UUTISET

12.11.2023

KARHUBASKET TAKAISIN VOITTOKANTAAN MURSKAVOITOLLA LAHDESTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokisilla oli alla kaksi perättäistä tappiota Korisliigassa ennen lauantain ottelua Lahtea vastaan. Sarjakärki Seagulls haki IKH Areenasta voiton lukemin 75-76 ja viime sunnuntaina oranssipaidat kompuroivat Loimaalla, kun Bisons otti kauden toisen voiton Karhubasketin kustannuksella numeroin 85-80.

Viime sunnuntain jälkeen kauhajokisilla ei ole ollut aikaa viilata peliä kuntoon, sillä keskiviikkona Karhubasket käväisi Liettuassa pelaamassa FIBA Europe Cupin ottelun Jonava CBetiä vastaan. Ottelu oli tiukka ja Jonava kirjasi voiton vasta jatkoajan jälkeen.

Vincet Sanford pelasi ensimmäisen Korisliigan ottelunsa vain kahden treenin jälkeen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket oli saanut lauantaina IKH Areenan parketille uuden pelaajan. Takamies Vincent Sanford oli pukenut oranssin peliasun ensimmäistä kertaa päälleen. Sanford aloitti vaihdosta, pelasi hieman vajaat 20 minuuttia ja teki kahdeksan pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi viisi syöttöä. Lisäksi hän riisti kaksi kertaa, mutta sihti bonuskaaren takaa oli vielä hakusessa, sillä kaikki viisi kolmosta meni ohi. – Joukkue ja valmennus on ottanut minut hienosti vastaan. Olen saanut alle vasta kahdet harjoitukset, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Korisliiga on arvostettu sarja ja joka joukkueella on hyviä pelaajia. Lahdellakin niitä on. Halusimme tulla peliin kovaa ja näyttää mitä osaamme, Sanford jutteli pelin jälkeen.

Karhubasket otti pelin komentoon heti alussa. Courtney Fortson (21/5/5) ajeli vahvasti korille, tehden 16 pistettä ensimmäisellä puoliajalla. Myös Sammy Givens (15/6/2/4 riistoa) oli vaikeasti pideltävä vieraille. Karhubasketin aggressiivinen puolustuspeli otti Lahdelta tilan pois ja lahtelaiset menettivät pelivälineen 13 kertaa ensimmäisellä puolikkaalla. Näistä menetyksistä oranssipaidat rokottivat vastustajaa 17 pisteellä, joten puoliajalla oltiin lukemissa 52-27.

Courtney Fortson palkittiin kotijoukkueen parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket löi luun lopullisesti Lahden kurkkuun kolmannella neljänneksellä, jonka isännät voittivat 31-13. Topias Palmi (17/1), Shawn Hopkins (11/2/1) ja Eero Innamaa (11/4/1) löysivät heittovireen ja Horace Spencer (10/13/2 torjuntaa) poimi levypallot. Ero kasvoi suurimmillaan peräti 52 pisteeseen, mutta Harrison Clearyn (18/2/3) ja Bobby Planutis (19/6) tsemppasivat lopussa, joten loppunumerot kirjattiin lukemilla 106-59.

Topias Palmi upotti kolme kolmosta 75 prosentin tarkkuudella (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Pelissä oli paljon positiivista, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Vastustajalta puuttui aloittava sentteri, mikä olisi mille tahansa joukkueelle vaikea paikka lähteä otteluun. Olimme tänään sellainen joukkue, jota vastaan on vaikea pelata. Se on meiltä tällä kaudella puuttunut. Johdimme puoliajalla, mutta voitimme kolmannen neljänneksen 31-13, joten tulimme siihen terävästi ja paketti pysyi tänään hyvin kasassa. Onnistuimme ottamaan Lahdelta kolmoset pois, sillä ne upposivat vain 7/28. Lisäksi Erik Sajantila, joka on tehnyt pisteitä 27 keskiarvolla, jäi tänään viiteen pisteeseen, joten puolustus oli kohdallaan, Koskimies sanoi tyytyväisenä.

Voitolla Karhubasket palasi kuuden parhaan joukkoon ja on nyt saldolla neljä voittoa sekä neljä tappiota kuudentena. Tasapisteissä ovat Kobrat ja Kouvot. Edellä on viidessä voitossa ja kolmessa tappiossa Kataja, Korihait sekä KTP.

Eemi Luukkonen teki kasvattajaseuraansa vastaan 10 pistettä, poimi 5 levypalloa ja jakoi kolme syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ensi lauantaina on luvassa mielenkiintoinen paikallistaistelu, kun oranssipaidat matkaavat Kobrien vieraaksi kauden ensimmäiseen paikallisotteluun. Kumpi Etelä-Pohjalaasista pysyy kiinni yläloppusarjapaikassa, nähdään lauantaina 18. marraskuuta Lapuan urheilutalolla.

Ennen paikallisottelua Karhubasket kohtaa IKH Areenassa FIBA Europe Cupissa Saksalaisen Rostock Seawolvesin. Kauhajokiset ovat pakkovoiton edessä, ja mieluusti reiluilla lukemilla, jos mielivät jatkaa FIBA Europe Cupissa 16 parhaan joukkoon. Europeli pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 15.11. kello 18.30 alkaen. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi ja lipunmyynti alkaa keskiviikkona areenalla kello 16.30, kun ovet avautuvat.