UUTISET

14.08.2019

KARHUBASKET SOLMI KAKSI PELAAJASOPIMUSTA

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhubasket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Syyskuun puolivälin jälkeen pelattavaan koripallon mestarienliigan karsintoihin valmistautuvan joukkueen rivistöön liittyy vielä elokuun aikana 198 senttinen laituri Samme Givens ja 203 senttinen Alex Thompson.

Givens on juuri 30 vuotta täyttänyt kokenut pelaaja. Yliopistokoripalloa Givens pelasi neljän kauden ajan Drexelin yliopistossa vuosina 2008-2012. Parhaalla (2010-2011) yliopistokaudella hän tilastoi tupla-tuplan, kun pisteitä syntyi 12,2 ottelua kohden ja levyreitä käsiin tarttui 10,1 kappaletta. Sen jälkeen Philadelphian kasvatti on pelannut Hollannissa (2012-2013, 16,3 pist/8,4 lev), Ranskassa (2013-2014, 12,7/5,5) ja Saksassa (2014-2015, 8,5/5,7). Saksasta tie jatkui Israeliin, jossa hän on pelannut viimeiset kaudet. Kolme kautta meni Maccabi Raanana joukkueessa. Kaudella 2017-2018 Givens teki 29 ottelussa 18,3 pistettä repi 9,5 levypalloa ja jakoi 3,5 syöttöä. Viime kaudella seurana oli Maccabi Hunter Haifa ja tilastoihin tuli rivi 15,8/8,2/2,6.

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies oli tyytyväinen sopimuksen varmistuttua. – Kauhajoella on saatu viime vuosina nauttia Rene Rougeaun ja Greg Manganon kaltaisista taitavista sekä monipuolisista isonpään pelaajista. – Tiesimme, että tähän rooliin sopivan pelaajan löytäminen tulee olemaan rekrytoinneista se kaikkein haastavin. – Pitäisi löytyä kokemusta, johtajuutta, levypallovoimaa, kykyä luoda korintekopaikkoja muille pelaajille ja vielä puolustuksessa pystyä puolustamaan useampaa pelipaikkaa.

– Päätimme odottaa rauhassa ja se kannatti, sillä Samme Givensiä tarjottiin meille vasta heinä-elokuun vaihteessa. – Ensimmäisenä hänen otteissaan kiinnitin huomiota rauhalliseen ja epäitsekkääseen pelaamiseen, sekä oikeisiin päätöksiin pallollisena pelaajana. – Tälle 4/3 paikalle katsomistamme noin 40 eri pelaajavaihtoehdosta puutteet juuri näillä osa-alueilla tiputtivat suurimman osan pois.

– Saimme vahvat suositukset Israelista, että kyseessä on voittajatyyppi, joka pystyy sopeutumaan nopeasti uusiin olosuhteisiin. – Yhtenä joukkueen kokeneemmista pelaajista odotamme häneltä vahvaa panosta heti Champions Leaguen karsintaotteluissa, Koskimies painottaa.

Givensin pelaajasopimus on yksivuotinen.

24 vuotias Alex Thompson on tehnyt Karhubasketin kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen. Toisen kauden optio on Karhubasketin käsissä, sillä jos pelimiehen otteet miellyttävät valmennusta ja seurajohtoa, niin toisen sopimuskauden ehdot on jo neuvoteltu valmiiksi.

Thompson pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Tšekissä BC Kolin joukkueessa otteluita tuli 25 kappaletta ja niissä syntyi 15,7 pistettä ja 7 levypalloa. Kolmosissa heittoprosentti oli mukava 37,7. Ennen ammattilaiskautta takana oli neljä kautta yliopistokorista USA:ssa. Kaksi ensimmäistä kautta meni Auburnin yliopistossa. Vaikka peliminuutteja tuli noin 10 per ottelu, niin kahden kauden jälkeen Thompson vaihtoi Samfordin yliopistoon. Siellä hän kuului aloitusviisikon vakiokalustoon ja teki viimeisellä yliopistokaudella 2017-2018 11,6 pistettä ja otti 3,7 levypalloa.

– Katsoimme Alexia Jussi Laakson kanssa jo viime joulukuussa Mike Moserin tilalle, mutta silloin meille tulikin yllättäen mahdollisuus saada Greg Mangano takaisin joukkueeseen, Koskimies kertoo. – Saamme nyt Kauhajoelle älykkään joukkuepelaajan, joka omaa hyvän kolmen pisteen heiton ja pelaa tilanteet kovaa loppuun asti. – Ensimmäinen ammattilaiskausi talousvaikeuksien kanssa painineessa seurassa Tšekeissä ei ollut varmasti helppo, mutta ajatellen meidän tilannetta, pidän tästä asetelmasta, jossa mestarijoukkueeseen liittyy nuori kaveri täynnä menestysnälkää.

– Alexin kohdalla halusin tämän 1+1 vuotisen team option -sopimusmallin, koska näen hänet nuorena kehittyvänä pelaajana, joka pääsee nyt ensimmäisellä kaudella pelaamaan Bojanin, Jumpan, Cameronin ja Sammen kaltaisten kokeneiden pelaajien mukana. – Mikäli kaikki sujuu hyvin, uskon hänen olevan toisella kaudella sitten valmis johtavan pelaajan rooliin. Koskimies uskoo.

Ennen syyskuun 17. päivä kotiluolassa alkavia BCL karsintaotteluita, Karhubasketin joukkueen voi nähdä tositoimissa syyskuun 7.-8. päivä, kun mestarit isännöivät Kauhajoella harjoitusturnausta. Turnaukseen saapuvat BC Nokia sekä Jämtland ja Luulaja Ruotsista. BCL:n karsitaottelun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com. Muista varmistaa paikkasi ajoissa. Harjoitusturnaukseen tullaan myymään lippuja, jotka maksavat 10 euroa per päivä. Tällä näkee siis päivän molemmat ottelut. Kausilipulla harjoitusturnaukseen on vapaa sisäänpääsy.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Mikael Laihosen, Eero Innamaan, Joona Hakamaan, Thomas Vehmasen, Cameron Jonesin, Alex Thompsonin ja Samme Givensin kanssa. Joukkueen valmentamisesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen.