UUTISET

11.09.2020

MARCOS SANTOS LIITTYY KARHUBASKETIN VALMENNUSTIIMIIN

Kuva: J-P Laitio-Ramone/Kauhajoki-lehti

Kaksi edellistä koripallon Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on vahvistanut valmennustiimiä espanjalaisella Marcos Santosilla. Karhubasket haki valmentajaa avoimella haulla ja hakemuksia saatiin mukavasti. Hakeneista erottui Marcos Santos, jolla on usean vuoden kokemus juniorien valmentamisesta sekä Espanjassa että ulkomailta.

Santos tulee toimimaan Karhubasketissa sekä Korisliigassa pelaavan edustusjoukkueen valmennuksessa että junioripuolella. Seuran juniorijoukkueet saavat valmennukseen nyt ammattiapua, jonka hedelmistä päästää nauttimaan tulevaisuudesta. Santos on jo saapunut Kauhajoella ja liittyy toimintaan kahden viikon karenssin jälkeen.

-Marcos on minulle entuudestaan tuttu valmentaja Solnasta kaudelta 2014-15, jolloin hän toimi seurassa naistenjoukkueessa ja tyttöpuolella, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. – Upea juttu, että saamme tänne Kauhajoelle ammattimiehen yhdestä maailman johtavista koripallomaista. – Hän tuo ennen kaikkea rutkasti ammattimaisuutta junioripuolen valmennukseen. – Lisäksi voin todeta ihan jo karanteeniajan perusteella, jolloin Marcos on seurannut meidän harjoitukset kotoa videoyhteyden välityksellä, että varmasti paljon hyviä ideoita tulee myös miesten joukkueen käyttöön, Koskimies sanoo tyytyväisenä.

– Myös Karhubasketin juniorijaoston puheenjohtaja Sami Kiukkonen on tyytyväinen. – Juniorijaoston pitkäaikainen haave palkatusta ammattivalmentajasta ja sitä kautta jaoston valmennustoiminnan kehittämisestä toteutuu alkavalla pelikaudella. – Juniorijaosto on erinomaisessa yhteistyössä Karhubasketin kanssa rekrytoinut valmentajan 1+1 mallisella sopimuksella. – Marcos on 35-vuotias pitkän ja laaja-alaisen kokemuksen omaava ammattivalmentaja. – Marcos on suorittanut liikunnanopettajan tutkinnon Salamancan yliopistossa ja Espanjan korkeimman tason koripallovalmentajatutkinnon.

– Marcos saapui Kauhajoelle viime perjantaina ja on nyt riskien minimoimiseksi karanteenissa kaksi viikkoa ennen kuin aloittaa varsinaiset valmentajatyöt kentällä. – Marcos tulee toimimaan pääsääntöisesti junioreiden kanssa, mutta myös osittain liigajoukkueen kolmantena valmentajana. – Marcosin työtehtävinä on kehittää junioreiden koripallovalmennusta kaikissa ikäluokissa. – Tulevalla pelikaudella hän keskittyy erityisesti 05 – 08 syntyneiden poikien valmennukseen. – Marcosin tehtävänä on kehittää kokonaisvaltaisesti koripallon valmennustoimintaa Kauhajoella. – Juniorijaosto odottaa malttamattomana Marcosin tuomaa uutta energiaa ja näkökulmaa oranssiin perheeseemme, Kiukkonen sanoo leveästi hymyillen.