UUTISET

18.12.2023

KARHUBASKETILLE TÄRKEÄ VOITTO VILPPAASTA

Nate Pollard Jr (#22) pokkasi kotijoukkueen ykköspalkinnon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan runkosarja on siirtynyt jälkimmäiselle puoliskolle. Kauhajokisten sijoitus sarjataulukossa on pettymys sekä joukkueelle että faneille, kun oranssipaidat olivat ennen lauantain kamppailua sarjassa yhdeksäntenä. Vieraaksi IKH Areenaan saapunut Salon Vilpas oli Karhubasketin yläpuolella, joten tärkeistä sarjapisteistä pelattiin, kun molemmat joukkueet tavoittelevat sijoitusta kuuden parhaan joukkoon, mikä tietäisi paikkaa ylemmässä loppusarjassa.

Karhubasket aloitti väkevästi. Samme Givens (13/5/8) ja Topias Palmi (24/5) tekivät and1 suoritukset, Joona Hakamaa (5/4/2 torjuntaa) jatkoi ajelua korille, ja kun Palmin kolmonen löysi tiensä sukkaan, niin IKH Areenan tulostauluilla komeilivat kolmessa minuutissa lukemat 11-0. Samalla Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kutsui joukkueensa aikalisälle. Jamison Overton (23/3/2) teki vieraiden avauspisteet kolmosella, mutta Palmi teki isäntien viisi seuraavaa pistettä, joten avauskympin puolivälin jälkeen lukemat olivat 16-3. Overton johdatti salolaisten kiriä, joten ero kutistui ja toiselle neljännekselle vaihdettiin lukemissa 29-20.

Topias Palmi jatkoi hurjaa virettä. Nyt syntyi 18 minuutissa 24 pistettä, kunnes peli jäi kesken loukkaantumisen takia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

DeAndre Dishman (11/9/1) johti Vilppaan rynnistystä. Kun Mikko Koiviston (12/2/1) heitot osuivat koriin, niin ero kutistui kutistumistaan. Vilpas olisi saattanut mennä johtoonkin, mutta Shawn Hopkins (18/1 syöttö) piti yksinään isäntiä keulilla. Koiviston kolmonen ja Overtonin kakkonen muokkasivat lukemiksi 43-41, kun taukoon oli vain parisen minuuttia. Karhubasketin aikalisän jälkeen ensimmäisen Korisliigan ottelunsa pelannut Nate Pollard Jr (7/12/3) haki hyökkäyslevypallon ja upotti kakkosen. Pollard oli hetkeä myöhemmin hakemassa uutta hyökkäyslevypalloa, mutta Vilppaan Juho Nenonen (5/5/2) tempaisi miestä kaulaan kyynärpäällä. Hämmästyttävää, että Nenonen selvisi vain EU-virheellä. Pollard pystyi myöhemmin palaamaan kentälle, muttei pystynyt juomaan ja pelin jälkeen, kun kierrokset olivat laantuneet, Pollard joutui lähtemään iskun takia sairaalaan. Samme Givensin johdolla kauhajokiset ottivat 51-43 puoliaikajohdon.

Jos vain mahdollista, niin Juho Nenonen keräsi taas lisää faneja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Seuraava kauhajokisten verenpainetta nostanut tapahtuma tuli kolmannen kympin alkupuolella, kun Topias Palmi ajoi korille. Pallo meni koriin, mutta samalla Palmin sormi taittui, eikä hän enää palannut parketille. Samalla vanhassa kotiareenassa pelannut Teemu Suokas (6/7/5) löysi heittovirettä ja toi Vilppaan viiden pisteen etäisyydelle. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Oliver Kanden (8/2) vastasi omalla onnistuneella kolmosella. Hopkins hoiteli asioita yhdessä Givensin kanssa, joten oranssipaidat pääsivät 75-66 lukemissa viimeiselle neljännekselle.

Päätöskympille ei mitään mullistavaa tapahtunut. Vieraat tulivat neljän pisteen etäisyydelle, mutta Eero Innamaa (2/1/3) ja loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Vincent Sanford (12/2/1) muokkasivat lukemiksi 84-73. Ero kasvoi vielä 15 pisteeseen, mutta Vilpas kavensi loppunumeroiksi 89-79.

Eemi Luukkonen oli virhevaikeuksissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vaikka Vilpas voitti levypallot 40-46, niin oranssipaitojen 61 prosentin tarkkuudella uponneet kakkoset ja riittävän tarkat kolmoset (KB 33 %, Vilpas 28 %), riittivät voittoon, kun salolaiset sutivat vaparinsa sukkaan vain 38 prosentilla (8/21). Kun lopussa eroa oli 10 pistettä, niin siitä voi ynnätä noiden missattujen vapaaheittojen merkityksen. No ehkäpä se on hiukan suoraviivaista ajattelua, sillä moni muukin kenttätapahtuma vaikutti pelin lopputulokseen.

-​Vilpas on erinomainen kaukoheittojoukkue, joten meidän pitää onnistua puolustamaan mm. heidän hand off -syötöt, päävalmentaja Janne Koskimies listasi ottelun lähtökohtia. Toki teemme nyt hyökkäyspäässä saman tyylisiä asioita, joten harjoittelemalla omaa hyökkäyspeliä, harjoittelimme samalla myös puolustamaan Vilpasta. Pystyimme johtamaan peliä koko ajan, eikä meille tullut pitkiä jaksoja ilman pisteitä. Mitään hyökkäyspään ilotulitusta ei nähty, mutta saimme muutamia vapauttavia koreja. Pollard saapui viikolla Kauhajoelle ja Sanford palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon, niin meillä ei liikaa yhteisiä harjoituksia ollut ennen peliä. Mikä tärkeintä, että olen joutunut sanomaan useasti, että emme ole sellainen joukkue, josta voimme olla itse ylpeitä tai seura tai kaikki kannattajat voivat olla ylpeitä, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat olleet toista maata. Tänäänkin sen aisti, että meillä oli vain yksi agenda, joka oli voittaa peli, Koskimies sanoi tyytyväisenä.

Karhubasketin voitto nosti sen kuuteen voittoon eli 12 sarjapisteeseen. Kauhajokisilla on pelattuna 13 ottelua, kuten KTP:llä. Muut ovat pelanneet jo 14 kamppailua. Oranssipaidat nousivat Kobrien kanssa tasapisteisiin ja taulukossa edellä oleva kaksikko Kouvot – Vilpas ovat kaksi pistettä edellä. Kouvot pitää myös hallussaan viimeistä ylemmän loppusarjan paikkaa eli sijaa kuusi.

Karhubasketilla on vielä mahdollisuus nousta sarjataulukossa ennen joulua viidenneksi, koska sillä on vielä ennen joulutaukoa ohjelmassa kaksi ottelua. Tiistaina oranssipaidat matkaavat lahteen, jossa peli alkaa kello 18.30. Perjantaina 22.12. IKH Areenalle saapuu KTP. Perjantain ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18 ja lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.