UUTISET

06.09.2019

HARJOITUSTURNAUS KARHULUOLASSA VIIKONLOPPUNA

Viikonloppuna koulukeskuksen liikuntahallissa päästään noin neljän kuukauden tauon jälkeen koripallon pariin. Karhubasket isännöin harjoitusturnausta, jossa se kohtaa lauantaina kello 19 ruotsalaisen Jämtlandin ja sunnuntaina kello 17 BC Luleån.

Karhubasket ei pääse pelaamaan ihan täydellä kokoonpanolla. Sivussa ovat Antti Niskanen ja Alex Thompson alaraajavammojen takia. Oranssipaidat saavat mukaan Juan Davisin, joka saapui Kauhajoelle eilen.

Molemmilla ruotsalaisjoukkueilla on valmistautuminen menossa syyskuussa alkavaan liigaan. Viime kaudella Luleå sijoittui 36 ottelun runkosarjassa neljänneksi saldolla 24 voittoa ja 12 tappiota. Jämtlandin sarjasijoitus oli viides, kun voittoja tuli yksi vähemmän eli 23 kappaletta. Pudotuspeleissä joukkueet kohtasivat ensimmäisellä kierroksella ja Jämtland voitti tiukan ottelusarjan voitoin 3-2. Välierissä Jämtland hävisi mestariksi edenneelle ja jo runkosarjan voittaneelle Södertäljelle voiton 4-2.

– Kauteen valmistautumisen alku ei ole ollut aivan sitä mitä toivoimme, sillä meillä on yhteensä neljä pelaajaa ollut jo erilaisten loukkaantumisten vuoksi sivussa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloittaa. – Mikael (Laihonen) ja Evan (Yates) ovat palanneet harjoitusvahvuuteen ja ovat viikonloppuna painimassa korin alla. – Jumpan (Niskanen) tilanne vaikuttaa ennakoitua paremmalta, mutta hänen pelaaminen viikonloppuna on vielä epävarmaa. – Alex Thompsonin tilanne on sitten vähän huonompi. – Hän ei näillä näkymin pysty BCL-karsinnoissa pelaamaan, mutta Korisliigakauden aloitus on jo mahdollinen, Koskimies harmittelee.

– Yhteisiä harjoituksia on sen verran vähän vielä takana, että meidän tulee keskittyä nyt muutamiin perusasioihin ja koittaa parantaa niitä viikonlopun aikana.

– Vastustajiemme Jämtlandin ja Luulajan pelaaja listoja kun katsoo, niin sieltä löytyy kyllä paljon tulivoimaa eri etäisyyksiltä, joten mihinkään korintekokilpailuun ei ole tarkoitus lähteä. – Tunnen molempien joukkueiden valmentajat Ruotsin ajalta hyvin. – He haluavat pelata nopeatempoista peliä. – Meidän pitää palata todella hyvin puolustukseen ja toinen asia mikä tietysti kiinnostaa nähdä on se, että mihin meidän pelikovuus riittää tässä vaiheessa uudella joukkueella. – Levypalloissa pitää ehdottomasti pärjätä näissä valmistavissa peleissä, sillä BCL-karsintojen ensimmäisellä kierroksella Minsk tulee olemaan paria pykälää kookkaampi joukkue kaikilla pelipaikoilla, Koskimies painottaa.

Harjoitusturnauksen aikataulu:

La 7.9.

klo 16.30 BC Nokia – BC Luleå

klo 19.00 Karhubasket – Jämtland Basket

Su 8.9.

klo 14.30 Jämtland Basket – BC Nokia

klo 17.00 Karhubasket – BC Luleå

Liput 10 euroa per päivä (sisältää siis päivän molemmat ottelut). Kausikorteilla ilmaiseksi sisään. Myös kaikilla koululaisilla on vapaa sisäänpääsy.

Lipun myynti aukeaa salilla molempina päivinä puoli tuntia ennen ensimmäistä ottelua, eli lauantaina kello 16 ja sunnuntaina kello 14.

Salilla on kausilippuja myynnissä, jolle saa siis vielä lisäarvoa, säästämällä 20 euroa viikonlopun peleistä. Salilla on noudossa myös jo ostetut kausiliput, sekä ostettavissa tiistaina 17. syyskuuta pelattavan BCL karsintaottelun Karhubasket – Tsmoki-Minsk ennakkolippuja.

BC Nokian valmentajana toimii pitkään Kauhajoelle sekä pelaajana että valmentajana viihtynyt Greg Gibson. Nokian joukkue on uudistunut viime kaudesta, mutta Loimaan Bisonsin ja Joensuun Katajan mestaruuteen valmentanut Gibson, on varmasti saanut hitsattua näätälauman yhteen.

– Meillä on nyt viikonloppuna koko joukkue kasassa, BC Nokian valmentaja Greg Gibson kertoo. – Kaksi vahvistusta saapui keskiviikkona ja kaksi torstaina. – Odotan innolla sitä, että saamme hyviä viisi vastaan viisi pelejä. – Samalla voimme käyttää tätä mahdollisuutta, kun punnitsemme vahvuuksiamme ja teemme havaintoja heikkouksista, joita meidän pitää sitten pystyä parantamaan ennen Koriliigan alkua, Gibson pohtii viikonlopun turnauksen antia etukäteen.

Nyt oranssia päälle ja koriskausi käyntiin viikonloppuna Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa!