UUTISET

09.12.2023

STOP THE PRESS – NOKIAN TULIJAISET VOITTO SEKÄ TÄRKEÄT SARJAPISTEET

Koko joukkue yli pelissä mukana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin lähtökohdat lauantain otteluun Nokialla eivät olleet parhaat mahdolliset. Kaksi jenkkiä on lähdössä Kauhajoelta, yksi on sairastuvalla, joten kokoonpanoon saatiin kahdeksan pelaajaa. Vieraskentällä oli vastassa sarjataulukon kakkonen, joten etukäteisveikkaukset eivät kauhajokisille toivottua käännöstä voittokantaan luvanneet.

Mutta mitäs veikkauksista, sillä kauhajokiset taistelivat ja nappasivat ensimmäisellä puoliajalla jo 19 pisteen etumatkan. Topias Palmi (34/8/2), joka edellisessä tuplajatkoaikahäviössä Korihaita vastaan teki 37 pistettä, osoitti, että tulikuuma heittokäsi ei ollut viilennyt viikossa astettakaan. Palmi pussitti avauskympillä 17 pistettä ja Karhubasket johti lukemin 16-31.

Tähän kuuluisi liekinkuva, mutta se kuvaakin Topias Palmin pelivirettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Palmi oli erinomainen, mutta voittoon tarvittiin koko joukkuetta. Vajaamiehinen ja alimittainen vierasjoukkue taisteli, raastoi ja teki kaikkensa voiton eteen. Joukkueesta suorastaan huokui erilainen tekemisen meininki, kuin aikaisemmin kaudella, joten päävalmentaja Janne Koskimiehen tekemät kokoonpanomuutokset näyttivät tepsivän. Pelaajilla oli hymy huulillaan ja läpsyjä jaettiin. Ja mikä olikaan mukavampi palkinto, kuin voitto.

Voitto kelpasi myös äänekkäille oranssipaitaisille faneille, joita oli kerääntynyt mukava määrä Harjuniityn halliin omiaan kannustamaan. Jotkut olivat aikaisemmilla esityksillä ja illan ottelun lähtöasetelmilla joukkueensa hyljätä, mutta kauhajokiset kannustivat omiaan läpi ottelun. Isoo KIITOS siitä faneille. Toivottavasti kannustus ja mökä on samanlaista ensi lauantaina IKH Areenassa, kun rakas kilpakumppani Salon Vilpas saapuu IKH Areenaan. Ja miksei olisi?

Samme Givens toimi ajoittain takamiehenä ja jakoi yhdeksän syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Takaisin lauantain voitto-ottelun tapahtumiin. Samme Givens (14/11/9) hätyytteli jälleen tripla-tuplaa ja parketille palannut Eemi Luukkonen (3/4/4) toi sen tarvittavan lisälatauksen, joka puuttui edellisessä ottelussa. Karhubasket voitti levypallot 29-42, haki 14 hyökkäyspään levyriä ja rokotti niistä nokialaisia 17 pisteellä.

Pelin edetessä ja kääntyessä loppusuoralle eli viimeiselle kympille, kauhajokisten tankista alkoi loppua bensa. BC Nokia hiipi koko ajan lähemmän, Both Gachin (19/6/4) ja Tucker Richardsonin (16/8/7) johdolla. Niko Mattilan (11/4/3) ja Gachin peräkkäiset kolmoset tekivät tilanteeksi 78-81, kun peliaikaa oli jäljellä vain kolme minuuttia. Mutta Oliver Kandén (10) vastasi kolmosella ja huippuottelun pelannut Shawn Hopkins (17/3/2) kävi donkkaamassa lukemiksi 78-86. Tästä kotijoukkue ei enää noussut, joten loppulukemat kirjattiin 84-91.

Shawn Hopkins oli loppuhetkillä isossa roolissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin on saatava kokoonpanoon lisää pelaajia, jotta pelaajilla riittää energiaa hyökkäyspäähän ja puolustuspäässä saadaan pidettyä yllä haluttua intensiteettiä. Joulu lähestyy ja pelirytmi tiivistyy, eivätkä panokset ainakaan pienene. Toivottavasti keväämmällä tätä lauantaista voittoa Nokialla voidaan muistella käännekohtana ja yksittäisenä tilanteen voidaan nähdä Karhubasketin kasvatti Joona Hakamaan (7/5/3) tarjoama passi toiselle Karhubasketin kasvatin Jussi Ikkelän (2/1/1 riisto) koriin.

-Olen iloinen meidän pelaajien puolesta ja todella iloinen meidän kannattajien puolesta, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Kannattajat ovat paikalla ja he ovat nähneet meiltä monta heikkoa vierasottelua. Voitimme levypallot selkeästi ja teimme 17 pistettä hyökkäyslevyreistä, vaikka pelaamme ilman sentteriä. Tämä kertoo meidän tahtotilasta voittaa, mikä oli mahtava nähdä. Pystyimme hankkimaan alussa riittävän johtoaseman, joten vaikka annoimme viimeisellä neljänneksellä 26 pistettä, niin voitimme, vaikka Nokia pääsikin lähelle. Meiltä puuttuu sekä pelintekijä että sentteri, joten olemme joutuneet muuttamaan pelityyliä. Varmasti joudumme reagoimaan jatkossakin, sillä tuskin Topias saa seuraavissa otteluissa hirveästi tilaa, Koskimies pohti.

Lauantaina 16. joulukuuta Karhubasket kohtaa IKH Areenassa kello 18 alkavassa ottelussa Salon Vilppaan. Vilpas on kauhajokisia sarjataulukossa edellä, joten jos oranssipaidat haluavat vielä haaveilla ylemmän loppusarjan paikasta eli pääsystä kuuden parhaan joukkoon, niin ottelu on voitettava. Liput saa ennakkoon ostettua osoitteesta Lippu.fi.

Voittaminen on aika mukavaa. Kiitos fanit! (kuva: Janne Yli-Korhonen)