UUTISET

22.11.2023

KARHUBASKETIN URAKKA FIBA EUROPE CUPISSA PÄÄTTYI TAPPIOON

Karhubasket jäi alkulohkon viimeiseksi saldolla viisi tappiota ja yksi voitto (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin taival eurokentillä päättyi tappioon, kun päätöskierroksen ottelussa kyproslainen Petrolina AEK haki keskiviikkona 80-85 (35-33) voiton IKH Areenasta. Panosta ottelussa ei ollut, sillä alkulohko C:n ykköspaikka ratkaistiin jo tiistaina Saksassa, jossa Rostock Seawolves voitti Jonava CBetin 86-81, mutta liettualaiset voittivat alkulohkon keskinäisten otteluiden piste-eron turvin.

Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies lupaili ennen keskiviikon kamppailua, että harjoittelussa keskitytään perusasioiden kertaamiseen ja ottelussa pelataan laajalla rotaatiolla. Alku näyttikin hyvältä, kun kauhajokisten jääkiekkomaiset viisikkovaihdot pitivät puolustustyöskentelyn tiiviinä ja vieraat jäivät avauspuoliajalla vain 33 pisteeseen.

Topias Palki teki ensimmäisellä puoliajalla 12 pistettä, mutta ei varotoimenpiteenä pelannut tauon jälkeen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket upotti avauspuoliskolla kolmoset 35 prosentin tarkkuudella. Oliver Kanden (9/4/1) onnistui kahdessa kolmosessa ja Topias Palmi (12/1 syöttö) kolmessa. Kakkosille kotijoukkue ei saanut tilaa, sillä 16 yrityksestä vain viisi löysi tiensä koriin, joka antaa onnistumisprosentiksi vaatimattoman 31,3. Levypallopelaaminen oli hyvää, sillä Petrolina sai vain yhden hyökkäyslevypallon ja oranssipaidat poimivat 25 levyriä, joista kahdeksan tuli hyökkäyskorilla. Näistä tehtiin 11 pistettä. Vaaran merkkejä oli ilmassa, sillä kauhajokisten yhdeksästä menetyksestä kyproslaiset tekivät 10 pistettä.

Petrolina nappasi alussa 0-8 johtoaseman, kun kotijoukkue onnistui vain kolistelemaan korirautaa. Karhubasket otti johtopaikan 10-0 jaksolla, jonka päätteeksi lukemat olivat 15-10. Toisen neljänneksen alussa kotijoukkueen johtoaseman kasvoi suurimmilleen, kun tilanne oli 21-12. Vieraat kuitenkin kirivät Nick Griffinin (12/4/2) johdolla, joten tauolla eroa oli kaksi pistettä.

Toisen puoliajan kuluessa Karhubasketin puolustuksesta katosi intensiteetti ja Petrolina nakutti tauon jälkeen peräti 52 pistettä. Taveion Hollingsworth (25/9/4/6 riistoa) johdatti vieraiden marssia korille ja kapteeni Iakovos Panteli (10/1/1) seurasi pelikaverinsa esimerkkiä. Myös Jesse Hunt (10/10/4) pelasi vahvasti. Petrolina pääse kauhajokisten yli-innokkaan puolustuksen tuomien virheiden takia peräti 20 kertaa toisella puoliajalla vapaaheittoviivalle. Myös pallot karkailivat kotijoukkueen hyppysistä ja menetyksiä tuli viimeisten 20 minuutin aikana 13 lisää, joten kokonaissaldo oli pelissä 22 menetystä ja niistä Petrolina teki 26 pistettä.

Taveion Hollingsworth teki 25 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vielä viisi minuuttia ennen loppua peli oli tiukka, kun IKH Areenan tulostauluilla oli lukemat 66-68. Hetkeä myöhemmin tilanne oli 68-80, joten peli oli ratkennut. Karhubasket yritti kuitenkin loppuun saakka takamies Courtney Fortsonin (18/5/6) ja Vincent Sanfordin (11/3/3) johdolla, mutta yritys jäi vajaaksi, sillä loppulukemat olivat 85-80.

-Me jouduimme tänään tekemään paljon enemmän töitä korien eteen, kun vastustaja pääsi menetysten jälkeen helposti korille, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Ne vaikuttavat paljon tasaisessa ottelussa pelin kulkuun. Vastustaja sai niistä 26 pistettä ja me vain seitsemän. Ensimmäisellä puoliajalla oli hyviä asioita. Lähdimme peliin sillä ajatuksella, että halusimme keskittyä tiettyihin teemoihin, mitä olemme alkuviikosta harjoitelleet. Toisella puoliajalla meidän intensiteetti tippui paljon, minkä näkee siitä, että vastustaja teki 52 pistettä. Mietittävää riittää siinä, että kuinka saamme pelattua pidempiä jaksoja intensiivistä korista. Tällä hetkellä saamme tehtyä sitä vain hetkittäin. Ensimmäisellä puoliajalla olisimme voineet tehdä enemmän pisteitä huolellisella viimeistelyllä. Avausjaksolla maltoimme liikuttaa palloa, mutta toisella puolikkaalla tuli esiin meidän vanha vaiva eli puskeminen, Koskimies summasi tappion syitä.

Kun europelit ovat tältä kaudelta nyt ohi, niin Karhubasketin fokus siirtyy täysin Korisliigaan. Ja tekemistä riittää. Runkosarjaa on jäljellä 13 ottelua, jonka aikana kauhajokisten tulisi kivuta kuuden parhaan joukkoon, jos pelejä halutaan runkosarjan jälkeen jatkaa ylemmässä loppusarjassa.

Keskiviikon jälkeen Karhubasketin sarjasijoitus on kahdeksas, neljällä voitolla ja viidellä tappiolla, kun Vilpas voitti kotonaan Lahden ja nousi 10 sarjapisteeseen. 10 pisteessä eli viidessä voitossa ovat myös Kataja ja Kobrat, joten sarjataulukko on keskivaiheilla tiivis. Korihait ja KTP ovat yhdeksän ottelun jälkeen kuudessa voitossa ja oranssipaitojen kanssa tasapisteissä on Kouvot.

Karhubasketin seuraava ottelu on viikon päästä keskiviikkona Tampereella, joten joukkueella on ruhtinaallinen viikko aikaa valmistautua peliin ja laittaa peliä kuntoon. Seuraava kotiottelu IKH Areenassa on lauantaina 2. joulukuuta kello 18, jolloin hyvässä vireessä oleva Korihait saapuu vieraaksi Bojan Sarcevicin johdolla. Liput seuraavaan kotiotteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Shawn Hopkins (kuva: Janne Yli-Korhonen)