UUTISET

10.09.2019

BCL-KARSINTAOTTELUT ENSI VIIKOLLA

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket aloittaa kauden viralliset ottelut ensi tiistaina kotiluolassa, kun se karsii paikasta koripallon mestarien liigaan. Tiistaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalliin vieraaksi saapuu Tsmoki-Minsk Valko-Venäjältä. Ottelu alkaa kello 18.30. Lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja netistä osoitteesta ennakkolippu.com. Lipunmyynti salilla tiistaina alkaa kello 17.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 15 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 €

Lapset 7-12 v. 6 €

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 35 €

Alle 7-vuotiaat vanhempien kanssa vapaa pääsy

Tällä kaudella BCL-karsinnoissa käydään kaksi kierrosta. Molemmat kierrokset pelataan ns. eurocupsysteemillä, eli kahden osaottelun pisteet lasketaan yhteen ja enemmän yhteispisteitä tehnyt joukkue etenee toiselle karsintakierrokselle. Toisen karsintakierroksen voittajalle on luvassa mukava rahallinen bonus ja paikka mestarien liigan lohkovaiheeseen. Ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Minskissä perjantaina 20. syyskuuta kello 19. Tämä toinen osaottelu on katsottavissa ainakin Pub Janoisessa Leipurissa, jossa on virallinen kisakatsomo.

Ensimmäisen kierroksen vastustaja Tsmoki-Minsk on voittanut 11 perättäistä mestaruutta Valko-Venäjän kansallisessa sarjassa. Tämän lisäksi joukkue on mukana Venäjän VTB-liigassa, jossa se sijoittui viime kaudella sijalle 14 eli viimeiseksi. Tsmoki-Minsk tavoitteleekin tällä kaudella parempaa sijoitusta VTB-liigassa ja on satsannut paljon joukkueeseen.

Toisella karsintakierroksella vastustajaa odottelee Polski Cukier Toruń, joka sijoittui viime keväänä Puolassa hopealle ja on sijoitettu suoraan toiselle karsintakierrokselle. Mahdollisen toisen karsintakierroksen ottelut ovat torstai 26.9. ja sunnuntai 29.9. Jos Karhubasket pelaa toisella karsintakierroksella, pelataan Kauhajoella torstaina 26. päivä syyskuuta.

Viime kaudella Karhubasket eteni sensaatiomaisesti kolmannelle ja viimeiselle karsintakierrokselle asti. Kauhajokiset voittivat ensimmäisen kierroksen molemmissa osaotteluissa Romanian mestari Oradean ja toisella kierroksella kaksi kertaa Bulgarian mestari Levski Lukoilin. Kolmannella kierroksella Ranskalainen Nanterre oli sitten oranssipaidoille liian kova vastus.

Viime syksynä kaikkia kolmea europeliä katsoi täpötäydessä karhuluolassa yli 1500 katsojaa. Samaa on luvassa ensi viikolla. Kysyntälipuille on kovaa, joten kaupoilla kannattaa käydä nopeasti. Koulukeskuksen pihaan parkkeerataan jälleen VIP-rekka, jonne pääsee mukaan 70 euron lipulla. VIP-rekkalippuja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta mika@pelosport.fi. VIP-rekkalippuun kuuluu ruokailu juomineen ennen ottelua, varatut paikat salin parhailta paikoilta ja puoliaikatarjoilu.

Europelien järjestäminen Kauhajoen liikuntahallissa ei ole yksinkertainen juttu. Helsingistä saakka pitää tuoda koritelineet, heittokellot ja tulostaulut, jotta ne täyttävät kriteerit. Europelit haittaavat myös koulun liikuntatunteja sekä iltakäyttäjiä, mutta asioista on sovittu ja kaikki järjestelyt pyritään hoitamaan niin, että kaikki voivat käyttää salia mahdollisimman normaalisti.

Lisävehkeiden lisäksi salin lattiasta pitää peittää ylimääräiset viivat ja oman haasteen tuovat tuomarien järjestäminen Euroopasta Kauhajoen kokoiseen metropoliin keskellä viikkoa. Nyt tuomarit ovat tulossa Turkista, Liettuasta ja Romaniasta. Loistava kökkäporukka taas venyy koviin suorituksiin, jotta tapahtuma saadaan järjestettyä, niin salin ja laitteiden kasaamisessa kuin lipunmyynnin ja kanttiinien hoitamisessa.

Oma lukunsa on joukkueen järjestäminen Valko-Venäjälle, jossa siis pelataan tiistain jälkeen perjantaina. Lentoaikataulujen takia, joukkue lentää torstaina aamusta Vilnaan, josta siirrytään bussilla Minskiin. Jos Valko-Venäjälle saapuu lentäen, niin maahan ei tarvitse viisumia. Maitse saavuttaessa viisumit tarvitaan, eikä niiden saaminen ollut mikään läpihuutojuttu. Lippua ja lappua on täytetty urakalla, mutta nyt kaikkien pitäisi olla kunnossa, kun matkaan on runsas viikko.