UUTISET

29.08.2018

COACHIN KORNERI: KESÄN KUULUMISIA JA KAUDEN ALUSTUSTA

Historiallisen lämmin kesä alkaa vetelemään viimeisiään ja nyt onkin hyvä palata kesän tapahtumiin ja alustaa vähän tulevaa kautta niin pelaajiston kuin muidenkin joukkuetta koskevien asioiden tiimoilta.
Viime kausi oli historiallinen, josta monella on muistoissa varmasti todella upeita kokemuksia. Mestaruusjuhlinta kesti itsellä muutaman päivän, jonka jälkeen alkoikin joukkueen Suomi-osaston rakentaminen.

Bojanilla oli voimassaoleva sopimus, sen lisäksi nuoret turkulaiset Mikael Laihonen ja Eero Innamaa olivat raapustaneet nimet papereihin jo ennen finaaleiden alkamista. Tästä siis lähdettiin liikkeelle ja verkot heitettiin vesille melko laajalle. Hetken päästä saimmekin lukea iloisia uutisia, kun Okko Järvi valitsi muutamasta vaihtoehdosta oranssin Karhubasketin paidan ensi kauden edustusasukseen. Muutama pelaaja luonnollisesti meni ohikin kesän aikana, mutta uusi onnistuminen saatiin, kun ikitaistelija Jumppa Niskanen päätti siirtyä lakeuksille. Tähän kun lisätään vielä omien kasvattien Jussi Myllyniemen ja Joona Hakamaan sopimukset, oli kasassa jo seitsemän peluria.

Kaikenlaisia huhuja sai kuulla läpi kesän ympäri maailmaa, joista toki osassa oli jotain perääkin. Etsimme tosissaan vielä riveihimme maajoukkuetason 4/3 -paikan pelaajaa ja olimmekin neuvotteluissa parin kovan luokan pelaajan kanssa. Tällä kertaa neuvottelut eivät edenneet kuitenkaan maaliin asti.

Olin heinäkuun alussa 10 päivää Yhdysvalloissa ja tarkemmin sanottuna Las Vegasissa. Se oli ammatillisesti erittäin silmiä avaava reissu ja antoi kyllä todella paljon. Verkosto eri maiden valmentajien kesken laajeni merkittävästi, sain agenttien sähköpostiosoitteille kasvot, johon tutustua sekä myös paljon tutustumista pelaajiin, jotka taistelivat seuraavan kauden työpaikoista ”showcase”-tapahtumissa. Siellä sitten keskusteltiin valmentajien, agenttien ja pelaajien kanssa ja tottakai taustalla oli myös ajatus löytää jotain seuraavaksi kaudeksi Kauhajoelle. Näistä pelaajista kukaan, joita haaviimme tarttui, ei ollut Vegasissa pelaamassa.

Siltikin Las Vegasin reissu auttoi myös meidän pelaajahankinnoissa. Olin Scorers 1st ?agentuurin showcasessa valmentamassa ja tämä samainen agenttitoimisto edustaa Kazembe Abifia. Samalla leirillä valmentajana oli myös hänen edellisen kauden valmentajansa, jolta sain hyvät suositukset tähän mieheen. Samoin tutustuin siellä muutamaan agenttiin todella hyvin ja näiden kontaktien kautta löytyi mm. Marvin Singleton. Meidän kolme muuta vahvistusta (Rougeau, Moser, Summers) tulivatkin hieman eri reittejä, mutta tuttujen agenttien kautta.

Tulevaa kautta ajatellen meillä on nyt koossa 12 pelaajan ryhmä, jotka lähtevät ensin BCL-karsintoihin ja sen jälkeen kohti Korisliigaa. Korisliigassa saa pelata neljä pelaajaa, jotka eivät ole ns. home-grown -pelaajia. Hankimmekin Marvin Singletonin meidän viidenneksi mieheksi, joka tarjoaa hyvän harjoitusvastuksen, mutta pystyy toimimaan myös korvaavana pelaajana, jos joku amerikkalaispelaajistamme loukkaantuu. Hän saa pelata kuitenkin BCL-karsinnoissa.

Suomiosasto on harjoitellut elokuun alkupuolelta lähtien ansiokkaasti Janne Koskimiehen johdolla ja tällä viikolla saamme amerikkalaiskvintettimme Kauhajoelle. Tästä alkaa varsinainen valmistautuminen kohti BCL-karsintoja ja Korisliigaa. Harjoittelemme noin viikon ennen Ruotsissa pelattavia ensimmäisiä harjoitusotteluita. Lähdemme kohti Östersundia 6.9. ja palaamme 9.9. takaisin kotiin. Pelaamme kaksi ottelua: perjantaina klo 19:00 (paikallista aikaa) vastaan asettuu BC Luleå (Ruotsin hopeamitalisti) ja lauantaina klo 16:00 isäntä Jämtland Basket (Ruotsin 5.).

Maanantaina 10.9. klo 16:00-18:00 järjestämme avoimen tilaisuuden Kauhajoen liikuntahallilla, jossa ohjelmassa on hieman koripalloa, joukkueen kuvaussessiota, nimikirjoitusten jakoa ja sen sellaista. Tämä tilaisuus on tarkoitettu siis kaikille faneille ja muillekin kiinnostuneille, jotka haluavat vaihtaa muutaman sanan tulevan kauden joukkueen kanssa tai sitten vaan katsella, että miltä joukkue näyttää.

Perjantaina 14.9. klo 18:30 pelaamme kotiharjoitusottelun Tampereen Pyrintöä vastaan. Josta varmasti tulee lisätietoa vielä sivuille myöhemmin. Tämä ottelu toimiikin hyvänä kenraaliharjoituksena, kun BCL-karsinnat alkaa 20.9. Romanian mestaria, CSM Oradeaa vastaan. Seuraavana päivänä lähdemmekin jo kohti Romaniaa, jossa toinen osaottelu pelataan 23.9. Olen kuullut, että matkaan lähtee yli 30-päinen kannattajajoukko. Se jos mikä on ilahduttavaa.

Korisliiga starttaa 7.10. finaaliuusinnalla Salon Vilpasta vastaan. Riippuen BCL-menestyksestä päätetään pelataanko vielä muita otteluita ennen tätä hienoa sarja-avausta.

Toivon todella, että väki löytää katsomoihin samalla tavalla kuin mihin viime kausi päätettiin. Meillä on koossa erittäin laadukas joukkue, jonka katsominen on varmasti viihdyttävää.

Terveisin,
Coach Jussi