UUTISET

02.08.2019

CAMERON JONESIN SOPIMUS VARMISTUI

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhubasket solmi vuoden jatkosopimuksen 30 vuotiaan Cameron Jonesin kanssa kesäkuussa. Sopimuksessa oli heinäkuun loppuun asti voimassa ollut ulkomaanoptio, jonka toteutumista odotettiin jännittyneenä. Keskiviikkona puhelin soi ja Jonesin agentti ilmoitti, että viime kevään finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu pelaaja on tulevalla kaudella Karhubasketin mies. Jones oli erittäen tärkeä palanen joukkueessa, kun kauhajokiset etenivät toiseen mestaruuteen.

Jones saapui Kauhajoelle viime kaudella tammikuussa. Hän oli mukana Karhubasketin 20 runkosarjaottelussa ja teki niissä keskiarvoiksi 18,6 pistettä, 4,9 levypalloa ja 3,7 syöttöä. Runkosarjassa kakkoset upposivat 60,5 prosentin ja kolmoset 45,3 prosentin tarkkuudella. Näistä 20 runkosarjaottelusta Karhubasket voitti 17 kappaletta ja hävisi kolme. Jones huilasi runkosarjan päätöskierroksella vierasottelussa Katajaa vastaan.

Pudotuspeleissä 193 senttisen takamiehen vauhti vain kiihtyi. 12 pudotuspeliottelussa keskiarvoiksi tuli 20 pistettä, 4,9 levypalloa ja 6 syöttöä. Karhubasket eteni finaaleihin voittamalla puolivälierissä Helsinki Seagullsit otteluvoitoin 3-0. Välierissä kaatui KTP 4-0.

Finaaleissa Karhubasket kohtasi Kouvolan Kouvot. Kouvot aiheuttivat kauhajokisille pudotuspelien ainoan tappion, mutta Jonesin johdolla joukkue pystyi uusimaan mestaruuden. Viidessä finaaliotteluissa keskiarvoiksi Jonesille tuli 21,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 6,8 syöttöä. Mestaruus ja kovat tilastot toivat Jonesille MVP palkinnon.

Ennen saapumista Suomeen ja Karhubaskettiin Jones pelasi yliopistokoripalloa vuodet 2007-2011 Northern Arizonassa. Viimeisellä yliopistokaudella 2010-2011 hän teki keskiarvoiksi 20,1 pistettä, 4,6 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Jones on pelannut myös NBA:n G-liigassa 194 ottelua keskiarvoilla 14,5/3,3/2,6. Jones on pelannut myös kolmen kauden aikana Kreikan pääsarjassa. Kaudella 2015-2016 joukkueena oli Arkadikos (15,6/4,4/3,3), kaudella 2017-2018 Kymis (11,1/3,6/2,7) ja viime kauden alkupuolella ennen siirtymistä Korisliigaan Lavrio (5/2,7/1).

– Cameronin jatko meillä tarkoittaa sitä, että saamme jälleen jatkuvuutta myös ulkomaalaispelaajien osalta, Janne Koskimies aloittaa tyytyväisenä. – Ensimmäisestä mestaruusjoukkueestahan saimme Renen (Rougeau) takaisin ja myöhemmin talvella myös Gregin (Mangano) mukaan. – Korisliiga-ympäristössä tämä ei ole kovinkaan yleistä, varsinkaan kun kyseessä on Finaalien MVP.

– Toinen erittäin positiivinen asia on se, että meidän takakentän runko on täysin sama kuin viime kaudella. – Olen kesän aikana katsellut meidän viime kevään pelejä ja miettinyt miten saamme muokattua pelaamistamme entistä tasapainoisemmaksi. – Cameronin monipuolisuus on yksi iso tekijä, joka mahdollistaa erilaisten yhdistelmien käyttämisen, Koskimies iloitsee.

Karhubasketin pelaajat ovat muuttamassa takaisin Kauhajoelle ja joukkueharjoitukset pyörähtävät täyteen vauhtiin ensi viikolla. BCL:n karsintaottelu tai ottelut ovat ohjelmassa syyskuun puolivälissä. Tavoitteena on, että joukkue olisi koossa elokuun loppupuolella, jolloin joukkue pääsee pelaamaan täydellä kokoonpanolla kotiharjoitusturnauksessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, 7. – 8.9.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Cameron Jonesin, Bojan Sarcevicin, Okko Järven, Antti Niskasen, Eero Innamaan, Mikael Laihosen, Thomas Vehmasen ja Joona Hakamaan Kanssa. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen.

Miron Ruina ei tule Kauhajoelle

Heinäkuun alussa, kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhubasket, teki vuoden pelaajasopimuksen Miron Ruinan kanssa. Sopimuksessa oli myös optio kaudesta 2020-2021.

Home Grown-säännön vuoksi pelaaja ja hänen agenttinsa ovat päätyneet siihen tulokseen, että Mironin pelaajauran kannalta on parasta, että hän ei tässä vaiheessa saavu Suomen Korisliigaan.

Heinäkuussa solmittu sopimus on purettu yhteisymmärryksessä seuran ja pelaajan toimesta.