UUTISET

29.08.2018

KARHUBASKET TÄYDENTÄÄ KOKOONPANOA MARVIN SINGLETONILLA

Marvin Singleton Northern Iowan riveissä.

Karhubasket on tehnyt vuoden sopimuksen Marvin Singletonin JR kanssa. Sopimukseen sisältää kuukauden koeajan. 25 vuotias, 198 senttinen ja 108 kiloinen laituri on kotoisin Minneapoliksesta ja yliopistossa hän pelasi Northern Iowan joukkueessa.

Yliopistossa hän oli viimeisellä kaudella 2014-2015 avausviisikossa jokaisessa 35 ottelussa. Pisteitä Singleton teki kyseisellä kaudella 4,7 per ottelu ja levypalloja hän napsi 4,9 kappaletta ottelua kohden. Pelitilanneheitot osuivat mukavalla 52 prosentin tarkkuudella.

Kaudella 2016-2017 hän pelasi Kanadan NBL liigassa, London Lightning joukkueessa. 37 ottelussa peliaikaa tuli noin 10 minuuttia per ottelu ja tilastoihin tuli 3,5 pistettä sekä 1,7 levypalloa ottelua kohden. Kaudella 2017-2018 Singleton pelasi NBA:n G-liigassa Iowa Wolves joukkueessa.

– Etsimme pelaajaa, joka pelaa pelipaikkoja 4/3 ja pystyy antamaan harjoituksissa hyvän matchupin muille kyseisen paikan pelaajille, valmentaja Jussi Laakso kertoo sopimuksen taustoista. – Pelaajan tuli olla tarpeeksi hyvä auttaakseen meitä BCL karsinnoissa ja toimia Korisliigassa jos loukkaantumisia sattuu amerikkalaisosastolla. – Ymmärrettävästi tämä rooli ei ole palkitsevin, kun varmaa pelipaikkaa rosterissa ei ole luvassa.

– Erään tutun agentin kautta sain ehdotuksen pelaajasta nimeltä Marvin Singleton. – Tutustuessa mieheen ja keskustellessa hänen edellisten valmentajien kanssa, oli selvää, että Marvin on täysin oikea mies selviytymään tässä roolissa.

– Hänen cv:nsä ei ole mikään huikea, mutta hän on erinomainen harjoittelija. – Häneltä löytyy kokemusta Kanadan liigasta, jossa oli pienessä mutta tärkeässä roolissa joukkueen voittaessa mestaruuden. – Kovan työnteon kautta hän löysi tiensä G-liigaan, jonne ei myöskään joka pelaaja vain hyppää, Laakso kertoo.

Karhubasketin kaikki viisi vahvistusta saapuvat tällä viikolla Kauhajoelle. Syyskuun 7. ja 9. päivä joukkue pelaa Ruotsissa kaksi harjoitusottelua. Perjantaina 14. päivä syyskuuta faneilla on mahdollisuus nähdä puolustavan Korisliigan mestarin uusi kokoonpano kotiluolassa, kun Tampereen Pyrintö saapuu yhteiskoulun liikuntasaliin. Harjoitusottelu alkaa kello 18.30.

Karsintaottelut BCL liigan runkosarjaan alkavat karhuluolassa torstaina 20. syyskuuta kello 18.30. Lippukauppa otteluun käy kuumana osoitteessa www.ennakkolippu.com.