UUTISET

03.12.2023

KARHUBASKET TAISTELI – KORIHAIT KORJASI SARJAPISTEET

Topias Palmi teki 37 pistettä, joista 27 tuli toisella puoliajalla ja 10 minuutin jatkoajalla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Oranssipaitojen lähtökohdat lauantain kotiotteluun Korihaita vastaan IKH Areenassa eivät olleet helpot. Kokoonpanosta puuttuivat molemmat isot pelaajat, kun sekä Horace Spencer että Eemi Luukkonen olivat sairastuvan puolella alavartalovammojen takia. Myös Vincent Sanford oli poissa kokoonpanosta, keskiviikon Pyrintö ottelussa tuleen alavartalovamman takia.

Kauhajokiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan taistelivat kaikin mahdollisin keinoin. Karhubasket otti toisen kympin alkupuoliskolla 37-28 johtoaseman Shawn Hopkinsin (15/3) ja Oliver Kandenin (17/1) johdolla. Kotijoukkue taisteli levypalloista, ja voitti ne avauspuoliskolla 20-17, vaikka vierailla oli selkeä kokoylivoima puolellaan. Vieraat pysyivät mukana Mikael Aallon (28/10/2) tahdittamana ja vastasivat oranssipaitojen yhdeksän pisteen etumatkaan 0-6 jaksolla. Hait kirivät lopulta puoliaikatilanteeksi 46-45.

Vahva Mikael Aalto oli kauhajokisille hankala vastus (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella puolikkaalla Haiden Wesley Person Jr (33/2) ja Karhubasketin Topias Palmi (37/8/2) järjestivät melkoisen näytöksen, ja molemmat ottivat joukkueensa reppuselkään, eikä muutaman pisteen eroa saatu aikaan puoleen tai toiseen. Bojan Sarcevicin (12/9/5) kolmonen tasoitti lukemiksi 88-88, mutta kotijoukkueelle tarjoutui vielä videohaaston jälkeen mahdollisuus voittaa ottelu, kun pelikellossa oli aikaa 0,6 sekuntia. Harhasyöttö sivurajassa tarjosi vielä mahdollisuuden vieraille, mutta ratkaisua ryhdyttiin hakemaan jatkoajalta.

Haiden Wesley Person oli huimassa heittovireessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korihait pitivät pientä etumatkaa jatkoajan loppupuolella, Jalen Jacksonin (16/3/2) muokattua lukemiksi 94-98. Sammy Givens (20/12/9) upotti vaparit ja Shawn Hopkinsin kolmonen vei isännät 99-98 ensimmäisen jatkoajan viimeisen minuutin pyörähtäessä käyntiin. Sitten Givens sai viidennen virheensä ja Aalto palautti vieraat pisteen johtoon kahdella onnistuneella vaparilla. Eero Innamaa kuittasi tuon nopeasti, mutta Personin yksi kuudesta onnistuneesta kolmosesta näytti vievän Hait voittoon. Palmi oli kuitenkin eri mieltä ja tasoitti lukemat numeroihin 103-103, joten edessä oli toinen viiden minuutin jatkoaika.

Oliver Kanden upotti neljä kolmosta ja teki 17 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Takamies Courtney Fortson (5/3/9) oli penkitetty viimeistä kertaa jo ennen varsinaisen peliajan päätöskympin alkua, joten hänestä ei joukkueelle ollut apua. Givensin lisäksi myös Joona Hakamaan (7/2/2) peli oli päättynyt virhetilin täyttymisen myötä, joten jäljellä olevan viisikon takista alkoi bensa loppua. Personin kakkonen teki lukemiksi 109-112 ja lopullisen ratkaisun pelille heitti Joni Herrala (3/4/5) kolmosellaan. Jussi Ikkelä (2/2) teki pelin viimeisen korin, joten loppulukemiksi kirjattiin 50 minuutin jälkeen 111-116.

Kokoalivoimasta huolimatta Karhubasket taisteli hyvin levypalloista, vaikka ne lopulta kirjattiin vieraille 45-47. Kotijoukkue upotti kakkoset 50 ja kolmoset 40,5 prosentin tarkkuudella, mutta vajaalla kokoonpanolla pelaaminen näkyi menetyksissä, joita isännille tuli 14 kappaletta. Näistä Hait rokottivat 17 pistettä. Karhubasket oli tarkkana vapaaheittoviivalla, sillä joskus murheenkryyninä olleet vaparit upotettiin 87,5 prosentin tarkkuudella. Fortsonin penkittäminen paransi kotijoukkueen pallonliikettä ja Givensin johdolla tilastoihin saatiin 25 passia. Givens jäikin yhden syötön päähän tripla-tuplasta.

-Onnittelut Uuteenkaupunkiin, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Erittäin tiukka peli ja ikävä loppu. Koko viikko on ollut ikävä ja olisi ollut mukava päättää se voittoon. Olen ylpeä pelaajista. Meillä oli paljon vaikeuksia pelin aikana, mutta ne pelaajat, jotka tulivat sisään, kasvoivat pelin aikana ja täyttivät roolinsa hyvin. Givensin viides virhe oli meille tosi paha juttu ja ennen sitä, hän joutui pelaamaan valtavan isot minuutit. Hyvä taistelu meiltä, mutta ei palkintoa. Loukkaantuneista pelaajista Sanfordin paluu on lähimpänä, ehkä jo ensi viikon loppupuolella. Luukkosen tilanne selviää tarkemmin alkuviikosta, kun kuulemme lisää tutkimuksista. Minun pitää tehdä valmentajana tehdä ratkaisuja, jotka ovat parhaaksi joukkueelle ja sen takia Fortson ei pelannut enempää, Koskimies kommentoi peluutusta.

Shawn Hopkins piti kauhajokisia loppuhetkillä voittotaistelussa kiinni (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketilla on nyt viikko aikaa parannella vammoja ja toivottavasti viilata kokoonpano kuntoon. Ensi lauantaina oranssipaidat matkaavat BC Nokian vieraaksi. Seuraava kotiottelu IKH Areenalla on vuorossa lauantaina 16. joulukuuta, jolloin vieraaksi kello 18 alkavaan otteluun saapuu Salon Vilpas. Vilpas, kuten moni muukin, on kauhajokisia sarjataulukossa edellä, joten jokainen seuraavista otteluista on ns. pakkovoitto, jos oranssipaidat mielivät jatkaa pelejä ylemmässä loppusarjassa.