa per päivä. 10 eurolla näkee siis päivän molemmat ottelut.

Jos taskussa on jo kausikortti tulevalle kaudelle, niin turnauksen pelit saa katsella ilmaiseksi. Kausikortin ehtii vielä ennen turnausta hankkia vaikka lauantaina 24.8. pidettäviltä kalamarkkinoilta. Kausikortteja myydään myös harjoitusturnauksen yhteydessä. Salilla on myynnissä myös pääsylippuja BCL karsintaotteluun, joka pelataan karhuluolassa tiistaina 17. syyskuuta kello 18.30.