UUTISET

09.09.2019

KARHUBASKETILLE VIIKONLOPUN TURNAUKSESTA VOITTO JA TAPPIO

Koripallon mestarien liigan karsintoihin valmistautuva Karhubasket isännöin viime viikonloppuna harjoitusturnausta kotiluolassa. Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittaneen kotijoukkueen lisäksi parketilla ahersivat Greg Gibsonin käskyttämä BC Nokia ja ruotsalaiset Jämtland Basket ja BC Luleå.

Lauantain ottelussa Karhubasket kohtasi Jämtlandin. Jämtland oli viime kaudella mukana Ruotsin pääsarjan välierissä. Karhubasket pisti avauspuoliajalla heittorumban päälle ja hankki Sammy Givensin (14/6/3) sekä Bojan Sarcevicin (10/3/4) tahdittamana 51-39 johtoaseman taukoon mennessä. Kotijoukkue heitti kakkoset 72,7 prosentin ja kolmoset 46,2 prosentin tarkkuudella.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä, jonka oranssipaidat voittivat lukemin 25-10, eikä ottelun voittajasta enää ollut epäselvyyttä. Okko Järvi (16/2) kohosi parhaaksi pistemieheksi, mutta valmentaja Janne Koskimies jakoi peliminuutit tasaisesti, joten kaikki 11 kokoonpanossa ollutta pelaajaa saivat vastuuta. Vaihtopenkiltä ottelua seurasivat Alex Thompson ja Juan Davis.

Loppusummerin soidessa liikuntahallin valotaululla komeilivat lukemat 94-75. Karhubasket menetti pallon 11 kertaa, kun Jämtland menetti pelivälineen peräti 21 kertaa. Karhubasket väläytteli aktiivista puolustusta, joka tuotti vastustajalle vaikeuksia. Kauhajokisten heittoprosentit pysyivät hyvinä läpi ottelun. Kakkoset osuivat 60,5 prosentin ja kolmoset 43,5 prosentin tarkkuudella.

Jämtlandin parhaat pistemiehet olivat 15 pistettä mieheen tehneet Jordan Semple (15/6/3) ja Tavrion Dawson (15/3).

Sunnuntaina tappio Luleålle

Sunnuntaina Karhubasket kohtasi BC Luleån, joka oli lauantaina voittanut BC Nokian pistein 114-79. Nokialaiset eivät olleet saaneet alle yhtään joukkueharjoitusta täydellä kokoonpanolla, kun taas Luulajan peli näytti valmiilta.

Sunnuntain ottelu oli kaksijakoinen. Avauspuoliskoa vei Karhubasket. Cameron Jones (16/5/4) pujotteli tehokkaasti korille ja Sammy Givens (25/8/3) jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi ja upotti kaikki heitot 50 prosentin tarkkuudella. Evan Yates (20/8) kokosi 20 pisteen saaliin ja kapteeni Sarcevic (17/4/8) kirjautti kahdeksan syöttöä. Puoliajalla Karhubasket johti 54-34.

Toisella puoliajalla ote siirtyi Luulajalle, joka vei kolmannen kympin lukemin 15-23. Viimeisellä neljänneksellä vieraiden tahti vain kiihtyi ja Denzel Anderssonin (20/3/2) sekä Brandon Rozzellin (26/6/5) kolmosralli tahditti Luulajan kiriä. Kun vielä takamies Daniel Hansson (18/2) yhtyi ilotulitukseen, niin ruotsalaiset veivät viimeisen neljänneksen 24-44 ja pääsivät kotimatkalle 93-101 voitolla.

Tappiosta huolimatta turnauksessa nähtiin paljon hyviä elementtejä. Mikael Laihonen ja Eero Innamaa ovat menneet askeleita eteenpäin. Myös Okko Järvi on hyvässä kunnossa, vaikka ei sunnuntaina pelannutkaan. BCL karsintaotteluun on aikaa kahdeksan päivää, joten töitä riittää.

Dyllon Hudson-Emory ei jatka Karhubasketissa

Sunnuntaina päättyi myös Dyllon Hudson-Emoryn matka Karhubasketissa. Sopimus on purettu koeajan puitteissa ja mies on lähtenyt kotimatkalle. Hänen paikkansa kokoonpanossa otti Juan Davis. Alexander Thompson on vielä alaraajavamman takia sivussa tositoimista, eikä hänen pelaamisesta BCL karsintaotteluissa ole varmuutta.

BCL karsintaottelu pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa tiistaina 17. syyskuuta. Ottelu alkaa kello 18.30. Vastustaja on Valko-Venäjän moninkertainen mestari Tsmoki-Minsk. Ennakkoon lippuja saa ostettua Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com.