UUTISET

18.11.2023

KARHUBASKET RÄMPI – KOBRAT VOITTI

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Odotettu kauden ensimmäinen Korisliigan paikalliskamppailu jätti jälkeensä väljän ja happaman maun. Ainakin Karhubasketin faneille, joita oli matkannut useampi sata Lapuan urheilutaloon lauantaina. Oranssipaitaiset fanit ottivatkin lapualaisista jälleen selkeän selkävoiton katsomon puolella, mutta parketilla isännät olivat tylyjä, eikä vierailla ollut eväitä taistella sarjapisteistä.

Karhubasket pärjäsi mattopainissa, mutta ei pystypainissa, mitä 99 prosenttia koripallo-ottelusta on (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokiset eivät syystä tai toisesta olleet valmiita pelaamaan ja ottelu oli käytännössä ohi jo avauskympillä. Karhubasketin tavaramerkistä eli tiiviistä puolustuksesta ei avauspuoliajalla näkynyt merkkiäkään. Kobrat marssivat kerta toisensa jälkeen kauhajokisten puolustuksen keskustaan KJ Buffenin (22/7/2 riistoa) ja Anthony Robertsonin (14/13) johdolla, käyttäen oranssipaitoja pujottelukeppeinä kuin Alberto Tomba aikanaan. Molemmat olivat tehneet puoliaikaan mennessä 13 pistettä (Buffen ja Robertson, EI Tomba). Kobrat tekivät oranssipaitojen korin läheisyydestä peräti 32 pistettä ja kakkosten onnistumisprosentti oli hirmuisa 72 prosenttia.

Lapualaisten etumatka kasvoi parhaimmillaan 16 pisteeseen. Vieraiden onneksi Kobrat eivät saaneet kolmosia uppoamaan, muuten puoliaikalukemat 47-37 olisivat olleet todella lohduttomat. Kuvaavaa oli, että kotijoukkue upotti puoliajalle lähdettäessä koko kentän syötön päätteeksi kulmakolmosen. Tämä tuli aikalisän jälkeen, joten olisi kuvitellut, että vierasjoukkue olisi pelannut pitkät syötöt pois, mutta ei.

Mitään herätystä ei puoliajalla tapahtunut. Ehkä puolustus tiivistyi hieman, mutta hyökkäyspäässä lääkkeet olivat vähissä. Ainoastaan Courtney Fortsonin (20/10/5) ajot saivat Kobrien puolustuksen liikkeeseen. Jos palloa pelattiin korille Horace Spencerille (10/13) tai Samme Givensille (4/7/3), niin sieltä ei juuri mitään ennen loppuhetkiä saatu.

Courtney Fortson teki 20 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 62-48. Todellista uhkaa ei Karhubasket pystynyt Kobrien voitolle asettamaan. Pientä kiriä saatiin aikaan, jolla loppunumeroiksi kirittiin 77-68. Kauhajokisten esityksen hyökkäyspäässä voi summata lukemilla 56 (1p %), 38 (2p %), 23 (3p %) ja 10 syöttöä. Harvassa on ne pelit, joita noilla lukemilla voitetaan.

Runkosarjaa on pelattuna yhdeksän ottelua ja voitolla Kobrat ottivat kauhajokisilta haltuunsa sijan kuusi, joka on samalla viimeinen yläloppusarjaan oikeuttava sija. Karhubasket on sijalla seitsemän ja edellä sarjataulukossa on neljä joukkuetta, joille oranssipaidat ovat hävinneet (Gulls, BC Nokia, Korihait ja Kobrat) ja yksi joukkue, jota ei vielä ole kohdattu eli KTP. Ainoastaan Katajan kauhajokiset ovat voittaneet, joten sarjasijoitus on täsmälleen oikea, kun runkosarjan puoliväli lähestyy kovaa vauhtia.

Ensi keskiviikkona kauhajokiset pelaavat kauden viimeisen europelin, kun FIBA Europe Cupin päätöspeliin saapuu vieraaksi kyproslainen Petrolina AEK. Oranssipaitojen seuraava Korisliigan ottelu on keskiviikkona 29. marraskuuta, jolloin se matkaa Tampereelle sarjajumbo Pyrinnön vieraaksi.