UUTISET

01.12.2023

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

Bojan Sarcevic johdattaa Korihait Kauhajoelle - Johdattaako hän vieraat voittoon? (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lauantaina pelataan Korisliigaa IKH Areenassa, kun Karhubasket (4 voittoa/6 tappiota) saa vieraaksi Uudenkaupungin Korihait (7 voittoa/4 tappiota). Karhubasket on hävinnyt kaksi peliä putkeen ja vajonnut sarjataulukossa yhdeksänneksi. Kurssin on käännyttävä ja nopeasti, jos haaveet ylemmän loppusarjapaikan suhteen halutaan pitää elossa. Korihait on sarjassa neljäntenä, kerättyään 11 ottelusta neljä voittoa.

Lauantain ottelu alkaa IKH Areenassa kello 18. Areenan ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Ennakkoon lippuja voi ostaa osoitteesta Lippu.fi.

Karhubasket kohtasi Hait kauden ensimmäisessä ottelussa lokakuun alussa. Silloin uusikaupunkilaiset olivat tylyjä isäntiä, eikä loppulukemat 86-81 tuo esille joukkueiden tasoeroa tuossa ottelussa. Vaikka oranssipaidat johtivat ottelua ensimmäisen kympin jälkeen 16-21 ja johtivat ottelua parhaimmillaan 12 pisteellä, niin Hait olivat selvästi parempi joukkue. Kuinka niin parempi joukkue, kun kauhajokiset voittivat levypallot 36-47 ja upottivat 23 vaparista peräti 21 (!) tarkkuuden ollessa 91 prosenttia? No kun ei pallo liikkunut, eikä oikein miehetkään. Tästä kertovat vain 11 syöttöä ja 24 prosentin tarkkuudella uponneet kolmoset sekä 47 prosentin kakkoset. Miehiä on oranssipaidoissa vaihtunut tuon jälkeen, mutta tilanne taitaa olla ihan sama. Intohimoa ja tahto ei osteta rahalla.

Karhubasketista Topias Palmi teki 18 pistettä, Eero Innamaa kahdeksan, Joona Hakamaa viisi, Eemi Luukkonen neljä ja Shawn Hopkins kolme. Muut pistemiehet ovatkin sitten lähteneet tai ovat telakalla tulevasta pelistä. Korihaiden tähtenä hääri yli 35 minuuttia pelannut Bojan Sarcevic, joka teki 21 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Myös Javion Ogunyemi (15/10/3), Jalen Jackson (13/5), Wesley Person Jr. (12/4/3) ja Travis Jocelyn (11/4) pääsivät yli 10 pisteen, eikä Mikael Aalto (9/5/2) ollut kaukana tuosta rajapyykistä. Ja kaikki nämä Haiden avainpelaajat saapuvat lauantaina IKH Areenaan.

Karhubasketin olisi ehdottoman tärkeä voittaa ottelu, jos se mielii nousta ylempään loppusarjaan. Pakkovoitosta ei vielä voi puhua, mutta kohta sekin päivä on käsillä, jos kurssi ei korjaannu. Paikka ylemmässä loppusarjassa on nyt neljän sarjapisteen eli kahden voiton päässä. Toki kauhajokisilla on KTP:n tapaan yksi ottelun vähemmän pelattuna, mutta se on sekä uhka että mahdollisuus. Viimeisistä 12 ottelusta Karhubasketin on voitettava kaksi enemmän kuin Vilppaan tai KTP:n, mutta lisäksi oranssipaitojen ja yläloppusarjan välissä ovat Kobrat sekä Kouvot. Karhubasket saa vieraaksi runkosarjan jälkipuoliskolla IKH Areenaan KTP:n, Kobrat, Vilppaan ja Kouvot, mutta muitakin voittoja on otettava. Positiivista on se, että jos pelit eivät suju, niin tyvipään taistelussa jumbokolmikosta ainoastaan Lahti kohdataan vieraissa.

Karhubasket jatkaa pelaamista ilman sentteri Horace Spenceriä (alavartalovamma) ja Vincent Sanfordin (alavartalovamma) pitänee hänet sivussa runsaan viikon, mutta mitään vakavampaa ei tutkimuksessa ilmennyt, joten pelaaminen ratkeaa aina pelipäivän kunnon mukaan. Iloinen asia on se, että valmentaja Risto-Matti Rousku palaa Karhubasketin vaihtopenkille.

Korihait on Karhubasketista otetun avausvoiton jälkeen napsineet voitot lokakuussa vieraissa Biisoneista (83-86) ja Lahdesta (87-104), sekä kotona Vilppaasta (81-72). Marraskuun voitot ovat tulleet Kotkasta (90-96), kotona Kouvoista (88-76) ja Pyrinnöstä (84-74). Hait ovat hävinneet kotona BC Nokialle (91-97), vieraissa Kobrille (78-73), kotona Katajalle (74-89) ja edellisen ottelun tiistaina Kisahallissa sarjakärki Gullseille (112-74). Tiistain tappiota voidaan puolustella sillä, että Bojan Sarcevic oli pelistä sivussa, koska perheeseen syntyi tyttö. Karhubasket onnittelee.

Haiden sentteri #1 Javion Ogunyemi ei nyt pääse vääntämään Horace Spencerin kanssa, mutta saako kotijoukkue hänet lauantaina kuriin? (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Hait ovat seitsemässä voittopelissä tehneet 89,3 pistettä per ottelu ja upottaneet kakkoset 59,3 sekä kolmoset 35,2 prosentin tarkkuudella. Hait ovatkin koko Korisliigan tarkin joukkue kakkosissa, sentteri Javion Ogunyemin johdolla. Ogunyemi upottaa kakkoset 70,2 prosentin tarkkuudella ja on Haiden paras pistenikkari 17,7 pisteen keskiarvolla. Karhubasketin on pystyttävä puolustamaan lauantaina vieraiden heittopaikat pois, onnistumalla yksi vastaan yksi tilanteissa. Keskiviikon puolustusesityksellä Hait syövät Karhun välipalaksi jo avauspuoliskolla.

Korihaiden kokoonpano ja tilastot (ottelut/minuutit/pisteet/levypallot/syötöt):

#1 Javion Ogunyemi, sentteri, 206 cm (11 ott/30 min/17,7/9,8/1,5/1,1 torjuntaa)

#2 Viljami Arvonen, takamies , 184 cm (3 ott/5 min/1,7)

#5 Wesley Person Jr., takamies, 191 cm (11 ott/26 min/12,6/2,3/2,2)

#7 Bojan Sarcevic, takamies, 190 cm (9 ott/26 min/10,4/4,1/3,6/1,8 riistoa)

#8 Joni Herrala, takamies, 192 cm (11 ott/22 min/3,8/2/2,4)

#20 Travis Jocelyn, laituri, 199 cm (11 ott/30 min/12,8/5,2/1)

#22 Akseli Arvonen, laituri, 187 cm (1 ott/1 min)

#34 Valtteri Pihlajamäki, laituri, 187 cm (3 ott/2 min/1/0,3)

#40 Jalen Jackson, laituri, 198 cm (11 ott/28 min/12,5/4,1/3,6/2,3 riistoa/1,2 torjuntaa)

#40 Thomas Vehmanen, takamies, 180 cm (11 ott/22 min/5,6/1,9/4,2)

#50 Mikael Aalto, laituri, 208 cm (11 ott/20 min/10,8/4,3/0,8)

Pääseekö Haiden Jalen Jackson taas tuulettamaan voittoa? (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korihailla on erinomainen ja tasainen jenkkinelikko, yksi sarjan parhaista takamiehistä Bojan Sarcevic, sekä fyysinen ja kimmoisa Mikael Aalto. Toki unohtaa ei saa Joni Herralaa ja Thomas Vehmasta, jotka hoitavat omat roolinsa hyvin. Vaikka Bojan on Korisliigan kaikkien aikojen syöttökunkku, niin Vehmanen jakaa 4,2 syöttöä per ottelu, joka on hieman Bojania enemmän. Toki kausi on vasta alussa.

Valmentajien ennakkokommentit ja alustavat kokoonpanot tulevat näkyviin korisliiga.fi -sivustolle lauantaina kello 10 ja löytyvät TÄSTÄ linkistä.

Karhubasket – Korihait lauantaina 2.12. kello 18 IKH Areenassa. Liput ennakkoon saa osoitteesta Lippu.fi. IKH Areenan lipunmyynti aukeaa kello 16 samalla kun ulko-ovet avataan.

Lauantaina IKH Areenalla vietetään pikkujouluja. VIP-liput ovat tarjouksessa hintaan 85 euroa, joka sisältää pääsylipun areenan parhaille paikoille ja maittavan buffet-ruokailun. Myös VIP-liput voi ostaa osoitteesta Lippu.fi.

Jos VIP-lippua ei halua ostaa, mutta nälkä yllättää niin pääsylipun ostaneille tai kausilipun haltioille myydään pikkujoulubuffettia, joka tarjoillaan yläkerran päätyravintolassa kello 16-18 ja hinta on 28,90 per henkilö.

Eikä bileet lopu kello 18 alkavaan Karhubasket-Korihait koripallo-otteluun, vaan heti ottelun lehdistötilaisuuden jälkeen Sporttibaarissa alkaa musisoida bilebändi Apaja.

Tervetuloa viihtymään IKH Areenaan!