UUTISET

20.12.2023

KARHUBASKETILLE VOITTO LAHDESSA

Karhubasket sai tiistaina ennen Lahdessa pelattua Korisliigan ottelua iloisia uutisia, kun Topias Palmi sekä Nate Pollard Jr olivat molemmat pelikuntoisia. Myös Joona Hakamaan pelaaminen oli ollut epävarmaa, mutta hänkin oli valmiina taisteluun oranssissa peliasussa Lahti Energia Areenalla.

Vieraat ottivat jälleen salama-alun, johtaen peliä kahden minuutin kohdalla 2-10. Hieman ennen avausneljänneksen puoliväliä lukemat olivat 6-15, kun Eemi Luukkonen (5/1) onnistui kolmosessa. Lahtelaiset kampesivat pelin kuitenkin tasoihin, Arttu Saarijärven (13/3) ja Kalle Koivusen (16/1) kolmosilla. Peli aaltoili molempiin suuntiin ja lopulta toiselle kympille vaihdettiin lukemissa 22-26.

Kauhajokiset kolistelivat heitoillaan korirautaa toisen neljänneksen alussa, joten isännät siirtyivät vajaassa kahdessa minuutissa 27-26 johtoon, Eetu Lähdetniemen (2/2) ja Harrison Clearyn (21/2/4) koreilla. Jälleen peli pysyi tasaisena, kunnes juuri ennen puoliaikaa Topias Palmi (23/5) vei Karhubasketin 41-47 taukojohtoon onnistuneella kolmosella.

Samme Givens oli tutun monipuolinen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannen neljänneksen alku osoittautui pelin kulminaatiopisteeksi. Jälleen erinomaisen ottelun pelannut Samme Givens (13/10/8) aloitti vieraiden pisteiden teon, Palmi jatkoi siitä, mihin oli ensimmäisen puoliajan lopussa jäänyt ja kun Joona Hakamaa (5/1) sekä Vincent Sanford (15/4/5) liittyivät mukaan talkoisiin, niin neljässä minuutissa lukemat olivat 45-59. Lahtelaisten aikalisän jälkeen Oliver Kandén (8/1) onnistui kahdessa kolmosessa, mutta myös Lahti sai onnistumisia, joten ero pysyi yli 10 pisteessä ja päätösneljännekselle vaihdettiin lukemissa 57-69.

Karhubasket kasvatti eron suurimmilleen eli 17 pisteeseen (59-76) vain kahdessa minuutissa. Tästä lahtelaiset eivät enää palanneet voittotaisteluun, vaikka yrittivätkin sinnikkäästi loppuun saakka. Loppunumerot kirjattiin lopulta 77-89.

Karhubasket hävisi levypallot 38-34 ja oranssipaidat saivat vain neljä hyökkäyspään kakkospalloa. Lahti haki 14 hyökkäyslevyriä, joista he tekivät 14 pistettä. Menetykset kirjattiin 13-10 ja kauhajokiset tehtailivat 22 pinnaa niiden jälkeen. Vaikka Lahti sai pelitilanneheittoja enemmän, niin isäntien heittotarkkuudet jäivät vieraita matalammaksi (Lahti 2p 45 %, 3p 38 %, KB 2p 63 %, 3p 48 %). Lahti sai ottelussa vain viisi vaparia. Karhubasket pääsi viivalle 16 kertaa, mutta onnistui vain kahdeksan kertaa.

Erik Sanjantila pysyi kauhajokisten puolustuksen pihdeissä ja teki vain viisi pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Olen tosi tyytyväinen. voittoon, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. Aika monta vieraspeliä on pelattu huonosti tällä kaudella ja ollaan lähdetty tappio niskassa kotimatkalle. Tänään kaikki pelasivat paremmin ja pääsevät paremmalla fiiliksellä bussiin. Meillä on vielä yksi ottelu vielä ennen joulua KTP:tä vastaan. Voittoputkessa kaikilla on paremmat fiilikset, kun kotkalaiset saapuvat perjantaina vieraaksi.

Karhubasketin kolmas perättäinen voitto nosti sen sarjataulukossa kuudenneksi ja samalla yläloppusarjan puolelle, kun matkaa runkosarjan päätökseen on kahdeksan ottelua. Tasapisteissä kauhajokisten kanssa ovat Kouvot ja Vilpas, ja ne ovat takana keskinäisten otteluiden takia. Kobrat ovat tästä kolmikosta kahden pisteen etäisyydellä ja edellä menee KTP, jolla on kaksi sarjapistettä eli yksi voitto enemmän, mutta toki yksi ottelu vähemmän pelattunakin.

Ja tuo KTP:n rästiottelu pelataan pois vielä ennen joulua, kun kotkalaiset saapuvat perjantaina IKH Areenalla. Kyseessä on joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Voitolla Karhubasket kiilaa kotkalaisten edelle ja viettää joulutauon sarjapaikalla viisi. Jos KTP voittaa, niin he saavat erittäin vahvan otteen yläloppusarjapaikasta. Perjantain ottelu alkaa IKH Areenassa kello 18 ja lippuja saa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.