UUTISET

26.09.2020

KORISLIIGAKAUSI 2020-2021 LÄHESTYY

Korisliigakauden alku häämöttää jo horisontissa, sillä ottelut alkavat 13. päivä lokakuuta, jolloin kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket matkustaa Helsinki Seagullsin vieraaksi Kisahalliin.

Valmistelut otteluihin käyvät kiivaana joka paikkakunnalla. Koronavirus päätti edellisen kauden maaliskuussa ja vaikuttaa suuresti myös tulevaan kauteen. Karhubasket on muiden seurojen tapaan tehnyt paljon töitä, jotta ottelutapahtumasta voidaan tehdä turvallinen sekä katsojille että pelaajille.

Ottelutapahtumiin tarvitaan lupa poliisilta ja nyt tuohon lupaan tarvitaan myös erityinen koronasuunnitelma, jota AVI käy läpi, ennen kuin on selvillä, paljonko tapahtumiin voidaan päästää yleisöä. Karhubasketin kotiareenana toimivaa koulukeskuksen liikuntahalli on monesti arvosteltu puitteiltaan liian pieneksi, varsinkin jos paikalla on paljon yleisöä. Tässä poikkeustilanteessa liikuntahallin katsomorakenteet ovat kuitenkin osoittautunut hyviksi. Yläkerta ja alakerta saadaan rajattua tilallisesti kahteen aivan eri osastoon, jossa molemmissa on omat palvelut.

Molempiin osastoihin tulee olemaan erillinen sisäänkäynti, omat wc-tilat sekä myyntipisteet. Suurin muutos vallitsevan tilanteen takia tulee todennäköisesti olemaan se, että liikuntahallilla ei myydä pääsylippuja. Kaikki liput tulevat olemaan ennakkomyynnissä joko osoitteessa ennakkolippu.com tai muussa pisteessä. Jokainen paikka tulee olemaan numeroitu, joten katsoja joutuu hankkimaan lipun tietylle paikalle. Tämän koskee myös alakertaa ja sen päätykatsomoita.

Myynnissä on jo kausilippuja, joita voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Kaikkiin kausilipputilauksiin tullaan vastaamaan ja ne kirjataan järjestelmään. Karhubasket tulee varaamaan kausilippulaisille ylimääräisiä paikkoja, jolla voidaan varmistaa turvavälit katsomossa. Tämän jälkeen lopuille paikoille tulee liput myyntiin ennakkolipussa.

Ennakkomyynnillä varmistetaan se, että tarvittaessa seura voi kontaktoida jokaisen katsojan ja kaikki liikuntahallissa olevat katsojat ovat Karhubasketin tiedossa. Suosituksena on, että jokainen katsoja lataa itselleen koronavilkku sovelluksen, eikä otteluihin saavuta missään tapauksessa kipeänä.

Kun AVI antaa päätöksen yleisömäärästä Karhubasketin ottelutapahtumiin, lippujen myynnissä päästään eteenpäin ja Karhubasket tulee heti tiedottamaan asiasta omilla kanavillaan. Samalla saatetaan yleisön tietoon poikkeusjärjestelyt ottelutapahtumaan saapumisesta, toimimisesta sen aikana ja poistumisesta salilta.

Joukkue valmistautuu kauteen

Karhubasket on treenannut salilla elokuun alusta saakka. Jenkit saapuivat ennen elokuun puoliväliä ja aloittivat ajanjaksonsa Kauhajoella kahden viikon karenssilla. Karenssin aikana jenkit testattiin kahdesti ja negatiivisien testitulosten jälkeen pääsivät liittymään yhteisharjoituksiin.

Neljäs jenkki Brandon Spearman saapui Kauhajoelle syyskuun alussa, kun hän sai kautensa päätökseen Egyptissä. Myös Spearman vietti kaksi viikkoa karenssissa ja hänetkin testattiin.

Joukkueen valmistautumine kauteen sai perjantaina uuden pykälän, kun Karhubasket matkusti ensimmäiseen harjoitusotteluun Nokialle. Mukana oli koko joukkue, paitsi juuri armeijan palveluksesta vapautunut Eero Innamaa.

Valmentaja Janne Koskimies peluutti joukkuettaan perjantain ottelussa tasaisiesti ja kaikki 11 pelaajaa saivat runsaasti peliaikaa. Suurimmat minuutit kirjasivat kapteeni Bojan Sarcevic (5/4/4) ja jenkki Collin Malcolm (17/5), jotka viettivät kentällä 29 minuuttia.

Karhubasket johti ottelua avausneljänneksellä 13-16, mutta muuten ottelu sujui BC Nokia tahdissa. Puoliajalla joukkueet olivat tilanteessa 45-36 ja viimeisen neljänneksen alkupuolella kotijoukkue kasvatti eron 19 pisteeseen (77-58).

Karhubasket ei luovuttanut, vaan kiri eron kolmeen pisteeseen, joten peli päättyi lukemiin 92-89. Oranssipaitojen tehomiehenä hääri Brandon Spearman, joka teki runsaassa 24 minuutissa 30 pistettä, tarkalla heittopelillä. TJ Holyfield teki 13 pistettä ja poimi viisi levypalloa. Daniel Utomi kirjasi tilastoihin yhdeksän pistettä.

Karhubasket menetti ensimmäisessä harjoitusottelussa pelivälineen 11 kertaa ja niistä nokialaiset rokottivat vieraita 21 pisteellä. BC Nokia juoksi myös 18 pistettä nopeilla hyökkäyksillä, joka oli myrkkyä Karhubasketille.

Kauteen valmistautuminen jatkuu ensi viikonvaihteessa Salossa, jossa Karhubasket osallistuu hanhivaaraturnaukseen. Kauhajokiset kohtaavat perjantaina 2.10. kello 17.30 Kouvot. Lauantaina joukkue pelaa kello 14 Ura Basketia vastaan.

Kotisalissa harjoitusottelu pelataan torstaina 8. lokakuuta, jolloin kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Tampereen Pyrintö. Ennen kotiharjoitusottelua luvat ovat toivottavasti kunnossa sekä poliisilta että AVI:lta, jotta koronasuunnitelmia päästään testaan käytännössä.