UUTISET

16.08.2019

KARHUBASKETIN JOUKKUE ON VALMIS – EVAN YATES JA DYLLON HUDSON-EMORY VIIMEISET SOPIMUSPELAAJAT

Keskiviikon sopimusuutiset jättivät Karhubasketin kokoonpanoon enää kaksi paikkaa täytettäväksi. Nämä paikat oranssipaitaisten mestarien riveissä ovat menneet 28 vuotiaalle, 198 senttiselle ja 111 kiloiselle Evan Yatesille (yhden kauden sopimus), sekä Dyllon Hudson-Emorylle (1+1 kautta). Hudson-Emory on 201 senttinen ja 84 kiloinen laituri, joka täyttää tänään perjantaina 24 vuotta.

Evan Yates pelasi Ashland yliopistossa NCAA:n II-tasolla vuosina 2011-2013. Pelejä kertyi yhteensä 51 kappaletta ja niissä syntyi pisteitä 18,4 per ottelu sekä käsiin tarttui 10,2 levypalloa. Yliopiston jälkeen hänen ammattilaisuransa pyörähti käyntiin Espanjan kolmostasolla, jossa 26 ottelussa peliaikaa tuli 31 minuuttia per kamppailu ja tehoiksi tulivat lukemat 14,4/8,7. Seuraavana vuonna Yates pelasi Ruotsin pääsarjassa lukemilla 20,6/9,8. Ruotsin jälkeen hän vaihtoi Israelin pääsarjaan, mutta siellä kokemusta tuli vain kahdesta ottelusta. Loppukausi 2017-2018 Yatesilta meni Espanjan kakkossarjassa 13,8 pisteen ja 8,5 levypallojen keskiarvoilla.

Viime kaudella Yates pelasi Ranskan Pro B:ssä eli kakkostasolla. Gries Oberhoffen BC oli seura ja 32 ottelussa tilastoihin tuli merkinnät 12,9 pisteestä ja 7,8 levypallosta. Yatesin joukkue eteni Pro B:n pudotuspeleihin ja niissä se tippui välierissä otteluvoiton 0-2. Ensimmäisellä kierroksella se oli voittanut Vichy Clermont joukkueen 2-0.

– Meillä oli hyvin erilaisia vaihtoehtoja 5-paikalle ja mietimme tarkkaan millaiseen pelaajaan päädymme, koska tämän pelaajan ominaisuudet vaikuttavat esim. hyökkäyspelin tilankäyttöön ja puolustuksessa palloscreenipuolustuksen eri vaihtoehtoihin, valmentaja Janne Koskimies kertoo tarkasta taustatyöstä.

– Evan Yatesin valinnan ratkaisi jälleen kerran aiemmista rekrytoinneistamme tuttu kyky tehdä useita eri asioita kentällä. Analysoidessani aiempia kausia, meidän amerikkalaispelaajien monipuolisuus on ollut ehdoton etumme moniin muihin joukkueiseen verrattuna. Kauden edetessä vastustajat oppivat tuntemaan jokaisen joukkueen pelityylin. Meidän joukkuettamme ei ole pystytty pysäyttämään kuin hetkellisesti ottamalla jonkun meidän juttumme pois, koska meiltä on löytynyt kykyä muuntautua tilanteen vaatimalla tavalla.

– Evanin pelissä yhdistyvät fyysisyys ja korkea peliäly. Hän pystyy puolustuslevypallon saadessaan toimimaan ”pelintekijänä” nopeassa hyökkäyksessä tai hakeutumaan ilman palloa korin läheisyyteen, jossa hän osaa käyttää kroppaansa. 2,4 hyökkäyslevypalloa fyysisessä Ranskan Pro B-sarjassa on hyvä lukema.

– Puolustuksessa pystymme käyttämään häntä oikeastaan millä tahansa pelipaikalla tilanteen vaatimusten mukaan. Meidän ison pään pelaajat pystyvät puolustamaan korkealla intensiteetillä, jota tulemme varmasti hyödyntämään tulevalla kaudella, Koskimies toteaa.

– Kokonaisuudessaan meillä on nyt kokemusta ja pelintekovoimaa niin takakentällä (Bojan ja Cameron), laidassa (Samme) kuin korin läheisyydessä (Evan). Uskon, että pystymme rakentamaan tästä tasapainoisen ja taitavan joukkueen, joka pystyy hieman viime kautista nopeatempoisempaan peliin, Koskimies luonnehtii tulevaa joukkuetta ja jatkaa, että ei liioin sovi unohtaa Okko Järven ja Antti Niskasen panosta molemmissa päissä kenttää.

Toinen uusi sopimuspelaaja on Dyllon Hudson-Emory. Hänen kanssa on solmittu 1+1 vuotinen sopimus, jonka toisen vuoden optio on Karhubasketilla. Kaudella 2016-2017 Hudson-Emory pelasi Holy Family Tigersin joukkueessa, NCAA:n II-tasolla. 28 ottelussa hän pelasi 38 minuuttia per peli ja teki tilastoihin rivin 22,5 pistettä/7,7 levypalloa/3,3 syöttöä. Kaudeksi 2018-2019 hän vaihtoi yliopistoa, joten kausi 2017-2018 jäi häneltä väliin. 2018-2019 meni Davenportin yliopistossa, NCAA:n kakkostasolla. Siellä hän teki runsaan 31 minuutin peliajalla 18,2 pistettä ja repi 6,2 levypalloa.

Valmentajan kommentteja: – Dyllon Hudson-Emory on näistä meidän rekrytoinneista selvästi se kehityspelaaja. Hän tulee Alex Thompsonin tavoin 1+1 team option –sopimuksella eli tavoitteena on pitää nämä kaverit meillä kahden vuoden ajan. Olen tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus jatkuvuuteen niin suomalaisten kuin ulkomaalispelaajien osastolla jo kautta 2020-21 ajatellen.

– Dyllon on erittäin urheilullinen, ulottuva ja motivoitunut nuori mies, joka on valmis hyväksymään roolin kuin roolin tässä joukkueessa. Ensimmäiseksi hänen täytyy tietysti sopeutua eurooppalaiseen pelityyliin. Parin lisäkilon tarttuminen varteen ei myöskään olisi huono asia.

– Positiivista on myös se, että Dyllon on Samme Givensin tavoin Philadelphian miehiä ja ovat pelanneet tänä kesänä samassa kesäliigassajoukkueessa. Uskon, että Samme pystyy kokeneena kaverina toimimaan myös Dyllonin mentorina, Koskimies toivoo.

– Tarkoituksenamme on kierrättää ulkomaalaispelaajia 44 ottelun runkosarjassa. Nämä suunnitelmat menevät kuitenkin heti uusiksi, jos loukkaantumisia tapahtuu. Liian pitkälle meneviä suuntaviivoja ei siis kannata vielä piirtää, Koskimies pohtii tulevaa kautta.

Kolmikko Cameron Jones, Samme Givens ja Dyllon Hudson-Emory saapuvat Suomeen ja Kauhajoelle sunnuntaina. He liittyvät joukkueharjoituksiin maanantaina ja näin Karhubasketin treenit saavat uutta puhtia. Joukkue on jo treenannut kaksi viikkoa kotimaisin voimin. Evan Yates saapuu Kauhajoelle maanantaina ja Alex Thompson keskiviikkona. Sitten koko joukkue on koossa ja yhteistreenit kohti syyskuun puolivälissä odottavaa BCL-karsintaa pääsevät täyteen vauhtiin. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna joukkue nähdään tositoimissa harjoitusturnauksessa, joka pelataan karhuluolassa lauantaina 7. päivä ja sunnuntaina 8. päivä syyskuuta.

Samalla Karhubasketin kokoonpano on saanut pelinumerot.

#0 Dyllon Hudson-Emory

#1 Cameron Jones

#4 Thomas Vehmanen

#6 Antti Niskanen

#7 Evan Yates

#10 Bojan Sarcevic

#11 Mikael Laihonen

#14 Okko Järvi

#20 Eero Innamaa

#23 Joona Hakamaa

#24 Alex Thompson

#45 Samme Givens

Valmentajat: Janne Koskimies ja Janne Hänninen

Karhubasketin oma kasvatti ja kahta Suomen mestaruutta voittamassa ollut Jussi Myllyniemi on tehnyt pelaajasopimuksen divari A:ssa pelaavan FoKoPo:n kanssa. 19 vuotias Myllyniemi lähtee hakemaan forssalaisten joukkueesta peliaikaa ja vastuuta. Onnea ja menestystä Jussille uusissa haasteissa!