UUTISET

28.07.2022

KUANY KUANY LIITTYY KARHUBASKETIN MIEHISTÖÖN

Viime kauden Suomen mestaruuteen päättänyt Karhubasket on tehnyt yksi vuotisen sopimuksen 28 vuotiaan, 201 senttisen ja 91 kiloisen Kuany Ngor Kuanyn kanssa. Kuanyllä on sekä Etelä-Sudanin että Australian passit ja hän saapuu maahan elokuun lopussa tai syyskuun alussa, kun Etelä-Sudanin maajoukkue on saanut karsintapelit pelattua.

Kuany pelasi kaudet 2013-2017 yliopistokoripalloa NCAA:n kakkostasolla, Chaminaden joukkueessa. 111 yliopistopeliä sujuivat 14,4 pisteen ja 7,9 levypallon keskiarvoilla. Lisäksi hän jakoi 2,2 syöttöä ottelua kohden.

Yliopistouran jälkeen Kuany pelasi useammalla kaudella Australian NBL-liigaa. Viime kaudella hän pelasi Kroatiassa A-1 liigaa KK Vrijednosnice Osijekin joukkueessa. 28 ottelussa peliaikaa tuli miltei 24 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin kirjattiin rivi 13,1 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

-Etsimme 3/2 paikalle urheilullista heittäjää, joka pystyy olemaan hyökkäyksessä vaarallinen myös ilman palloa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoo. Saamme Kauhajoelle kovan luokan heittäjän, taistelijan ja tehokkaan joukkuepelaajan. Se, että hänet on valittu kapteeniksi sekä Etelä-Sudanin maajoukkueessa, että viime kaudella Kroatiassa, kertoo positiivista miehen luotettavuudesta. Kuany oli viime kaudella Kroatiassa koko sarjan tehokkaimpia viimeistelijöitä ja uskon hänen tyylisen pelaajan pääsevän vielä paremmin esiin meillä, kun ympärillä on kokeneempia ja taitavampia pelaajia.

Kuany on meidän 12. sopimuspelaaja ja tavoitteenamme on tuoda joukkueeseen vielä yksi pelaaja isoon päähän. Meillä on nyt viisi laadukasta ulkomaalaispelaajaa, joka on tärkeä asia ajatellen pelaajien kierrättämistä, kun meille tulee väkisinkin kolmen ottelun viikkoja otteluruuhkan keskellä, Koskimies kertoo.