UUTISET

30.11.2023

KARHUBASKETILLE TAPPIO PYYNIKILLÄ

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti keskiviikkona korjaamaan kurssia Tampereelle, jossa Korisliigan sarjataulukon viimeisellä paikalla ja ainoastaan yhden voiton napannut Pyrintö isännöi kauhajokisia. Mutta kun ei kulje, niin sarjasijoituksilla ei ole merkitystä.

Karhubasket aloitti keräämällä onnistumisia jokaiselle viisikon pelaajalle. Eemi Luukkosen (17/7) kolmosen jälkeen Pyrinnön valmentaja Tero Vasell pyysi aikalisää tilanteessa 9-17, kun avauskymppiä oli pelattuna vajaat viisi minuuttia. Kauhajokiset jatkoivat iloista hyökkäyspelaamista ja kuuden minuutin jälkeen vieraiden etumatka kasvoi suurimmilleen, kun Vincent Sanford (16/1/4) upotti lay-upin ja vaparin päälle, tehden lukemiksi 13-24. Pyrintö kuitenkin kairasi ottelun hahmon Luther Muhammad (42/7/7) eron kolmeen, joten avausneljännes päättyi lukemiin 28-31.

Karhubasket ei löytänyt mitään keinoja Luther Muhammadin pysäyttämiseksi (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vaikka kauhajokiset pitivät johtopaikkaa avauskympin jälkeen, niin kaikki vaaran merkit olivat ilmassa. Korisliigan huonoin hyökkäysjoukkue oli takonut 28 pistettä ensimmäiseen 10 minuuttiin ja ensimmäistä ammattilaiskautta viiden yliopistovuoden jälkeen pelannutta Muhammadia ei saatu kuriin millään. Muhammad ja Chrysostom Chukwuma (9/4) johdattivat kotijoukkueen toisen neljänneksen alussa 8-0 jaksolla 36-31 johtoon kahdessa minuutissa. Pelille kuvaavaa oli, että kauhajokisille tuli tuossa yksi menetys ja Pyrintö haki kaksi hyökkäyslevypalloa. Ote oli Pyrinnöllä ja juuri ennen puoliaikaa lukemat olivat 56-43. Taukolukemat olisivat olleet 59-47, mutta Samme Givens (17/6/7) upotti kolmosen puolesta kentästä, joten puoliajalle poistuttiin lukemissa 59-50.

Kolmannella kympillä Eemi Luukkosen kahdeksan perättäistä pistettä kavensivat tilanteeksi 66-58. Hetkeä myöhemmin Oliver Kandenin (9) kolmonen kavensi eron kolmeen pisteeseen. Takamies Courtney Fortson (19/4/13) toi vieraat kahden pisteen etäisyydelle, mutta Muhammed päätti neljänneksen lukemiin 76-72.

Eeli Luukkonen taisteli hyvin ja teki 17 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Antero Lehto (14/4 syöttöä) nousi kolmosellaan sivuamaan Petri Virtasen Korisliigan kolmosennätystä päätösneljänneksen alussa. Lehdon ensimmäinen kolmonen upposi muuten 14.2.2001. Lehdon ja tukun torjuntoja esittäneen Nighael Ceaserin (15/7/4 torjuntaa) johdolla Pyrintö otti kolmessa minuutissa 87-80 johtoaseman. Topias Palmin (18/2) kolmonen kavensi eroa. Päätösneljänneksen puolivälissä oltiin tasalukemissa 87-87 Givensin ja Fortsonin upotettua kakkoset.

Viimeiseen vitoseen Pyrintö teki peräti 19 pistettä. Tamperelaiset upottivat vaparit 10/11, kakkoset 3/4 kolmoset 2/5, eivätkä menettäneet kertaakaan. Kauhajokiset kivittivät kaikki viisi kolmostaan ja kymmenestä vapaaheitosta koriin saatiin vain kuusi. Kuka tietää oliko vierasjoukkue väsynyt päätösneljänneksen viimeisellä vitosella, sillä Karhubasket teki koko päätösneljänneksellä vain yhden vaihdon. Kanden upotti kolmosen ja siirtyi vaihtopenkille ajassa 32.30, eikä vaihtoja sen jälkeen tehty. Pyrintö nappasi lopulta kauden toisen voittonsa lukemin 109-100.

Pyrinnön korilla oli ajoittain ahdasta, mutta Topias Palmi viimeistelee siitä huolimatta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Pyrintö teki vasta toista kertaa kaudella yli 90 pistettä. Tamperelaiset voittivat levypallot 31-24 ja hakivat peräti 15 hyökkäyslevypalloa, joista he tekivät 15 pistettä. Kauhajokisten levypallotaisteluun toi haastetta sentteri Horace Spencerin puuttuminen kokoonpanosta alavartalovamman takia. Vamma pitää sentterin sivussa tositoimista koko joulukuun. Lisää huonoja uutisia tuli kolmannen kympin loppupuolella, kun Sanford nilkutti vaihtoon. Vamman vakavuus selviää lähipäivinä. Karhubasket jakoi peräti 28 syöttöä, upotti kolmoset 50 prosentin tarkkuudella (11/22) ja kakkosetkin 68 prosenttisesti. Lisäksi menetyksiä tuli vain 11 kappaletta, mutta Pyrintö ehätti rokottaa niistä 17 pinnaa. 100 pistettä pitäisi riittää helposti voittoon, mutta luokaton puolustusesitys kautta linjan tarjosi vastustajalle mahdollisuudet voittoon ja sen Pyrintö käytti hyväkseen.

-Ehdottomasti puolustuspää olisi voinut ja olisi pitänytkin olla parempaa, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Pitää antaa kaikki kunnia Pyrinnölle, joka pelasi hienon ottelun ja ansaitsi voittonsa. Taidettiin olla kaksi sarjan heikointa korintekojoukkuetta ennen ottelua ja sitten loppulukemat ovat tuollaiset. Olen pettynyt meidän tapaan tulla otteluun. Ensimmäisellä puoliajalla annettiin 59 pistettä vastustajalle. Meillä oli tässä ottelussa paremmat heittoprosentit kuin vastustajalla ja näillä prosenteilla, kun tekee 100 pistettä, olisi ottelu pitänyt voittaa. Emme siihen pystyneet. Ottelu hävittiin useisiin pieniin asioihin ja esimerkiksi vastustaja oli tänään kovempi kamppailupalloissa, Koskimies painotti.

Korisliigan runkosarja on nyt puolivälissä. Ainoastaan Karhubasketilla ja KTP:llä on pelattuna 10 ottelua, mutta tämä tasataan runkosarjan jälkipuoliskon aikana. Kauhajokisten takamatka ylempään loppusarjaan, jonne pääsee 22 kierroksen jälkeen 22 joukkuetta, on nyt neljä sarjapistettä eli kaksi voittoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oranssipaitojen pitää voittaa viimeisistä 12 ottelusta kaksi enemmän kuin Vilppaan tai KTP:n. Ja edellä ovat myös Kouvot ja Kobrat. Tehtävä on haastava, mutta ei mahdoton. Edellä olevista joukkueista Karhubasket saa vieraaksi IKH Areenaan jälkipuoliskolla Kouvot, Kobrat, Vilppaan ja KTP:n. Toki suuremmissa ongelmissa kauhajokiset ovat olleet tyvipään joukkueiden kanssa.

Paljoa ei ole kauhajokisilla aikaa surra tappiota, sillä jo lauantaina pelataan IKH Areenassa. Vastustajaksi kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu Uudenkaupungin Korihait. Korihait aloittivat hienosti sujuneen kautensa kotivoitolla Karhubasketista, joka tuli lokakuun alussa lukemin 85-80. Liput lauantaina otteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Korihaiden tähtenä häärii takamies Bojan Sarcevic. Sarcevic johdatti Karhubasketin kahteen mestaruuteen, ennen siirtymistä takaisin Ukiin, jossa hänen uransa Korisliigassa alkoi kaudella 2006-2007. Bojanin pelaaminen lauantaina on vielä avoinna, sillä perheeseen syntyi alkuviikosta lapsi. Karhubasket lähettää Bojanille ja Suzanalle ISOOT onnittelut!