UUTISET

13.12.2023

NATHANIEL POLLARD JR ON SAAPUNUT KAUHAJOELLE

Kauhajoen Karhubasket on solminut kauden 2023-2024 loppuun saakka ulottuvan pelaajasopimuksen 23-vuotiaan Nathaniel Pollard Jr:n kanssa. 196 senttinen Pollard Jr:n on pelannut alkukauden Suomessa Divari A:ta Koiviston Kipinässä (Äänekoski).

Kuluva kausi on Pollardin ensimmäinen ammattilaiskentillä. Kaksi edellistä kautta hän pelasi yliopistokoripalloa Maryland-Eastern Shore -joukkueessa, jossa viime kaudella tilastoihin tuli keskiarvoiksi noin 24 minuutin peliajalla 9,9 pistettä, 8,3 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Pollard pelasi 31 ottelussa ja tilastoihin merkittiin myös 1,5 riistoa ottelua kohden.

Kipinässä Pollard pelasi kaikki yhdeksän ottelua 19,9 pisteen, 13,8 levyrin ja 4,9 syötön keskiarvoilla. Lisäksi tilastoihin on kirjattu 4 riistoa ja 2,4 torjuntaa. Peliaikaa hän sai runsaat 32 minuuttia ottelua kohden. Kipinä on Divari A:n sarjataulukossa toisena, voitettuaan yhdeksästä pelistä kahdeksan. Edellä sarjataulukossa on Honka, joka on voittanut kaikki ottelunsa.

Pollardin viimeiseksi otteluksi Kipinässä jäi sunnuntain Äänekosken paikallisottelu, jossa Kipinä voitti Huiman lukemin 94-83. Pollard teki ottelussa 18 pistettä, poimi 14 levyriä ja jakoi viisi syöttöä.

-“Nate” on erittäin hyvä apu meille isoon päähän tässä tilanteessa ja pystyy liittymään heti joukkueen vahvuuteen, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi. Hän on osoittanut 1A-divisioonan puolella monipuolisuutta ja miehellä on varmasti nälkää päästä kokeilemaan Korisliigatasolla.

Pollard saapui Kauhajoelle alkuviikosta ja jos paperiasiat saadaan kuntoon, niin hän on kokoonpanossa tulevana lauantaina. Lauantaina 16.päivä joulukuuta Karhubasket kohtaa IKH Areenassa rakkaan vihollisen, Salon Vilppaan saapuu vieraaksi kello 18 alkavaan otteluun. Lauantaina IKH Areenan ovet avautuvat kello 16 ja ennakkoon lippuja saa ostettua osoitteesta Lippu.fi.

Muistakaa myös tulevana lauantaina Joulumarkkinat IKH Areenalla kello 9-16.

Uusi pelaaja oli jo yhteisharjoituksissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)