UUTISET

03.10.2020

KARHUBASKETILLE KAKSI VOITTOA SALON HANHIVAARATURNAUKSESTA

Karhubasket pelasi perjantaina ja lauantaina harjoitusottelut Salossa. Perjantaina vastassa oli Kouvolan Kouvot ja lauantaina kauhajokiset kohtasivat Kaarinan Ura Basketin. Karhubasket oli matkassa 11 pelaajan nipulla, koska Eero Innamaa oli sivussa. Innamaa palaa harjoituksiin maanantaina.

Kouvot aloittivat perjantain kamppailun terävästi. Jacoby Armstrong (16/8) teki avauspuolikkaalla runsaan 10 minuutin peliajalla 10 pistettä. Antonio Ballard tehtaili (9/4) yhdeksän pistettä ja kaksi muuta jenkkiä Namon Wright (13/4) sekä Moses Greenwood (8/5) pussittivat kahdeksan pistettä. Karhubasket nousi avausneljänneksen jälkipuoliskon aikana johtopaikalle, tarkkakätisen Brandon (17/2) Spearmanin johdolla.

Toisella kympillä kauhajokiset ottivat 13 pisteen johtoaseman 9-0 jakson saattelemina, mutta Kouvot vastasivat 0-7 jaksolla juuri ennen taukoa. Taukotilanne oli 45-39.

Toisella puoliajalla Karhubasket piti koko ajan johtoasemaa, vaikka Kouvot tulivat heti puoliajan alussa pisteen etäisyydelle (45-44). Daniel Utomi (15/3) ja Bojan Sarcevic (11/3/4) rikkoivat 10 pisteen rajapyykin. 10 pisteeseen päätyi myös Collin Malcolm (10/5/3).

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies jatkoi peliaikaa tasaisesti, eikä kukaan pelaaja pelannut yli 29 minuuttia. Joona Hakamaa oli ainoa, joka jäi ottelussa ilman pisteitä. Kauhajokiset petrasivat toisella puolikkaalla levypallopelaamista ja voittivat levypallotaistelun lukemin 36-35. Kouvot kyllä saivat 13 hyökkäyspään levyriä, joten sulkupeliä on parannettava jatkossa. Molemmille joukkueille tuli runsaasti menetyksiä (KB 18, Kouvot 17), mutta Karhubasketin tarkempi heittopeli (2p 54,8 %, 3p 50 %) riitti voittoon. Vapareissa on syytä jatkossa keskittyä paremmin, sillä 50 prosentin osumatarkkuus on kehno.

Sunnuntaina Karhubasket kohtasi Ura Basketin. Mikael Laihonen oli ottelussa varotoimenpiteenä sivussa, joten jalkeilla oli 10 pelaajan nippu. Ura teki ottelun avauspisteet, mutta sitten ottelu oli kauhajokisten hallussa. Hieman ennen puoliaikaa Karhubasket meni jo 18 pisteen johtoasemaan (30-48), eikä kaarinalaiset enää nousseet uhkaaman oranssipaitojen voittoa.

Karhubasket upotti kakkoset 62,2 prosentin ja kolmoset 37,9 prosentin tarkkuudella. Vapariviivalla prosentti saatiin nostettua 63, joten edistystä tapahtui silläkin sektorilla perjantaihin verrattuna. Brandon Spearman oli joukkueensa tehokkain, tehden vajaassa 24 minuutissa 26 pistettä (2p 100 %, 3p 62,5 %). TJ Holyfield teki 17 pistettä ja repi seitsemän levyriä.

Karhubasket liikutteli palloa nyt mukavasti ja tilastoi 27 syöttöä. Vaikka levypallot hävittiin 34-30, niin Ura ei saanut kuin viisi hyökkäyslevyriä. Menetykset pidettiin kurissa. Niitä tuli Karhubasketille vain yhdeksän kappaletta, kun Ura menetti pelivälineen 28 kertaa. Tässä ottelussa ainoastaan Antti Niskanen jäi ilman pisteitä ja peliajan jakautumiseen voi taas olla tyytyväinen. Loppunumerot Uraa vastaan olivat 61-93.

Karhubasket jatkaa harjoitusotteluita ensi torstaina kotisalissa, kun vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Sitten edessä on Koriliigakauden avaus, joka pelataan Helsingin Kisahallissa Seagullseja vastaan tiistaina 13. lokakuuta.