UUTISET

16.11.2023

BUNDESLIIGAJOUKKUE ROSTOCK HAKI VOITON IKH AREENASTA

Rostock upotti heitot tarkasti ja nappasi keskiviikkona vierasvoiton IKH Areenasta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Yhdessä Euroopan kovimmissa sarjoissa, Saksan Bundesliigassa Alba Berliinin ja Bayern Münchenin tapaisten jättiläisten kanssa painiva Rostock Seawolves saapui tiistaina Kauhajoelle ja kohtasi IKH Areenassa 1830 silmäparin edessä Karhubasketin.

Kauhajokiset eivät vieraita kumarrelleet, vaikka joukkueiden edellinen kohtaaminen Rostockissa oli päättynyt saksalaisten liki 30 pisteen voittoon. Vieraat hallitsivat alkua sentteri Chevez Goodwinin (22/10) ja laituri Derrick Alstonin (21/1/2) koreilla. Rostock johti puoliajalla 40-45.

Karhubasket nousi 54-53 johtoon kolmannen kympin puolivälin jälkeen, kun Vincent Sanford (8/2/2) onnistui kolmosessa. Vieraat kuittasivat johtoaseman takaisin itselleen, mutta Sammy Givensin (13/8/4) kolmonen ja Shawn Hopkinsin (16/2/4) lay-up sekä onnistunut vapari tekivät tilanteeksi 60-56. Oranssipaidoilla oli mahdollisuudet repiä johtoa lisää, mutta harmittava menetys ja turhat virheet päästivät Rostockin takaisin johtoon vapariviivalta. Matthew Bradleyn (13/4) kolmonen päätti neljänneksen lukemiin 67-69.

Courtney Fortson (4) luikerteli tehokkaasti korille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätösneljänneksen alussa Courtney Fortsonin (15/5/9) ajo nosti kauhajokiset 71-70 johtoon. Ennen kympin puoliväliä Hopkins kolme vaparia antoivat isännille kuuden pisteen etumatkan, lukemien ollessa 79-73. Tyler Nelsonin (20/5/4) kolmonen leikkasi eron puoleen ja Goodwin ahkeroi lukemat tasoihin. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Eemi Luukkonen (3) upotti kolmosen, mutta isännät jämähtivät pariksi minuutiksi 82 pisteeseen ja vieraat hankkivat 82-86 johtoaseman. Menetyksiä tuli puolin ja toisin, eikä Karhubasket saanut uhattua Rostockin johtoasemaa. Isäntien heitot eivät uponneet ja vieraat laittoivat vapaaheitot tarkasti sukkaan, joten loppulukemiksi kirjattiin 89-98.

Topias Palmi kuuluu koko FIBA Europe Cupin parhaisiin pistemiehiin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin Topias Palmi (22/2/4) upotti viisi kolmosta 50 prosentin tarkkuudella ja on koko FIBA Europe Cupin pistetilastossa top kolmessa, 20 pisteen keskiarvolla. – Areenassa oli hyvä meininki ja kiitos kaikille faneille, jotka olivat paikalla luomassa hyvää tunnelmaa, Palmi jutteli pelin jälkeen.  Sydän särkyy tästä tappiosta, koska meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa peli ja voiton avaimet käsissä. Emme saaneet avaimia lukkoon. Sanattomaksi vetää, mutta hienosti taistelimme.

Kauhajokiset voittivat levyrit 38-33 ja hakivat 16 hyökkäyspään kakkospalloa. Näistä ei kuitenkaan saatu tehtyä tarpeeksi pisteitä. Kotijoukkue menetti pallon 15 kertaa ja menetyksistä yhdeksän tuli ottelun toisella puoliajalla. Näistä Rostock rokotti 22 pisteellä. Oranssipaitojen pallonliike oli hyvää, josta kertoo 25 syöttöä. Hyviä heittopaikkoja oli runsaasti, mutta kolmoset upposivat 31,4 ja kakkoset 54,3 prosentin tarkkuudella. Rostock oli viimeistelyssä tarkempi, upottaen kakkoset 66,7 ja kolmoset 36,7 prosentin tarkkuudella.

Horace Spencer (14/9) viimeisteli korin läheisyydestä vahvasti (kuva: janne Yli-Korhonen)

-Saimme tänään paljon laadukkaita heittopaikkoja, jotka eivät uponneet, Koskimies summasi peliä. Toisella puoliajalla tuli yhdeksän menetystä ja vastustaja teki menetyksistä seitsemän pistettä meitä enemmän. Luke ei ole niin paha kuin Saksassa, mutta kokonaisuudessa 22 pistettä vastustaja niistä teki. Oli hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta emme pystyneet sitä ottamaan. Vastustaja löysi viimeisellä kympillä lääkkeet murtaa meidän palloskriinitilanteet, kun rupesivat slippaamaan tilanteista, emmekä olleet valmiita reagoimaan niihin, Koskimies harmitteli.

Tappio tiesi sitä, että Karhubasketin haaveet jatkopaikasta FIBA Europe Cupin 16 parhaan joukkoon kariutuivat. Alkulohko C:n toisessa ottelussa Jonava CBet haki arvokkaan vierasvoiton Kyprokselta, voittamalla Petrolina AEK:n lukemin 84-95. Ensi keskiviikon päätöskierroksella Karhubasket kohtaa kotona Petrolina AEK:n ja Rostock isännöi Jonavaa. Jonavalle riittää lohkovoittoon 18 pisteen tappiokin.

Ennen ensi keskiviikon FIBA Europe Cupin päätösottelua Karhubasket kohtaa Korisliigassa paikallisvastustaja Lapuan Kobrat lauantaina kello 17. Lapuan urheilutalolle on oranssipaitoja lähdössä tukemaan kaksi täyttä fanibussia, joten kamppailua käydään parketin lisäksi myös lehtereillä.